Κινηματογραφος

«Άργκαϊλ»: Backstage από το νέο κατασκοπικό θρίλερ του Μάθιου Βον

Ο Χένρι Κάβιλ και η Dua Lipa πίνουν ελληνικό στο Αιγαίο και μοιράζονται την εμπειρία τους από τα γυρίσματα

Μαρίνα Ανδριωτάκη
Μαρίνα Ανδριωτάκη
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Άργκαϊλ»: Backstage από το νέο κατασκοπικό θρίλερ του Μάθιου Βον

«Άργκαϊλ» - Behind the scenes: Οι συντελεστές της ταινίας μιλούν για τα γυρίσματα

Περίμενες ποτέ εσύ ότι θα δεις τη Dua Lipa να πίνει ελληνικό καφέ στην ταβέρνα του Ηλία και πόσο μάλλον να την κάνει «σουρωτήρι» από τους πυροβολισμούς; Εμεις πάντως σίγουρα όχι και πόσο μάλλον να τη δούμε στον αναπτρεπτικό ρόλο μιας διεθνούς και αδίστακτης τρομοκράτισσας, που δουλεύει για όποιον προσφέρει τη μεγαλύτερη αμοιβή. Όλα αυτά στο νέο κατασκοπευτικό θρίλερ του Μάθιου Βον (Kingsman, Kick-Ass, X-Men: First Class, Layer Cake, Stardust), «Άργκαϊλ», όπου η Dua Lipa κάνει το κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως Λαγκράνζ, τη γοητευτική, δυνατή και άκρως φονική αντίπαλο του Χένρο Καβίλ.

«Άργκαϊλ»: Backstage από το νέο κατασκοπικό θρίλερ του Μάθιου Βον

«Άργκαϊλ»: Η νέα ταινία με την Dua Lipa

Το εξαιρετικό καστ συμπληρώνει φυσικά μια σειρά από A-listers: Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Bryan Cranston, Catherine O'Hara, Ariana DeBose, John Cena και Samuel L. Jackson. Πρόκειται για μια ταινία δράσης παλιάς κοπής, εμπνευσμένη από κλασικές ταινίες δράσης άλλων δεκαετιών και με αμέτρητες ανατροπές - που σε κάποιο σημείο απορείς με το τι μπορεί να έχει σκαρφιστεί το ανθρώπινο μυαλό. Το σενάριο υπογράφει ο Τζέισον Φιουκς (Wonder Woman, I Still See You) και χέρι - χέρι με την ευφυΐα και η φινέτσα του Βον, μιλάμε για ένα αποτέλεσμα που επαναφέρει το κατασκοπευτικό είδος, με θεαματικές σκηνές δράσης και μια συναρπαστική αφήγηση.

«Άργκαϊλ»: Backstage από το νέο κατασκοπικό θρίλερ του Μάθιου Βον

Η Dua Lipa ανοίγει την ταινία με ένα χρυσό εφαρμοστό φόρεμα και μια καρέ ξανθιά περούκα με αλλεπάλληλες σκηνές δράσης που διαδραματίζονται σε κάποιο Κυκλαδίτικο νησί- μπορούμε να πούμε ότι και το ξανθό της ταιριάζει γάντι. Από όσα δήλωσε φαίνεται πως η ποπ σταρ αγάπησε τον ρόλο της, όσο και εμείς. «Νιώθω ότι είναι το άλτερ έγκο μου» δηλώνει η Lipa. «Θα την παίρνω μαζί μου όπου πηγαίνω». Στη σούπερ σταρ άρεσε επίσης η συνεργασία με τον Βον σε μία τόσο φρέσκια κατασκοπική ταινία. «Μου αρέσει που ο Βον ωθεί τα όρια. Η ταινία έχει πολλές αντιθέσεις. Έχει φοβερές σκηνές μάχης και ένα στοιχείο ντίσκο που εμπλέκονται μαζί. Λατρεύω τις αντιπαραθέσεις». 

Δείτε πλάνα από την ταινία «Άργκαϊλ» και διαβάστε για την ταινία

Η ταινία βασίζεται στο βιβλίο «Άργκαϊλ» της Έλι Κόνγουεϊ, που έπεσε στα χέρια του Βον κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τον ενέπνευσε να δημιουργήσει μια ταινία δράσης αλλιώτικη από τις άλλες. Μαζί με τον Φιουκς διασκεύασαν λοιπόν το μυθιστόρημα στοχεύοντας στις απανωτές ανατροπές και θολώνοντας πολύ όρια ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία. Δεν ήθελαν να είναι απλά η ιστορία ενός κατασκόπου, αλλά να πρωτοτυπήσουν, δίνοντας έμφαση παράλληλα στη συγγραφέα που τον εμπνεύστηκε, η οποία και αποτέλεσε την κεντρική τους ηρωίδα.

«Άργκαϊλ»: Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών για την ταινία 

Λίγα λόγια για την πλοκή του «Άργκαϊλ»

Η Μπράις Ντάλας Χάουαρντ υποδύεται την Έλι Κόνγουεϊ, μια μοναχική φιλήσυχη συγγραφέα. Οι μόνες της συγκινήσεις της ζωής της έρχονται μέσα από τον λατρεμένο της γάτο Αλφι (που παίρνει παντού μαζί) και από την επιτυχημένη σειράς κατασκοπικών μυθιστορημάτων της που έχει γίνει ανάρπαστη. Σε αυτή πρωταγωνιστεί ο θαρραλέος και γοητευτικός πράκτορας Argylle (Χένρι Καβίλ), που έχει ως αποστολή να αποκαλύψει ένα παγκόσμιο δίκτυο κατασκόπων. Εκεί που πασχίζει να τελειώσει λοιπόν το πέμπτο κατά σειρά best-seller της σε χρόνο ρεκόρ και όλοι ανυπομονούν να μάθουν τι θα συμβεί στο επόμενο βιβλίο, η Έλι αντιλαμβάνεται πώς τα πρόσωπα πίσω από τις ιστορίες της ίσως είναι πραγματικά. Για κακή της τύχης μια αληθινή μυστική οργάνωση δρα με τον τρόπο που η ίδια φαντάστηκε, γεγονός που την αναγκάζει να εγκαταλείψει τη σπιτική θαλπωρή - φυσικά παρέα με τον Άλφι στην τσάντα της - και να συνεργαστεί με έναν αληθινό κατάσκοπο, τον Έινταν (Σαμ Ρόκγουελ), για να σώσουν τον κόσμο. Θα βρει στα βιβλία της τις απαντήσεις που χρειάζονται για να εξολοθρεύσουν τους κακούς ή θα μπερδευτεί ακόμα παραπάνω, καθώς τα όρια μεταξύ του φανταστικού και του πραγματικού κόσμου της, όλο και θολώνουν.

Το «Άργκαϊλ» κυκλοφορεί από την 1η Φεβρουαριού στους κινηματογράφους από την Tanweer.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ