Κινηματογραφος

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ Βενετίας

Η πολυβραβευμένη Γαλλίδα ηθοποιός μίλησε για τους δεσμούς που τη συνδέουν με τη διοργάνωση

62224-137655.jpg
Newsroom
8’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
81ο Φεστιβάλ Βενετίας: Η Γαλλίδα ηθοποιός Ιζαμπέλ Ιπέρ θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Μόστρα.
Η Γαλλίδα ηθοποιός Ιζαμπέλ Ιπέρ θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής του 81ου Φεστιβάλ της Βενετίας © EPA/Justin Lane

81ο Φεστιβάλ Βενετίας: Η Γαλλίδα ηθοποιός Ιζαμπέλ Ιπέρ θα είναι η πρόεδρος της κριτικής επιτροπής της Μόστρα.

Η Γαλλίδα ηθοποιός Ιζαμπέλ Ιπέρ θα προεδρεύσει της κριτικής επιτροπής που θα απονείμει το περίβλεπτο Χρυσό Λέοντα για την καλύτερη ταινία του 81ου Φεστιβάλ της Βενετίας (Μόστρα), που θα διεξαχθεί από τις 28 Αυγούστου μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Μόστρα.

Ιζαμπέλ Ιπέρ: «Μια μακρά ιστορία με συνδέει με τη Μόστρα της Βενετίας»

«Μια μακρά και θαυμάσια ιστορία με συνδέει με τη Μόστρα της Βενετίας, το να είμαι προνομιούχος θεατής αποτελεί τιμή», δήλωσε η 71άχρονη ηθοποιός, η οποία έχει λάβει δύο βραβεία γυναικείας ερμηνείας στο Λίντο, σύμφωνα με ανακοίνωση του φεστιβάλ.

«Η μεγάλη διαθεσιμότητά της να ριψοκινδυνεύει διαρκώς, ένδειξη της ασυνήθιστης ευφυΐας της, καθώς και η ικανότητά της να οραματίζεται το σινεμά πέρα από γεωγραφικά και νοητικά σύνορα, την καθιστούν ιδανική πρόεδρο της κριτικής επιτροπής», σχολίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής Αλμπέρτο Μπαρμπέρα.

Isabelle Huppert's Closet Picks

Εκτός από τον Χρυσό Λέοντα, η κριτική επιτροπή της οποίας θα προεδρεύσει θα έχει την ευαίσθητη αποστολή να απονείμει στις 7 Σεπτεμβρίου τον Αργυρό Λέοντα, Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής, τον Αργυρό Λέοντα, βραβείο καλύτερης σκηνοθεσίας, τα βραβεία καλύτερης ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας και το βραβείο καλύτερου σεναρίου.

Η γεμάτη διακρίσεις καριέρα της Ιζαμπέλ Ιπέρ

Αγαπημένη ηθοποιός του Κλοντ Σαμπρόλ, η Ιζαμπέλ Ιπέρ πήρε βραβείο γυναικείας ερμηνείας στις Κάννες το 1978 για τον ρόλο της στην ταινία του "Violette Nozière".

Είναι επίσης δύο ταινίες του Κλοντ Σαμπρόλ, "Γυναικεία υπόθεση" (1988) και "Η τελετή" (1995), που της χάρισαν δύο βραβεία στη Βενετία.

Elle | Official HD Trailer (2016) | Paul Verhoeven

Στη Γαλλία, κέρδισε δύο φορές το βραβείο Σεζάρ καλύτερης ηθοποιού για την "Τελετή" και το 2017 για το "Εκείνη" ("Elle") του Πολ Βερχόφεν, που της χάρισε επίσης Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού σε δραματική ταινία και μία υποψηφιότητα για Όσκαρ.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βασιλιάδες του κόσμου
Βασιλιάδες του κόσμου: Στο βασίλειο της Κολομβίας

Η ταινία από την Κολομβία, που κέρδισε το πρώτο βραβείου στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, είναι μια μεστή, καλλιτεχνική δημιουργία γύρω από ένα μείζον πολιτικό ζήτημα στην ιστορία της πολύπαθης χώρας.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.