- CITY GUIDE
- PODCAST
-
11°
Συναντήθηκαν το 2002 στη Σφεντόνα. Βρέθηκαν και πάλι μαζί στα τέλη του 2010 στη Θεσσαλονίκη. Ξαναπήγαν «σφεντόνα» και τώρα έρχονται Αθήνα. Στη σκηνή του Rex. Τους συνάντησα στα θεατρικά καμαρίνια να τα λένε σαν κολλητοί λίγο πριν την πρεμιέρα τους. Είναι χαλαροί με το πρόγραμμά τους, το δοκίμασαν άλλωστε στη Θεσσαλονίκη. Μετά το τέλος της συνέντευξης ο κόσμος που περίμενε στην Πανεπιστημίου, σε συνδυασμό με τις για πρώτη φορά τόσο χαμηλωμένες τιμές, δείχνει ότι από εδώ θα περάσει η μισή Αθήνα.
Πώς είναι η συνεργασία σας σε ένα χώρο σαν το Rex;
Δ.Μ. Δεν θα κρύψω ότι αισθανόμαστε δέος σε μια τόσο ιστορική σκηνή με την αύρα ενός Τσαρούχη. Είμαστε τυχεροί που συνεργαζόμαστε με έναν τόσο ανοιχτόμυαλο επιχειρηματία όπως ο Μαρασούλης, με γρήγορα αντανακλαστικά, που συμφώνησε να διαμορφώσουμε ένα καθαρά λαϊκό πρόγραμμα με τόσο χαμηλές τιμές. Ξεκινάμε και την καινοτομία της Κυριακής με ένα μεσημεριανό πρόγραμμα που θα ξεκινά στις 2 και με 35 ευρώ φαγητό θα προσφέρουμε ένα καθαρό και προσεγμένο γεύμα με το κρασί κερασμένο από εμάς. Αυτό σημαίνει λαϊκό.
Γ.Κ. Ξεκινάμε πρώτοι να προσαρμόσουμε τις ίδιες μας τις αμοιβές ώστε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Να στήσουμε ένα καθαρά λαϊκό πρόγραμμα σε ένα τόσο σπουδαίο θέατρο με πραγματικά προσιτές τιμές, ακριβώς για να ξεπεράσουμε μαζί τη δύσκολη αυτή κρίση. Το συνολικό κόστος της μουσικής μας παράστασης είναι μικρότερο από την αμοιβή ενός και μόνο τραγουδιστή. Είναι όμως προσωπική μας επιλογή, και όπως έδειξε η Θεσσαλονίκη βρίσκει ανταπόκριση στον κόσμο.
Πώς ήταν η εμπειρία στη Θεσσαλονίκη;
Δ.Μ. Πήγε απρόσμενα καλά. Έρχεται δοκιμασμένο στην Αθήνα με το ίδιο λαϊκό πρόγραμμα, με τη γνήσια έκφρασή του, γιατί δεν σημαίνει ότι ένα μπουζούκι αρκεί για να βγει ένας λαϊκός ήχος.
Ποια είναι η σχέση σας σε προσωπικό επίπεδο;
Γ.Κ. Πάντα εκτιμούσα τη σπουδαία φωνή και τις επιλογές του Δημήτρη. Μπορώ να σου πω ότι είναι ο καλύτερός μου φίλος και αισθάνομαι πολύ τυχερός που θα περάσω περισσότερο χρόνο μαζί του στη σκηνή, ανταλλάσσοντας τραγούδια και σκέψεις. Μόνο αν έρθει η κουβέντα στον ΠΑΟΚ θα τσακωθούμε (γέλια).
Δ.Μ. Είναι αλήθεια ότι δεν του το έχω πει ποτέ, αλλά μου δίνεις τώρα την ευκαιρία να του πω πως είναι για μένα ένας τόσο καλός φίλος. Ξέρεις, όλη την ώρα περνάει από το καμαρίνι μου, καθόμαστε, τα λέμε και μετά μεταφέρουμε τις κουβέντες μας στη σκηνή, ανάμεσα στα τραγούδια.
Πόσο δυνατά είναι τα ντουέτα σε σχέση με τις σόλο εμφανίσεις;
Γ.Κ. Τα ντουέτα έγιναν όταν ξεκινούσαν ξανά οι μουσικές σκηνές, μιλάω για τα «13 Φεγγάρια» κι όλα αυτά, εκείνη την εποχή υπήρχαν μεγάλες συνυπάρξεις, δηλαδή πολλά πρόσωπα. Κι εμείς στα «13 Φεγγάρια» ήμασταν πέντε άτομα που τραγουδούσαν, το ίδιο συνέβη και την επόμενη χρονιά. Τα ντουέτα έγιναν λίγο αργότερα, όταν πραγματικά όμως υπήρχε καλλιτεχνικό ενδιαφέρον, όταν συνεργαζόμουν εγώ με την Αλεξίου ή η Αρβανιτάκη με την Αλεξίου, καλλιτεχνικά, για να μπορέσει να σταθεί κάτι τέτοιο. Τώρα ήρθε η ώρα για να συναντηθώ με ένα φίλο σε ένα λαϊκό πρόγραμμα σε έναν ιστορικό χώρο, που δεν είναι μουσική σκηνή αλλά ένα θέατρο με σημαντική ιστορία.
Πώς θα αντέξετε το σερί του Σαββατοκύριακου;
Δ.Μ. Αυτή είναι η δουλειά μας. Δεν έχουμε τέτοια ζήτημα. Άλλωστε είναι ένα προσωπικό στοίχημα για μας. Ειδικά το μεσημεριανό πρόγραμμα της Κυριακής.
Info
REX, Πανεπιστημίου 48, 210 3823.269. Από Παρασκευή ως Κυριακή, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης. Μαζί τους η Χρυσούλα Στεφανάκη και η Βάλια Σωμαράκη. Έναρξη 23.00. Κυρ. μεσημέρι στις 14.00 (€ 35 φαγητό και δωρεάν κρασί προαιρετικά). Είσοδος με ποτό € 15, φιάλη € 140, κρασί € 70.
{ ΦΩΤΌ: NIKOΣ ΚΟΚΚΑΣ }
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το μουσικό σύνολο Les Arts Florissants ερμηνεύει Μπαχ με όργανα εποχής
Το ανδρόγυνο στιλ και οι πυρετικές κραυγές του ενσάρκωσαν το πνεύμα και τον ήχο της ροκ κοσμογονίας
Ο διαγωνισμός τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί στην Αυστρία τον Μάιο
Ο πρόεδρος Χέρτσογκ χαιρετίζει την απόφαση της EBU
Υπήρξε βασικό μέλος των Blues Brothers, του συγκροτήματος των Τζον Μπελούσι και Νταν Ακρόιντ
Η σπουδαία καλλιτέχνιδα επιστρέφει στη χώρα μας
Ποιες χώρες ανακοίνωσαν ότι θα απέχουν από τον διαγωνισμό
Με το νέο του άλμπουμ «Ανάμεσα» ανανεώνει το ελληνικό τραγούδι. Πριν βρεθεί «Ανάμεσα σε φίλους» στο Παλλάς, ταξιδέψαμε μαζί του ακούγοντας και μιλώντας
Ένα από τα σημαντικότερα ονόματα του σύγχρονου metal ήχου
Οι παραγωγοί του Voice 102.5 μιλούν για το ραδιόφωνο
Σχέδιο με το σύνθημα «Another Prick in the Wall» μετά τις προσβλητικές δηλώσεις
Το βίντεο φαινόταν να προωθεί τη καμπάνια του κατά της παράνομης μετανάστευσης
Το πρόγραμμα της εορταστικής μουσικής βραδιάς - Με έργα από την Αναγέννηση έως τον 20ό αιώνα
Η ποπ σταρ μοιράστηκε το επίσημο τρέιλερ του φιλμ «The Eras Tour: The Final Show»
Μια ονειρική βραδιά για τους νοσταλγούς του πανκ ροκ των 90s
Ο Ασάφ Αβιντάν μιλάει στην Athens Voice για τον νέο του δίσκο, τις δυσκολίες και όσα του έλειψαν από τις ζωντανές εμφανίσεις, λίγο πριν ανέβει στη σκηνή του Floyd
Η θέση των διαχειριστών των πνευματικών δικαιωμάτων του Μίκη με αφορμή το ζήτημα της περιοδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.