- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τίποτε δεν μπορεί να σοκάρει τη Lydia Lunch. Iέρεια του νεοϋρκέζικου no wave με punk συμπεριφορά και avant διάθεση. Ποιήτρια, ηθοποιός, συγγραφέας, αίνιγμα. Συνεργασίες με ονόματα όπως οι Nick Cave, Neubauten, Sonic Youth, Foetus, Swans και ένα νέο πρότζεκτ που τη φέρνει στην Αθήνα μαζί με τους Gallon Drunk. Ωραία. Της ζητήσαμε να καταγράψει τις 10 πιο καθοριστικές στιγμές μιας όχι και τόσο συμβατικής μουσικής ζωής.
Η πρώτη μου ζωντανή περφόρμανς στο Buffalo, στη Νέα Υόρκη, έχοντας πάρει acid κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας αφού είχα δει την εμφάνιση των The Tubes.
H απόφασή μου να χρησιμοποιήσω την κιθάρα σαν επιθετικό όπλο και να σχηματίσω τους Teenage Jesus, όταν συνειδητοποίησα ότι η απαγγελία με στίχους δεν είχε ακόμη ανακαλυφθεί στη Νέα Υόρκη του 1976.
Η συνάντησή μου με τον J.G. Thirlwell, γνωστό και ως Foetus, στο Λονδίνο το 1982.
Το κόνσεπτ του “Stinkfist” μαζί με τον J.G. Thirlwell για μια συναυλία που δεν έγινε ποτέ, σε support στους Einsturzende Neubauten, και η ηχογράφησή του λίγα χρόνια αργότερα με τον J.G. και εφτά ντράμερς στο Λος Άντζελες.
Η γνωριμία μου με τον Rowland S. Howard των Birthday Party στην πρώτη τους αμερικάνικη περιοδεία και η άμεση απόφασή μου να μετακομίσω στο Λονδίνο για να δουλέψω μαζί του.
Κυνηγώντας τον Thurston Moore στο Lower East Side. Ακόμη…
Η συνεργασία μου με τον Robert Quine των Richard Hell & Voivoids στο άλμπουμ “Queen of Siam”.
Η παρακολούθηση επαγγελματικής πάλης στη Madison Square Gardens με την Debbie Harry και τον Chris Stein (των Blondie) το 1982.
Η συνεργασία μου με τον Omar Rodriguez - Lopez των Mars Volta, η μουσική του οποίου με κάνει πάντα να κλαίω.
Ροκάροντας με τα κακά παιδιά των Big Sexy Noise, αισθάνομαι τόσο ωραία.
Ιnfo GAGARIN, Λιοσίων 205, Αττική, 694 4814543. Έναρξη 21.00. Είσοδος € 22, € 25 (ταμείο). Προπώληση: Τicket House, ticketpro.gr. Στις 4/2. Μαζί με τους Μomus, Blaine L. Reininger και το νέο της σχήμα Big Sexy Noise με μουσικούς των Gallon Drunk.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο αρχιτέκτονας του trip-hop σπάει τη σιωπή του με το Different When It’s Silent
Το θρυλικό δίδυμο ανακοίνωσε το «Inferno» μετά από μια αινιγματική καμπάνια με κασέτες VHS και κώδικες Μορς
To άλμπουμ αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 3 Ιουλίου
Το όνομα «No Na», που σημαίνει «δεσποινίς» στη γλώσσα Bahasa
Το γκρουπ από το Μάντσεστερ μιλάει στην ATHENS VOICE, λίγο πριν την επιστροφή του στην Ελλάδα
Η επετειακή έκδοση που μεταμορφώνει την Τεχνόπολη σε μια εβδομάδα μουσικής χωρίς όρια
Άγνωστα διαμάντια της ελληνικής μουσικής κληρονομιάς ανοιχτά προς το κοινό
Επιστροφή στην εποχή του ρεμπέτικου, στα κομπολόγια και στη νυχτερινή ζωή του πάλκου
Από την πρώτη εμφάνιση του Γιοέπ Μπέβινγκ στην Ελλάδα έως το φετινό opening party του Bolivar
Taylor Swift, Bad Bunny και The Weeknd κυριαρχούν στις λίστες streaming
Σημαντικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στη μουσική βραδιά για την ενίσχυση των σχολείων της Ίμβρου
Ένα συμφωνικό αφιέρωμα στον ρομαντισμό, με σολίστ τον διακεκριμένο τσελίστα Κίαν Σόλτανι
O Μίλτος Λογιάδης διευθύνει τη Mediterranean Colors Orchestra σε έναν διάλογο παλιών και νέων ερμηνευτών
«Συνομήλικοι δεν είμαστε;», αναρωτήθηκε η ηθοποιός πιασμένη χέρι-χέρι με τον Akyla
Ο τραγουδιστής πέθανε στις 21 Απριλίου 2016 από υπερβολική δόση φαιντανύλης
Λίγο πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision στη Βιέννη μιλάει για όλα
Διαθέσιμο online για desktop και φορητές συσκευές
Ο διάσημος συνθέτης ετοιμάζει μιούζικαλ για τη μυστηριώδη κλοπή του 1911 στο Λούβρο
Ανακοινώθηκε από την ΕΡΤ το πρόσωπο που θα δώσει το ελληνικό 12άρι στον μεγάλο τελικό
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.