- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η «Καρδιά του Ταύρου» του Δημήτρη Παπαϊωάννου ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη
Η ταινία έχει ήδη τιμηθεί με το Βραβείο WIFT GR και το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης,
Η «Καρδιά του Ταύρου» του Δημήτρη Παπαϊωάννου ταξιδεύει στη Νέα Υόρκη
Με ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου ενημέρωσε ότι το ντοκιμαντέρ «The Bull’s Heart» θα προβληθεί στη Νέα Υόρκη στο φεστιβάλ Doc NYC, το Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2025, στις 9 το βράδυ, στο Village East by Angelika Cinema (189 Second Avenue).
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τη σκηνοθέτρια Εύα Στεφανή, τον παραγωγό Βασίλη Παναγιωτακόπουλο και τον Δημήτρη Παπαϊωάννου. Το ντοκιμαντέρ της Εύας Στεφανή παρακολουθεί για δύο χρόνια —από πρόβες κατά τη διάρκεια της πανδημίας στη Στέγη μέχρι παραστάσεις σε Παρίσι, Λονδίνο, Βίλνιους και Σαν Φρανσίσκο— τη δημιουργία και την περιοδεία του έργου «Εγκάρσιος Προσανατολισμός». Η κάμερα συλλαμβάνει τη διαδικασία από πολύ κοντά: την αβεβαιότητα, την ένταση, αλλά και την απόλυτη εμπιστοσύνη μεταξύ του Παπαϊωάννου και της ομάδας του, ενώ η ταινία μετατρέπεται σε στοχασμό πάνω στο πώς γεννιέται ένα έργο τέχνης μέσα από απώλεια, εμμονή και πίστη.
Ο Παπαϊωάννου εξερευνά το σώμα και τη σκηνική κίνηση, ενώ η Στεφανή παρατηρεί τον ίδιο — μια δημιουργική συνάντηση που κάνει την «Καρδιά του Ταύρου» όχι απλώς ένα making-of, αλλά μια μελέτη πάνω στη φύση της δημιουργίας. Όπως λέει ο ίδιος στο ντοκιμαντέρ: «Η χαρά της τέχνης είναι ότι σου δίνει την αίσθηση πως υπάρχει κάτι πέρα από τη ζωή που ζεις».
Η ταινία έχει ήδη τιμηθεί με το Βραβείο WIFT GR και το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής Νεότητας Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης στο 27ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, ενώ το φθινόπωρο του 2025 συνεχίζει σε Doclisboa και Doc NYC, πριν κάνει την αθηναϊκή πρεμιέρα της στη Στέγη και κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου 2026
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Η κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών που ζει μόνιμα στο Κάιρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς
Η σούπερ σταρ της ποπ μουσικής Mother Mary βιώνει μια ανεξήγητη κρίση ταυτότητας
Η Έινε και ο Τόμας, γονείς δύο κοριτσιών, χωρίζουν φιλικά έπειτα από αρκετά χρόνια γάμου, καθώς ο μεσήλικας Τόμας έχει βρει νέα σύντροφο
Yποδύεται έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τεράστια περιβαλλοντική κρίση
Μια ιστορία απόγνωσης και ελπίδας για τους κινηματογράφους όλου του κόσμου
Ένα prequel του House of the Dragon, που αφηγείται την κατάκτηση του Westeros από τους Targaryen
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.