- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κάθε φέτος και καλύτερα. Παρά την κρίση. Παρά τις επαναλήψεις. Πολλές επιλογές. Διαφορετικά είδη. Η αγαπημένη Patti Smith επανέρχεται με μια πολύ ωραία ιδέα παίζοντας ολόκληρο το ιστορικό ντεμπούτο άλμπουμ της «Horses» του 1975 μαζί με επιλογές από την πορεία της στο Piraeus Academy (25/6).

Aπό την Πέμπτη 23 έως και την Κυριακή 26 Ιουνίου, με ελεύθερη είσοδο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος περιμένουμε την πρωτοποριακή Laurie Anderson μαζί με τους Omar Souleyman, Amir ElSaffar, Xylouris White και Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Δίπλα στο δυνατό και φέτος Rockwave, που ξεκινά βρετανικά με τους υπερδραστήριους φέτος Last Shadow Puppets του Alex Turner μαζί με τους Suede (5/6, ΤerraVibe), έχει προστεθεί το νέο φεστιβάλ Release Athens από την ομάδα του Fuzz στην πλατεία Νερού (1/6, 3/6, 7/6, 13/6) με δυνατές σειρήνες από PJ Harvey και Beirut, το δοξάρι του Jónsi με τις post-rock εντάσεις των Sigur Ros, νέα ονόματα όπως οι Daughter και οι DIIV, θρυλικοί shoegazers όπως οι Slowdive και electroswing tsaxpinia από Parov Stelar.



Cult live του 2016 η άφιξη του μυθικού , σκηνοθέτη και μουσικού που για πρώτη φορά θα πραγματοποιήσει «Escape from Athens» (Piraeus Academy, 27-28/5).

Φουλ συναισθηματικοί οι Τindersticks στη Στέγη (25-26/5), Pink Martini στις αρχές Ιουνίου, sold out ήδη η πρώτη μέρα του Sivert Hoyem των Madrugada στο Piraeus Academy (23&24/4), από κοντά και ο Steven Wilson των Porcupine Tree με νέο solo άλμπουμ κι αυτός στο Θέατρο Badminton (5/5), ο Panda Dub από τη Lyon φέρνει dub, reggae απόηχο στο Boτανικός Plus (21/5), oι Underground Youth του Craig Dyer από το Μάντσεστερ επανέρχονται με σαματά στο Fuzz (20/5), oι Planet Of Zeus με stoner rock που ξεπερνά τα σύνορα (Piraeus Academy στις 7/5), οι βετεράνοι space rockers Hawkwind έρχονται Gagarin (22/5), prog rock ιστορία από τους ερμηνευτές του «Julia», Pavlov’s Dog στο Κύτταρο (28/5) και συνάντηση των Larry Gus (Παναγιώτη Μελίδη) και Σtella (Στέλλας Χρονοπούλου) στο Gagarin (7/5) με τον πρώτο να ακούγεται διεθνώς μέσω DFA και τη δεύτερη να μας ξαναδείχνει τα καλοφτιαγμένα electropop tracks του πρώτου της άλμπουμ Picking Words. Ενώ μία από τις σπάνιες εμφανίσεις τους στην Αθήνα θα κάνουν οι Keep Shelly in Athens στο Ρομάντσο στις 12/5. Και αυτά είναι μόνο η αρχή. Ακολουθεί δεύτερο θερινό κύμα και μερικές εκπλήξεις. Ευχάριστες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
DJs, διεθνείς συνεργασίες και 16 ημέρες ζωντανών εμφανίσεων και καλοκαιρινής ενέργειας
Μια πραγματική γιορτή της ηλεκτρονικής μουσικής στο Release Athens, το Σάββατο 27 Ιουνίου
Κάθε εβδομάδα ανεβαίνουν περίπου 33.000 νέα βίντεο που χρησιμοποιούν τραγούδια τους
Ετοιμάζει νέο άλμπουμ, που θα ακουστεί πολύ, επιστρέφει για ένα διαφορετικό live στο Release Athens 2026 και μιλάει για όσα τον σημάδεψαν και όσα ο χρόνος έφερε
Το πλήρες πρόγραμμα της διοργάνωσης μετά την ανακοίνωση των συναυλιών του Σεπτεμβρίου
Τριάντα χρόνια μετά κι ένα τραγούδι σώθηκε από έναν πολτό χαρτοπετσετών, μιλά για τη νύχτα, την ποίηση, τις γυναίκες-ηρωίδες, την αργοπορημένη ενηλικίωση και την εποχή της AI
Το κομμάτι είναι βασισμένο στη Τζέσι, την αγαπημένη καουμπόισσα από τη δεύτερη ταινία του franchise
Δύο από τα βασικά μέλη της Keinemusik στο μεγαλύτερο event ηλεκτρονικής μουσικής της πόλης
Μια επιμελητική πρόταση που φιλοδοξεί να συστήσει εκ νέου το πεδίο της σύγχρονης μουσικής
Η Ισλανδή σταρ παρουσιάζει νέα έργα και μια πρώτη ματιά στο άλμπουμ που θα βγει το 2027
Πότε και πού θα διεξαχθεί
Το αγαπημένο ροκ συγκρότημα θα εμφανιστεί στον Λόφο της Σάνης το Σάββατο 1 Αυγούστου
Από το πρώτο live με Beirut και PJ Harvey στην Πλατεία Νερού έως τη μετάβαση σε νέο, μεγαλύτερο χώρο από το 2027, το Release Athens γιορτάζει μια δεκαετία παρουσίας.
Το καινούργιο single του κυκλοφορεί με video clip, προαναγγέλλοντας το άλμπουμ του φθινοπώρου και τη μεγάλη συναυλία στο Release Athens 2026
Το νέο άλμπουμ σημείωσε επίδοση-ορόσημο για την ελληνική μουσική - Ο κορυφαίος ράπερ ετοιμάζει συναυλίες
Ο Καναδός ράπερ ξεπέρασε τον Μάικλ Τζάκσον στο Billboard μετά την κυκλοφορία τριών άλμπουμ ταυτόχρονα
Λίγο πριν τον ακούσουμε για πρώτη φορά live στην Αθήνα, στο Ρομάντσο, ακούστε όλα όσα είπε στον Voice 102,5
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.