Μουσικη

Asian Dub Foundation

Ιδανικό sountrack για τα χρόνια της χολέρας. Τη λες και κρίση.

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 346
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
14239-31868.jpg

Ιδανικό sountrack για τα χρόνια της χολέρας. Τη λες και κρίση. Με το νέο άλμπουμ τους «A Ηistory of Νow» και μια πάντα ενεργή και συνειδητοποιημένη μουσική ιστορία εμφανίζονται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (13&14/5 αντίστοιχα) και έχουν έναν καλό λόγο για τις νέες τεχνολογίες και το downloading.

Where’s All The Money Gone? (Πού πήγε όλο το χρήμα; Από τίτλο τραγουδιού του νέου τους άλμπουμ) Χωμένα πίσω από το μεγαλύτερο καναπέ του κόσμου.

Τι συμβαίνει στους ανθρώπους;

Δεν υπάρχει κατανόηση. Ο εσωτερικός μας κόσμος γίνεται πιο σημαντικός από τον εξωτερικό.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται;

Συνεχώς. Πόσες φορές θα μπει η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες στο χορό του πολέμου με θριαμβευτικές σειρήνες, μόνο και μόνο για να ξυπνήσει αργότερα και να συνειδητοποιήσει ότι ο πόλεμος, ειδικά σε περιπτώσεις καταστολής εξεγέρσεων, θα σημαίνει πάντα βασανισμούς και δολοφονίες αμάχων. Σουέζ; Bιετνάμ; Iράκ;

Ποια η θέση σας για την κρίση;

To χρήμα υποτίθεται πως έγινε για να μετρά την αξία των υλικών πραγμάτων. Από τότε που γεννήθηκε η ιδέα να βγάζεις χρήμα από το ίδιο το χρήμα συμβαίνουν συνεχώς κρίσεις, καθώς το ποσό που έχει βγει με κερδοσκοπία δεν αντιπροσωπεύει στην πραγματικότητα τίποτε πραγματικό. 

Η επανάσταση θα βγει τελικά ζωντανά στον αέρα;

Mα, μόνο τότε μπορεί να συμβεί!

Πώς βλέπετε την τρέλα με το downloading; Δεν μπορείς να το δεις, είναι αόρατο, ένας συνδυασμός από μηδενικά και άσους που οδηγούνται στο άπειρο.

Οι στίχοι στο νέο άλμπουμ μιλούν για την υποταγή στις νέες τεχνολογίες, με ατελείωτους κωδικούς, λογαριασμούς και εφαρμογές… Ίσως η γλώσσα γίνει αυτό ακριβώς, μια σειρά από κωδικούς που ο κόσμος θα ξεχάσει σε τι αναφέρονται…

3 πράγματα που σας συναρπάζουν αυτή τη στιγμή; Η φανταστική εμφάνιση στο φεστιβάλ του Μπράιτον το περασμένο Σάββατο με special guests τους Kerieva, Nathan Flutebox Lee, Ministry of Dhol, Ed Skrein και Chi2. Οι εμφανίσεις μας στην Ελλάδα. Το επόμενο επεισόδιο του “Fringe”.

Tι να περιμένουμε από τις συναυλίες αυτές; To απρόσμενο. 

Gagarin, Λιοσίων 205, σταθμός Μετρό/HΣΑΠ Αττική. Έναρξη 22.00. Είσοδος € 25, 30 (ταμείο). Προπώληση: Metropolis, Public, Ticket Ηouse και www.ticketservices.gr Στις 13/5.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ