- CITY GUIDE
- PODCAST
-
23°
Ο Άαρον Σόρκιν ετοιμάζει sequel για το «The Social Network»
Ο Σόρκιν θα υπογράψει το σενάριο και τη σκηνοθεσία του φιλμ
Ο Άαρον Σόρκιν ετοιμάζει sequel για το «The Social Network» - Ο Σόρκιν θα υπογράψει το σενάριο και τη σκηνοθεσία του φιλμ
Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια μετά την εκρηκτική κυκλοφορία του «The Social Network» το 2010, ο Άαρον Σόρκιν είναι έτοιμος να συνεχίσει την ιστορία του Facebook.
Σύμφωνα με αναφορές του Deadline, ο πολυβραβευμένος δημιουργός ετοιμάζει το sequel της ταινίας, το οποίο αναμένεται να εστιάσει στις αποκαλύψεις του Wall Street Journal που έλαβαν χώρα τον Οκτώβριο του 2021. Ο Σόρκιν πρόκειται να αναλάβει το σενάριο αλλά και τη σκηνοθεσία του φιλμ.
Ο Σόρκιν έχει δηλώσει επανειλημμένα την διάθεσή του να επισκεφθεί ξανά την ιστορία του Facebook: Το 2021, ο πολυβραβευμένος δημιουργός δήλωσε πως «όλα όσα συμβαίνουν με το Facebook τα τελευταία χρόνια είναι μία ιστορία που αξίζει να ειπωθεί». Το 2024, ο Σόρκιν δήλωσε πως κατηγορεί το Facebook για τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο Αμερικάνικο Καπιτώλιο τον Ιανουάριο του 2021.
Το «The Social Network» έκανε πρεμιέρα τον Οκτώβριο του 2010, στην καρδιά της παντοδυναμίας του Facebook, και έκανε θραύση με κοινό και κριτικούς: Με τον Τζέσι Άιζενμπεργκ στον ρόλο του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, το φιλμ ακολούθησε την δημιουργία του Facebook και τα νομικά ζητήματα που έλαβαν χώρα στα πρώτα χρόνια ύπαρξης της πλατφόρμας. Η ταινία θεωρείται μέχρι και σήμερα μία από τις κορυφαίες κυκλοφορίες του 21ου αιώνα, χάρη στην εξονυχιστική σκηνοθεσία του Ντέιβιντ Φίντσερ, το πολυεπίπεδο σενάριο του Άαρον Σόρκιν, αλλά και την ατμοσφαιρική μουσική των Τρεντ Ρέσνορ και Άττικους Ρος (Nine-Inch Nails).
Ο Σόρκιν αποτελεί έναν από τους πιο επιτυχημένους σεναριογράφους στην ιστορία του Χόλιγουντ: Με ταινίες όπως τα «A Few Good Men» και «Steve Jobs» στο ενεργητικό του, ο Σόρκιν θεωρείται ένας από τους πιο επιδραστικούς συγγραφείς της βιομηχανίας, και η δουλειά του χαρακτηρίζεται από ταχύτατους διαλόγους και στιχομυθίες σε ρυθμό πολυβόλου. Τα πρώτα 25 χρόνια της καριέρας του, ο Σόρκιν συνεργάστηκε με μερικούς από τους πιο επιτυχημένους σκηνοθέτες (Ντέιβιντ Φίντσερ, Ντάνι Μπόιλ, Μάικ Νίκολς, Ρομπ Ράινερ), δημιουργώντας ταινίες που έκαναν θραύση με κοινό και κριτικούς. Τα τελευταία χρόνια, ο Σόρκιν έχει αναλάβει ο ίδιος τη σκηνοθεσία των ταινιών του, αποσπώντας εν γένει πιο χλιαρές αντιδράσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι κριτικές ήταν συντριπτικά θετικές, με την ταινία να συγκεντρώνει ποσοστό 95% στο Rotten Tomatoes
Πότε θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες
Πρεμιέρα στη Νέα Υόρκη την ερχόμενη Πέμπτη
Γιατί δημιουργήθηκαν ερωτήματα
Το 1974 μάς χάρισε μία από τις σπουδαιότερες ερμηνείες της καριέρας του ως «Νομοταγής Πολίτης»
Συντονίζει ο σκηνοθέτης Αργύρης Παπαδημητρόπουλος - Την Kυριακή 4 Οκτωβρίου
Η νέα εκδοχή του Ζακ Κρέγκερ συγκεντρώνει 97% στο Rotten Tomatoes
Το νέο φιλμ της Marvel ξεπέρασε το Star Wars: The Force Awakens, καταρρίπτοντας ένα ρεκόρ δεκαετίας
Η προβολή του αυτοκαταστροφικού ήρωα και η δυναμική του ρόλου είναι τόσο έντονη, που επηρεάζει ολοκληρωτικά το έργο
Η ταινία του Ούγγρου Πάλφι κερδίζει εύκολα τον θεατή, όχι μόνο λόγω της χορταστικής δράσης, αλλά και με τη δύναμη της παραβολής της
Εξαιρετική η ερμηνεία της Λεά Σεϊντού, που δίνει τον καλύτερο εαυτό της για να προσδώσει αληθοφάνεια στον χαρακτήρα της διαλυμένης γυναίκας.
Ο συνδυασμός της κρίσης των ηθικών αξιών της Ευρώπης με τον πρωταρχικό ρόλο των καλλιτεχνών ή τη δυαδικότητα ως κομβικό στοιχείο της ψυχανάλυσης είναι θέματα που δύσκολα τα κουμαντάρει ο Ιρανός
Πολυαναμενόμενες παραγωγές και μεγάλα blockbuster αναμένεται να κλέψουν τις εντυπώσεις
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας - Πρεμιέρα στις 9 Οκτωβρίου
Η μοναδική ταινία στην οποία έχουν συνεργαστεί είναι το «Interview with the Vampire» του 1994
Η Δανέζα ηθοποιός Ματίλντε Άρσελ επέστρεψε στην Κοπεγχάγη πριν την απονομή για να δηλώσει άνεργη
Από το «σχεδόν αριστούργημα» έως μια «δημιουργό που αξίζει να παρακολουθούμε», οι διεθνείς κριτικές για την ταινία της
Οι ταινίες που προβάλλονται υπηρετούν τη γενική θεματική ΡΕΥΜΑ / CURRENT, ένα πρόγραμμα σύγχρονων ντοκιμαντέρ σε επιμέλεια της πολιτιστικής παραγωγού και εικαστικού Αντιγόνης Παπαντώνη.
«Μπορεί να σταθεί μόνη της», δήλωσε η «Μόνικα» από «Τα Φιλαράκια»
Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων από τις 21 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2026
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.