- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Το εμβληματικό καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς πωλήθηκε έναντι 630.000 δολάριων σε δημοπρασία
Το φόραγε στην ταινία του 1984 «Indiana Jones and the Temple of Doom»
Ιντιάνα Τζόουνς: Πωλήθηκε για 630.000$ το καπέλο του - Το φόραγε στην ταινία του 1984 «Indiana Jones and the Temple of Doom»
Το καφέ τσόχινο καπέλο που φορούσε ο Χάρισον Φορντ στο δεύτερο μέρος της σειράς ταινιών Ιντιάνα Τζόουνς πωλήθηκε σε δημοπρασία στο αστρονομικό ποσό των 630.000 δολαρίων, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Propstore.
Ο εμβληματικός αρχαιολόγος εμφανίστηκε με το καπέλο-φεντόρα στην ταινία του 1984 «Indiana Jones and the Temple of Doom» ενώ έχει επίσης φορεθεί από τον κασκαντέρ του, Ντιν Φεραντίνι ο οποίος το είχε στην κατοχή του. Σύμφωνα με τον οίκο, η αρχική εκτίμηση ήταν από 250.000 έως 500.000 δολάρια.
Κατασκευασμένο από την εταιρεία Herbert Johnson Hat Company του Λονδίνου, το φεντόρα εσωτερικά φέρει τα χρυσά αρχικά «IJ». Όπως αναφέρεται στην περιγραφή, η διατήρηση του σχήματος κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων ήταν μια «συνεχής πρόκληση». Η σκηνοθεσία της ταινίας ήταν του Στίβεν Σπίλμπεργκ ενώ στο πλευρό του Φορντ ήταν η Κέιτ Καπσόου και ο Τζόναθαν Κι Κουάν.
Τι άλλο πωλήθηκε στην δημοπρασία μαζί με το καπέλο του Ιντιάνα Τζόουνς
Μεταξύ των αντικειμένων που επίσης πωλήθηκαν στη δημοπρασία, ήταν το λευκό κράνος που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία Star Wars, «Return of the Jedi» του 1983 το οποίο συγκέντρωσε 315.000 δολάρια ενώ ένα κοστούμι που φορούσαν οι πρωταγωνιστές της ταινίας «Scream» του 1996, διατέθηκε για 270.900 δολάρια, όπως αναφέρει το ΑP.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ίδια το έχει χαρακτηρίσει «πρότζεκτ ζωής»
Στο Rotten Tomatoes, η ταινία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής βαθμολογία περίπου 31%
Η ζωή του μοιάζει με σενάριο. Έχτισε μια πορεία χωρίς shortcuts, γεμάτη δουλειά και ρίσκο. Σήμερα, με ρόλους που «δαγκώνουν», δηλώνει παρών.
Η σκηνή συνδεόταν με την επιστροφή του χαρακτήρα της Έμιλι Τσάρλτον
Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Ρώμη, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του ποντίφικα
Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου του Ηρακλείου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά
Ο έμπειρος ηθοποιός αναμένεται να πλαισιώσει τους Ρόμπερτ Πάτινσον και Σεμπάστιαν Σταν
Το φινάλε του CineDoc προβλέπεται άχαστο
Ο ηθοποιός υπέστη καρδιακή προσβολή
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου 2026
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.