- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το εξής οξύμωρο εξακολουθεί να διαφεντεύει το ίντερνετ: ποτέ δεν υπήρχε περισσότερη διαθέσιμη μουσική και λιγότερα λεφτά για παραγωγές. Με την πειρατεία να παραμένει σε ασύδοτα επίπεδα και την κατάρρευση ακόμα και των στοιχειωδέστερων κανόνων διανομής, οι εταιρίες απολύουν, συρρικνώνονται, πελαγοδρομούν.
Εν μέσω αυτού του τοπίου, υπάρχουν ευτυχώς και τα ανεξάρτητα labels, που δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Όταν, για παράδειγμα, ονομάζεσαι Wah Wah 45s ή Bastard Jazz, και έχεις στήσει μια μικρή επιχείρηση που κόβει βινύλια για μύστες του ήχου και d.j., με στόχο να κυκλοφορείς τα πράγματα που αγαπάς χωρίς να κερδίζεις, αλλά ούτε να χάνεις λεφτά, σου είναι εύκολο να μοιράζεις κάθε τόσο ένα μέρος του καταλόγου σου δωρεάν, προκειμένου να τραβήξεις την προσοχή.
Έτσι και στην περίπτωσή μας. Χωρίς να χρειαστεί να περιπλανηθώ στιγμή στους ωκεανούς του προσωπικού μου browser (από όπου θα μπορούσα να ξεβράσω ώρες αργότερα με μάτια γουρλωμένα και έναν σκληρό δίσκο γεμάτο αμφίβολης συμπίεσης mp3), έλαβα εχθές το απόγευμα στο inbox δύο ωραιότατα e-mail από τις παραπάνω εταιρίες, οι οποίες με ειδοποιούσαν πως μπορώ, όποτε μου κάνει κέφι, να κατεβάσω μια πλειάδα τραγουδιών ανθολογημένων από την εκλεκτική δισκογραφική τους λίστα.
Παρενθετικά, ας αναφέρουμε πως η Wah Wah 45s αποτελεί δημιούργημα των Simon και Chris Goss, οι οποίοι παρέα με τους Billy Whizz και Oscar Goldenchild θήτευσαν στα Old Albany, Jazz Café, Favela Chic, Big Chill και διάφορα άλλα κλαμπ, προτού συστήσουν τη δισκογραφική τους, η οποία απευθύνεται κυρίως στα jazz – mod – latin – neo soul κοινά. Η δε Bastard Jazz, προερχόμενη από το Μπρούκλιν και το Ορλάντο, είναι κάπως πιο αιρετική, με πιο πειραγμένους ήχους, αλλά ομοίως προσανατολιζόμενη στα ίδια ρυθμικά υβρίδια.
Προτρέποντάς σας να μην αμελήσετε να κατεβάσετε το εκπληκτικό «Pygmy Goats» των Hackney Colliery Band, υπογραμμίζουμε πως τα links των δωρεάν τραγουδιών παρέχονται σε άριστη ποιότητα, (mp3 320 και FLAC), και βρίσκονται εδώ:
Bastard Jazz
και εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέα στοιχεία δείχνουν ότι η παγκόσμια ποπ γίνεται πολυγλωσσική - Τα ήδη που εκτοξεύονται σε δημοτικότητα
Ο Ουαλός κιθαρίστας νοσηλευόταν στην εντατική - Η οικογένειά του ανακοίνωσε τον θάνατό του με συγκινητικό μήνυμα
Μιλήσαμε με τον μαέστρο που θα διευθύνει την Καμεράτα στο «Τραύμα του πολέμου και το θαύμα της Αναγέννησης» στο Μέγαρο Μουσικής
Δύο ημέρες, δύο stages, με 25 ονόματα από τη διεθνή και εγχώρια σκηνή στο Onassis Ready
Λίγο πριν τη μεγάλη συναυλιακή τους επιστροφή στην Αθήνα και με το «Drift Like Home» να παίζει δυνατά οι Bonnie Nettles μοιράζονται ιστορίες από τον δρόμο
Η ανάρτηση του Γιώργου Γκικοδήμα για τον χαμό του φίλου και συνεργάτη του
Μιλήσαμε με τη διεθνώς καταξιωμένη φλαουτίστα με αφορμή το βιβλίο της «Opus Alexandrinum»
Από τη σύμπραξη του Γιάννη Σαββιδάκη με τη Vicky Bee Band μέχρι την εμφάνιση του Johnny Vavouras & The Cadillacs
Οι πρώτες του δηλώσεις μετά την κυκλοφορία του video clip του
Ο βιρτουόζος πιανίστας Ντένις Κοζούχιν ερμηνεύει όλα τα Κοντσέρτα του συνθέτη σε δύο συναυλίες
Από το ΧΙΠ ΧΟΠ CON 2026 μέχρι το «Μπλουζ του Μικρού Πρίγκιπα» του Γιάννη Αγγελάκα
Το δυναμικά ανερχόμενο αθηναϊκό dj duo μιλάει στην ATHENS VOICE
Η τελετή απονομής έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο 23 Μαΐου
«Στον κατεξοχήν ανδροκρατούμενο κόσμο της τζαζ, οι χώροι για συζήτηση μεταξύ γυναικών είναι ελάχιστοι»
Δείτε το video clip που κάνει πρεμιέρα στο athensvoice.gr - Ο Βαγγέλης Ορφανίδης μιλά για το νέο single και την Αθήνα ως «σπίτι»
Κατά τη διάρκεια συναυλίας στην Πράγα
«Αυτό μας προκαλεί ναυτία και μας κάνει έξαλλους», δήλωσε ο Άλεξ Καπράνος
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.