- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δείτε το «Speed Of Light» των Iron Maiden
Το νέο video clip της θρυλικής μπάντας που σηματοδοτεί την επιστροφή της
Το πρώτο single, «Speed Of Light», από το 16ο στούντιο άλμπουμ των Iron Maiden, «The Book Of Souls», που θα κυκλοφορήσει στις 4 Σεπτεμβρίου, ακούγεται δυνατά και δίνει μια πρώτη ιδέα από τη δισκογραφική επιστροφή της μπάντας μετά από πέντε χρόνια.
Με video game αισθητική και arcade αναφορές, ο Eddie είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής αλλάζοντας πίστες και παραπέμποντας σε μερικές από τις πιο κλασικές στιγμές του χέβι μέταλ σεξτέτου.
Το «The Book Of Souls» αποτελεί το πρώτο διπλό full-length άλμπουμ στην ιστορία των Iron Maiden και θα ξεπερνά σε διάρκεια τα 90 λεπτά. Οι ηχογραφήσεις έλαβαν χώρα στο Παρίσι, στα «Guillame Tell Studios», όπου ηχογραφήθηκε στο παρελθόν το «Brave New World», και την παραγωγή επιμελείται ο «μόνιμος» πλέον Kevin Shirley, που συνεργάζεται με τη μπάντα τα τελευταία 15 χρόνια.
Το τραγούδι «Speed Of Light» συνυπογράφουν ο κιθαρίστας Adrian Smith και ο τραγουδιστής Bruce Dickinson.
Η νέα δισκογραφική δουλειά του εμβληματικού συγκροτήματος, που μετρά περισσότερα από 90 εκατομμύρια αντίτυπα πωλήσεων, έρχεται μετά την πρόσφατη περιπέτεια του frontman των Iron Maiden με τον καρκίνο.
Η ψυχή του γκρουπ, ο μπασίστας και ιδρυτής Steve Harris εξήγησε πως «είχαμε διαφορετική προσέγγιση συγκριτικά με τις προηγούμενες δουλειές μας. Στην πραγματικότητα, πολλά κομμάτια γράφτηκαν ενώ ήμασταν στο στούντιο. Τα προβάραμε και τα ηχογραφήσαμε ενώ ήταν ακόμη φρέσκα. Έχουν live αίσθηση. Είμαι πολύ περήφανος για το "The Book Of Souls".»
Δείτε το εξώφυλλο του νέου άλμπουμ που επιμελήθηκε ο Mark Wilkinson και το tracklist εδώ. Up the Irons!

DISC 1
If Eternity Should Fail (Dickinson) 8:28
Speed Of Light (Smith/ Dickinson) 5:01
The Great Unknown (Smith/ Harris) 6:37
The Red And The Black (Harris) 13:33
When The River Runs Deep (Smith/ Harris) 5:52
The Book Of Souls (Gers/ Harris) 10:27
DISC 2
Death Or Glory (Smith/ Dickinson) 5:13
Shadows Of The Valley (Gers/ Harris) 7:32
Tears Of A Clown (Smith/ Harris) 4:59
The Man Of Sorrows (Murray/ Harris) 6:28
Empire Of The Clouds (Dickinson) 18:01
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ένα καλοκαίρι, 10 αξέχαστες στιγμές, ένα μεγάλο αντίο
Από το ποιητικό ροκ των Waterboys και το λονδρέζικο groove των Soul II Soul μέχρι το ανήσυχο metal, τη σύγχρονη ελληνική τραγουδοποιία και τις παραστάσεις δίπλα στη θάλασσα
Τι απάντησε η κοπέλα σε όσους την αποδοκίμασαν
Μία από τις καλύτερες metal βραδιές στην Πλατεία Νερού
Το (What's the Story) Morning Glory? αφήνει πίσω το ιστορικό Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band
Πόσες φωνές και ιδιότητες μπορούν να κατοικούν μέσα σ’ ένα σώμα;
Έχασε τη μάχη με τον καρκίνο ο εμβληματικός fronman του νεοϋορκέζικου hardcore συγκροτήματος
Ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του Θεσσαλονικιού μουσικού
Από τον Γιώργο Ζαμπέτα στο Happening, τους Magic De Spell και τη Rockarolla. Θυμάται το καλοκαίρι που ξεκίνησαν όλα και μιλά για μια ζωή που κύλησε ολόκληρη μέσα στη μουσική
Ζητούν μποϊκοτάζ πριν τις συναυλίες
«Μας άφησες θησαυρούς Μαίρη Λίντα»
«Το πιο δύσκολο είναι ότι δεν μπορώ να σε αγγίξω», έγραψε η κόρη του Πρίγκηπα του Σκότους
Η νέα τραγουδοποιός μιλά για το πρώτο της single, την άδεια Θεσσαλονίκη, το κρασί και τη νοσταλγία που, όταν βρίσκει ρυθμό, παύει να κοιτάζει πίσω.
2 ημέρες, 2 stages κάθε μέρα, 13 ώρες μουσικής ημερησίως, 18+ διεθνείς artists
Η βιρτουόζος βιολίστρια μιλά στην ATHENS VOICE για την εμφάνισή της στο 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής Μολύβου
«Επιβλήθηκε ως κορυφαία ερμηνεύτρια, χάρη στο μεγάλο ταλέντο της, το οποίο ποτέ δεν σπατάλησε»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.