- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το εξής οξύμωρο εξακολουθεί να διαφεντεύει το ίντερνετ: ποτέ δεν υπήρχε περισσότερη διαθέσιμη μουσική και λιγότερα λεφτά για παραγωγές. Με την πειρατεία να παραμένει σε ασύδοτα επίπεδα και την κατάρρευση ακόμα και των στοιχειωδέστερων κανόνων διανομής, οι εταιρίες απολύουν, συρρικνώνονται, πελαγοδρομούν.
Εν μέσω αυτού του τοπίου, υπάρχουν ευτυχώς και τα ανεξάρτητα labels, που δεν καταλαβαίνουν από τέτοια. Όταν, για παράδειγμα, ονομάζεσαι Wah Wah 45s ή Bastard Jazz, και έχεις στήσει μια μικρή επιχείρηση που κόβει βινύλια για μύστες του ήχου και d.j., με στόχο να κυκλοφορείς τα πράγματα που αγαπάς χωρίς να κερδίζεις, αλλά ούτε να χάνεις λεφτά, σου είναι εύκολο να μοιράζεις κάθε τόσο ένα μέρος του καταλόγου σου δωρεάν, προκειμένου να τραβήξεις την προσοχή.
Έτσι και στην περίπτωσή μας. Χωρίς να χρειαστεί να περιπλανηθώ στιγμή στους ωκεανούς του προσωπικού μου browser (από όπου θα μπορούσα να ξεβράσω ώρες αργότερα με μάτια γουρλωμένα και έναν σκληρό δίσκο γεμάτο αμφίβολης συμπίεσης mp3), έλαβα εχθές το απόγευμα στο inbox δύο ωραιότατα e-mail από τις παραπάνω εταιρίες, οι οποίες με ειδοποιούσαν πως μπορώ, όποτε μου κάνει κέφι, να κατεβάσω μια πλειάδα τραγουδιών ανθολογημένων από την εκλεκτική δισκογραφική τους λίστα.
Παρενθετικά, ας αναφέρουμε πως η Wah Wah 45s αποτελεί δημιούργημα των Simon και Chris Goss, οι οποίοι παρέα με τους Billy Whizz και Oscar Goldenchild θήτευσαν στα Old Albany, Jazz Café, Favela Chic, Big Chill και διάφορα άλλα κλαμπ, προτού συστήσουν τη δισκογραφική τους, η οποία απευθύνεται κυρίως στα jazz – mod – latin – neo soul κοινά. Η δε Bastard Jazz, προερχόμενη από το Μπρούκλιν και το Ορλάντο, είναι κάπως πιο αιρετική, με πιο πειραγμένους ήχους, αλλά ομοίως προσανατολιζόμενη στα ίδια ρυθμικά υβρίδια.
Προτρέποντάς σας να μην αμελήσετε να κατεβάσετε το εκπληκτικό «Pygmy Goats» των Hackney Colliery Band, υπογραμμίζουμε πως τα links των δωρεάν τραγουδιών παρέχονται σε άριστη ποιότητα, (mp3 320 και FLAC), και βρίσκονται εδώ:
Bastard Jazz
και εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η υψίφωνος αποκαλύπτει ότι πριν από δύο χρόνια της απαγορεύτηκε να ερμηνεύσει τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι
Ο Κορνήλιος Σελαμσής εμπνέεται από μια ιστορία που συνδέεται με τα ξενοδοχεία Ξενία του Άρη Κωνσταντινίδη - Το κείμενο υπογράφει ο Γιάννης Αστερής και τη σκηνοθεσία ο Χάρης Φραγκούλης
Aφορμή ένα άλμπουμ που δεν κυκλοφόρησε ποτέ
Έρευνα για να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου
Ο διάσημος καλλιτέχνης εκφράζει τη στήριξή του στο Ισραήλ με το «We Will Dance Again»
Η Charli XCX αφήνει πίσω το Brat και επιστρέφει στο εφηβικό της δωμάτιο
Ένα καλοκαίρι, 10 αξέχαστες στιγμές, ένα μεγάλο αντίο
Από το ποιητικό ροκ των Waterboys και το λονδρέζικο groove των Soul II Soul μέχρι το ανήσυχο metal, τη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία και τις παραστάσεις δίπλα στη θάλασσα
Τι απάντησε η κοπέλα σε όσους την αποδοκίμασαν
Μία από τις καλύτερες metal βραδιές στην Πλατεία Νερού
Το (What's the Story) Morning Glory? αφήνει πίσω το ιστορικό Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
Πόσες φωνές και ιδιότητες μπορούν να κατοικούν μέσα σ’ ένα σώμα;
Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο εμβληματικός fronman του νεοϋορκέζικου hardcore συγκροτήματος
Ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Θεσσαλονικιού μουσικού
Από τον Γιώργο Ζαμπέτα στο Happening, τους Magic De Spell και τη Rockarolla. Θυμάται το καλοκαίρι που ξεκίνησαν όλα και μιλά για μια ζωή που κύλησε ολόκληρη μέσα στη μουσική
Ζητούν μποϊκοτάζ πριν τις συναυλίες
«Μας άφησες θησαυρούς Μαίρη Λίντα»
«Το πιο δύσκολο είναι ότι δεν μπορώ να σε αγγίξω», έγραψε η κόρη του Πρίγκηπα του Σκότους
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.