- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σταθερή αξία. Το καθιερωμένο τζαζ meeting point της Αθήνας από 25 μέχρι 29 Μαΐου. H Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνουν για δεύτερη φορά μαζί το πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει 18 μουσικά τζαζ σχήματα από όλο το κόσμο και ένα διευρυμένο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων, που μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει το Meet Market.
Το 16ο Athens Technopolis Jazz Festival ανοίγει την Τετάρτη, με την Athens Big Band και το Momo Trio, ένα σύνολο τριών ιδιαίτερων μουσικών που επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει φέτος την Ελλάδα, ενώ η βραδιά θα κλείσει με το Mario Laginha Trio από την Πορτογαλία.
Την Πέμπτη στη σκηνή ανεβαίνουν οι Gilad Hekselman Duo από το Ισραήλ, οι Veronika Harcsa & Balint Gyémant από την Ουγγαρία, ο Marius Neset από τη Νορβηγία και το Kratochvil / Ackerman / Zangi Jazz Trio από την Τσεχία.
Την Παρασκευή 27 θα εμφανιστούν οι Ineke / Dimitriadis / Stanik Guilfoyle Group από την Ολλανδία, οι Pol Belardi’s Force από το Λουξεμβούργο, οι Beat kaestli & Marc Perrenoud Trio από την Ελβετία και η Hidden Orchestra, που αποτελεί το προσωπικό project του μουσικού, συνθέτη και παραγωγού από το Brighton, Joe Acheson.
Το Σάββατο 28 σειρά θα έχουν η Big Band της Στρατιωτικής Μουσικής Φρουράς Αθηνών, το Pierre de Surgères Trio από το Βέλγιο, οι Nono Garcia & Pablo Novoa από την Ισπανία και το Naoko Sakata Trio από τη Σουηδία.
Αυλαία την Κυριακή με τους TriCoolOre feat. Pantelis Stoikos από την Κύπρο, τους Quadro Nuevo από τη Γερμανία και τους Erkan Ogur & Telvin από την Τουρκία. Δείτε αναλυτικά όλο το πρόγραμμα στο site.
Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 2103475518, 2103453548. Έναρξη: 20.00. Είσοδος ελεύθερη. 25-20/5.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
O ίδιος είναι θερμός υποστηρικτής του Τραμπ
Μερικές φορές η απόδραση έχει κύματα. Μερικές φορές έχει διπλή κάσα. Στα Χανιά έχει και τα δύο.
Eπισκέπτες και ντόπιοι, διαφορετικές ηλικίες αλλά κοινή αγάπη για τον χορό και την καλή μουσική
Στα highlights η Ενάτη του Μπετόβεν που θα παρουσιαστεί ακριβώς την επέτειο του θανάτου του μεγάλου συνθέτη, αλλά και η εμφάνιση της ΚΟΑ στο εμβληματικό Concertgebouw στο Άμστερνταμ
Η Φωτεινή Ζιώγα γράφει για το Rock in Athens του 1985 και το FOMO του 2026
Ξεκαθαρίζει τι ήταν το λευκό αντικείμενο που έπεσε στο μικρόφωνό του
«Θεσσαλονίκη, δεν ξεχνάμε, ήσουν η πρώτη πόλη της Ευρώπης που μας κάλεσε να παίξουμε λάιβ»
Η συγγραφέας Θεοδώρα Ιωαννίδου μας μιλά για τη βραδιά του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένη στις γενοκτονίες Αρμενίων, Ποντίων και Ασσυρίων
Το πρώτο μουσικό βίντεο της K-pop που φτάνει σε αυτό το ορόσημο
Μια ματιά στην πορεία και το αποτύπωμα των Σουηδών metallers, λίγο πριν την εμφάνισή τους στο Release Athens
Ένα ατμοσφαιρικό μείγμα πειραματικής παραγωγής και μυθικής αφήγησης
Το νέο τραγούδι «The Cicadas» με τη συμμετοχή του Γιάννη Πανταζή και του Γυναικείου Φωνητικού Συνόλου Ροδόπης
Έγραψαν ιστορία με το «Foreign Tongues»
Έναν χρόνο μετά τον θάνατο του, η γενέτειρά του τον τιμά με ένα μεγάλο πρόγραμμα εκδηλώσεων
Πότε θα ξεκινήσει το τουρ του εμβληματικού τραγουδοποιού
Κυκλοφορούν πρώιμες ηχογραφήσεις του θρυλικού καλλιτέχνη, με τη συμμετοχή του κιθαρίστα των Led Zeppelin
Οι δυο τους γνωρίστηκαν στο «Bar» και μετά δημιούργησαν το συγκρότημα «Φίλοι για πάντα»
Φολκ, σόουλ, indie rock και τζαζ ήχοι για το πρώτο μισό της χρονιάς
Νέα εποχή για το θρυλικό συγκρότημα
Όλες οι εκδηλώσεις της φετινής διοργάνωσης εστιάζουν στη θεματική «Ανατροπές»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.