Κινηματογραφος

Η Τζόντι Φόστερ επιβεβαιώνει πως απέρριψε τον ρόλο της Πριγκίπισσας Λέια στα Star Wars

Ήταν η πρώτη επιλογή του Τζορτζ Λούκας

Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ηθοποιός Τζόντι Φόστερ εξήγησε γιατί απέρριψε τον ρόλο της Πριγκίπισσας Λέια στις ταινίες Star Wars
© EPA/ALLISON DINNER

Η ηθοποιός Τζόντι Φόστερ εξήγησε γιατί απέρριψε τον ρόλο της Πριγκίπισσας Λέια στις ταινίες Star Wars

Ενώ οι τρεις ηθοποιοί, Μαρκ Χάμιλ, Χάρισον Φορντ και Κάρι Φίσερ είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένοι με τους κεντρικούς ρόλους στη σειρά ταινιών Star Wars, του Τζορτζ Λούκας, η Τζόντι Φόστερ αποκάλυψε πρόσφατα πως σε εκείνη είχε γίνει αρχικά η πρόταση να υποδυθεί την Πριγκίπισσα Λέια, αλλά την απέρριψε εξαιτίας προηγούμενων δεσμεύσεων.

Η μακρόχρονη και εξουθενωτική διαδικασία εύρεσης του καστ για τους ρόλους του Λουκ Σκαϊγουώκερ, του Χαν Σόλο και της Πριγκίπισσας Λέια, για την πρώτη ταινία του «franchise», έχει γίνει θρύλος στο Χόλιγουντ. Ο Κερτ Ράσελ υπήρξε κάποια στιγμή υποψήφιος για το ρόλο του Λουκ, όπως και ο Κρίστοφερ Γουόκεν για το ρόλο του Χαν Σόλο. Εδώ και πολλά χρόνια κυκλοφορούσαν φήμες ότι η Φόστερ ήταν η πρώτη επιλογή του Λούκας για το ρόλο της Λεία.

Η Φίσερ, που έφυγε από τη ζωή το 2016, είχε αποκαλύψει σε συνέντευξή της στο Daily Beast ότι είχε προηγουμένως γίνει πρόταση στην Τζόντι Φόστερ. Η Φόστερ επιβεβαίωσε τελικά τις φήμες στη βραδινή εκπομπή, “The Tonight Show Starring Jimmy Fallon”, εξηγώντας πως αναγκάστηκε να απορρίψει το ρόλο, εξαιτίας ενός συμβολαίου με τη Walt Disney, για την ταινία, “Candleshoe” (1977), σύμφωνα με την ημερομηνία που κυκλοφόρησε η πρώτη ταινία “Star Wars”. Η Φόστερ δεν καταρρακώθηκε από την επιτυχία που γνώρισε αργότερα το franchise, αλλά αντίθετα αστειεύτηκε, λέγοντας πως αν είχε δεχτεί το ρόλο της Πριγκίπισσας Λέια, μάλλον θα είχε «αλλάξει το στιλ χτενίσματός της σε σχήμα ανανά».

Αν η Τζόντι Φόστερ είχε πράγματι δεχτεί να υποδυθεί την διάσημη χαρακτήρα, τα πράγματα θα είχαν εξελιχθεί πολύ διαφορετικά στο σύμπαν των Star Wars. Η ηθοποιός, που ένα χρόνο πριν είχε γνωρίσει επιτυχία με το ρόλο της στη σκληρή ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε, «Ο Ταξιτζής» (1976), ήταν μόλις δεκατεσσάρων χρονών όταν γυριζόταν το πρώτο Star Wars. Η Φίσερ, που τελικά πήρε τον ρόλο, ήταν τότε 20 χρονών, εξομαλύνοντας τις ηλικιακές διαφορές με τους δύο άλλους κεντρικούς χαρακτήρες και επιτρέποντας το ρομάντζο να εξελιχθεί μεταξύ της Λέια και του Χαν Σόλο στα σίκουελ της ταινίας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ