Μουσικη

10 λόγοι να μην κάτσεις σπίτι

Συναυλίες, πάρτι και μουσικές παραστάσεις vs παντόφλα, πιτζάμα και πλήξη

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
ΤΕΥΧΟΣ 654
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Karenn
Karenn

Ο Πάσχας έφυγε, η πόλη γύρισε. Εσύ τι έχεις στο πλάνο; Συναυλίες, πάρτι και μουσικές παραστάσεις κορυφής κάνουν τις νύχτες του Απριλίου να περνούν καλύτερα...

Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΟΥ
Η ατμόσφαιρα της Μέσης Γης ζωντανεύει για μια βραδιά στο Death Disco μέσα από τραγούδια, εικόνες, αφηγήσεις και rpg στιγμές. Φανταστική νύχτα στις 12/4 για κάθε φίλο του Τόλκιν με το support του επίσημου ελληνικού συλλόγου για το συγγραφέα και τη Fantasy Choir live με ρεπερτόριο από την τριλογία του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών». Precious…

ΜΙΑ ΒΡΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΘΑΝΟ ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟ
Μουσικοί που επέλεξε ο δημιουργός στην πορεία του μετά τα Διάφανα Κρίνα ζωντανά στη σκηνή μαζί με τους συνοδοιπόρους του. Τα Αντισώματα μας καλούν στο Κύτταρο στις 13/4 όπου Γιάννης Αγγελάκας, Παύλος Παυλίδης, Υπόγεια Ρεύματα, The Boy, Λόλεκ, Edgar Alan Band, Alex & Stef, Nomik, Βάση Ντούλσι, Μανώλης Αγγελάκης και Στάθης Ιωάννου, Norma, Νίκος Πλάτανος & Ground Zero θα ερμηνεύσουν τραγούδια του Θάνου αλλά και δικά τους. Μαζί τους, οι Νίκος Γιούσεφ, Ειρήνη Τηνιακού, Σοφία Ευκλείδου, Γιώργος Κατσάνος, Αλέκος Βασιλάτος, Τηλέμαχος Μούσας & Χρήστος Λιάτσος.

BANG, BANG ΞΑΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΘΕΝΟΥΣ-ΚΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ
Δύο κόσμοι που διαφέρουν σε ένα πρόγραμμα που ενώνει. Από την τζαζ ατμόσφαιρα ενός κλαμπ της Νέας Υόρκης στην πίστα μιας ελληνικής ντίσκο. Ελληνικά και ξένα τραγούδια των 50s και 60s αλλά και ποπ των 80s. Τσιτσάνης και Διονυσίου μαζί με Elvis Presley και Dusty Springfield. Ο Δώρος Δημοσθένους και η Λένα Κιτσοπούλου «επιστρέφουν στον τόπο του εγκλήματος» στη σκηνή του Passport Κεραμεικός - Upstairs για το Bang, Bang #2. Στις 13 & 20/4.

Δώρος Δημοσθένους & Λένα Κιτσοπούλου
Δώρος Δημοσθένους & Λένα Κιτσοπούλου

ΚΟΣΜΙΚΑ ΑΓΟΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Cosmic Boys
για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Το δίδυμο των γάλλων μουσικών παραγωγών Sebastien Bevil και Gaby Meynadier που φιγουράρει στα Top 10 του Beatport, τα μεγάλα clubs και τα ηλεκτρονικά φεστιβάλ, έρχεται για μια minimal techno βραδιά στο Steam στις 13/4 από την Technotropia.

Cosmic Boys
Cosmic Boys

ΓΚΡΟΥΒΕΣ ΣΤΟ ΝΑΟ
Hip hop γκρούβες, funky μπασογραμμές, soul μελωδίες. Oι Bangies βγαίνουν στις 13/4 από το υπόγειό τους για μια συναυλία στο Temple παρέα με τους Blammo και τον Fastbird.

Bangies
Bangies

KARENN META ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ
Συνθεσάιζερ, μπάσο, χορός, αυτοσχεδιασμός. Οι Analogue υποδέχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα τους Karenn για ένα αποκλειστικό δίωρο live performance, στο τελευταίο τους guest event για αυτή τη σεζόν, στις 13/4 στο six d.o.g.s. Μαζί τους στα decks, οι ιδιοκτήτες και residents της Analogue, Jerm, Μr.Μ & a.metz.

ΦΑΝΤΑΣΜΙΚΟΙ
Sillyboy’s Ghost Relatives σε ένα ιδρωμένο live στις 13/4 στο Crust με after party, από τη φαμίλια της Just Gazing Records με τον Spiros Panagopoulos να τραβάει το κανάλι.

Ζ ΟΠΩΣ ΖΗΣ’ ΤΟ 
Το λιμπρέτο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Βασίλη Βασιλικού που έγινε ταινία και θεατρικό έργο, σε μουσική διεύθυνση των Μηνά Μπορμπουδάκη - Νίκου Βασιλείου και σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάτου, συνεχίζει τις παραστάσεις του στην Εναλλακτική Σκηνή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής. 14-18/4 και με αγγλικούς υπέρτιτλους. 

ΠΡΑΪΜ ΤΑΪΜ
Η Κατερίνα Ζάγκλα ανεβάζει στις 14/4 την πρώτη της προσωπική παράσταση στο ΙΛΙΟΝ Plus και μεταμορφώνει τη σκηνή του σε ραδιοφωνική ζώνη με γνωστές επιτυχίες και νέα κομμάτια από το επικείμενο άλμπουμ της. Guest εμφανίσεις από τη Μάγδα Βαρούχα και τον Χρίστο Θεοδώρου.

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΙΝ ΤΗΕ WOODS…
Οι experimental Νορβηγοί που ξέφυγαν από το black metal και επαναδραστηριοποιήθηκαν δισκογραφικά με το «Pure» 17 χρόνια μετά το μυθικό «Strange in Stereo» του 1999, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Χωρίς τους αδερφούς Botteri πια, θα βρίσκονται στο Κύτταρο στις 15/4 για την πιο πειραματική Κυριακή που θα ακούσεις και θα δεις στην Αθήνα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ