- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Ποτέ δεν λέμε όχι στη Μαρία Κάλλας
Το Sani Festival ολοκληρώνεται με ένα αφιέρωμα στη μεγάλη σοπράνο
Το 25ο Sani Festival ολοκληρώνεται φέτος με την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.), μια από τις πιο σημαντικές ορχήστρες της χώρας και των Βαλκανίων, σε ένα αφιέρωμα στην αξέχαστη Μαρία Κάλλας, το Σάββατο 19 Αυγούστου.
Την ορχήστρα διευθύνει ο παγκοσμίου φήμης Μιχάλης Οικονόμου, διευθυντής του Μουσικού τμήματος του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και μόνιμος μαέστρος στην Φιλαρμονική της Μάλτας, του Gyor της Ουγγαρίας, καλλιτεχνικός διευθυντής της Φιλαρμονικής του Κατάρ και αρχιμουσικός του διεθνούς διαγωνισμού OPERALIA του Placido Domingo.
Ερμηνεύει η σοπράνο Μυρσίνη Μαργαρίτη, η οποία έχει κάνει εμφανίσεις, ως μόνιμη σολίστ, στην Όπερα του Halle, στη Γερμανία, αλλά και σε πολλές άλλες ανά την Ευρώπη, όπως και σε μεγάλα φεστιβάλ όπερας και λυρικού τραγουδιού.
Μαζί της θα είναι και ο καταξιωμένος τενόρος Γιάννης Χριστόπουλος, με εμφανίσεις σε διεθνή φεστιβάλ και σε παραγωγές όπερας στο εξωτερικό.

Θα ακουστούν διάσημες άριες και ντουέτα που είχε ερμηνεύσει η αξέχαστη Μαρία Κάλλας σε όπερες όπως οι Don Giovanni του Μότσαρτ, La Traviata και Forza del Destino του Βέρντι, Carmen του Μπιζέ, αλλά και La Boheme του Πουτσίνι.
Το αφιέρωμα θα επαναφέρει στη μνήμη την εκπληκτική φωνή και παρουσία αυτής της μεγάλης μορφής, που έκανε τομή στην ιστορία της όπερας ορίζοντας την μετέπειτα εξέλιξη του λυρικού τραγουδιού. Η Κάλλας συνδύαζε το ταλέντο της με μια προσωπική ιστορία σαν παραμύθι, μαγνητίζοντας το ενδιαφέρον του κοινού. Ο κόσμος θαύμασε σε αυτή τη ντίβα τόσο το ταλέντο της, όσο και την προσωπικότητα της, που τράβηξε πολύ τα φώτα της δημοσιότητας και στην προσωπική της ζωή.
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (Κ.Ο.Θ.) είναι ένας από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς φορείς της χώρας, με έντονη δραστηριότητα, από το 1959. Κάνει συναυλίες, παραστάσεις όπερας και μπαλέτου, συνοδεία βωβού κινηματογράφου και συναυλίες συμφωνικού ροκ, στηρίζει τους νέους καλλιτέχνες .Το ρεπερτόριό της είναι από την μπαρόκ μουσική μέχρι και αυτά που ακούν οι νέοι σήμερα. Πέρα από εξαιρετικές συνεργασίες, η Κ.Ο.Θ. έχει αναπτύξει και τη δισκογραφική της δραστηριότητα. Με βραβευμένες ηχογραφήσεις στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
INFO: 19/8, 21.00, Sani Resort, Λόφος Σάνης, Χαλκιδική, 2310317327, 2374099510, sanifestival | facebook
Γενική είσοδος: 20€ , Είσοδος αριθμημένης θέσης: 30€
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μουσική δωματίου για παιδιά 4-10 ετών μαζί με τον γονέα
Ο frontman των Iron Maiden επιστρέφει στο Release Athens
Σακίρα, P!nk και Sia ανάμεσα στα ηχηρά ονόματα που διεκδικούν μια θέση στο πάνθεον της μουσικής
Όταν σου λέω Νίκος Μπιτζένης και Mikro, να χορεύεις!
Εννέα ξεχωριστές συναυλίες με όργανα εποχής, σύγχρονες αναγνώσεις και τζαζ αυτοσχεδιασμούς στο ΚΠΙΣΝ
Από τις μουσικές επαναστάσεις του 20ού αιώνα μέχρι την τζαζ και τη μεγάλη οθόνη
«Ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα» χαρακτήρισε ο frontman των Foo Fighters τη συνεργασία του με τους ροκ θρύλους
Πώς θα γίνει η τελική επιλογή του τραγουδιού
Η ταλαντούχα Ελληνίδα ερμηνεύτρια ανάμεσα στους 15 κορυφαίους νέους καλλιτέχνες της Ευρώπης
Ο Σεραφείμ Γιαννακόπουλος αφηγείται την ιστορία του «ΣΕΛΦ ΕΚΤΙΜ», πριν την παρουσιάσει live στην Αθήνα
Ο κιθαρίστας και συνθέτης αφηγείται στην ATHENS VOICE τις μουσικές και όχι μόνο αναφορές που διαμόρφωσαν την πορεία των Marios Politis & The Storytellers
Πότε θα γίνει ο ελληνικός τελικός
Ο frontman του συγκροτήματος προανήγγειλε live εμφανίσεις και την κυκλοφορία νέου υλικού
Το «Love, Light and Peace» θα διατεθεί στις 13 Νοεμβρίου στη μνήμη της σπουδαίας ερμηνεύτριας
Το «Take Me Home (4 Christmas)» κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου
Δύο από τα πιο επιδραστικά ονόματα της σύγχρονης darkwave σκηνής σε ένα special show
Το δύσκολο comeback ολοκληρώθηκε στη Βραζιλία
Από τους Cybotron και τους Belleville Three μέχρι το Model 500, υπήρξε ένας από τους θεμελιωτές ενός ήχου που άλλαξε την ηλεκτρονική μουσική
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.