Μουσικη

Soft Moon

Κραυγές & Ψίθυροι

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 430
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
38068-85683.jpg

Με το πρόσφατο άλμπουμ τους Zeros έγιναν post heroes. Διεύρυναν το κοινό τους με την ψυχωμένη, σκοτεινή και κλειστοφοβική αναβίωση του post-punk ήχου των eighties με την ψυχεδελική επιβολή της Καλιφόρνιας. DIY ντεμπούτο το 2010, Total Decay το 2011 και Zeros στα τέλη του 2012. Το γκρουπ του Luis Vasquez από το San Francisco βρήκε στέγη στη νεοϋορκέζικη Captured Tracks με τον τρόπο που κλείνουν σήμερα οι μουσικές δουλειές: το διαδίκτυο. Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρώην σκεϊτάς και πανκιό και νυν ψυχάκιας Luis Vasquez ένιωσε την ανάγκη να δημιουργήσει ένα δικό του ΙΧ σύμπαν παράλληλα με το συγκρότημά του Lumerians. Ανέβασε δύο τραγούδια στο MySpace και τον έκλεισε ο Mike Sniper της Captured Tracks. Κλείστηκε με τη σειρά του στο σπίτι για την ηχογράφηση του πρώτου άλμπουμ με τραγούδια που θα μπορούσαν να βγουν από το κασετόφωνο της σατανικής Christine του Κάρπεντερ. Στην παρέα κόλλησε στη συνέχεια ο μπασίστας Justin Anastasi και ο Damon Way με κοινές εμμονές και μια μεγάλη (και χρήσιμη) συλλογή από σύνθια.

Οι Soft Moon ανήκουν στην κατηγορία των γκρουπ που είναι ακόμη πιο δυνατά στις συναυλίες τους με ενέργεια στη σκηνή, VU φλασιές, video visuals και πανκ αλητεία σε συνεχώς νέες εκδοχές των τραγουδιών που μεγαλώνουν μαζί τους. Support από τους Ku του Δημήτρη Παπαδάτου και το νέο σχήμα των Strawberry Pills, το οποίο αποτελούν οι Anthony και η Valisia Odell από τις στάχτες των Phoenix Catscratch, που στη σύντομη πορεία τους πρόλαβαν να αφήσουν το στίγμα τους. Τσεκ.


Info: Gagarin 205, Λιοσίων 205, 215 5400.888. Έναρξη 21.00. Είσοδος € 20. Προπώληση: Ticket House, Πανεπιστημίου 42, www.viva.gr, www.123tickets.gr, www.ticketarena.gr, www.ticketpro.gr. Στις 5/4.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ