Κινηματογραφος

Brats: Το νέο ντοκιμαντέρ για το Brat Pack

Η διάσημη παρέα ηθοποιών, σκηνοθετών και συγγραφέων που κέρδισε το κοινό στα 80s

Γιώργος Δήμος
Γιώργος Δήμος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Brats: To νέο ντοκιμαντέρ για το Brat Pack των 80s στο Χόλιγουντ που θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα Hulu.
Οι πρωταγωνιστές του μυθικού φιλμ «Breakfast Club», 1985

Brats: To νέο ντοκιμαντέρ για το Brat Pack των 80s στο Χόλιγουντ που θα κυκλοφορήσει στην πλατφόρμα Hulu.

Η διάσημη παρέα ηθοποιών, σκηνοθετών και συγγραφέων που κέρδισε το κοινό κατά τη δεκαετία του 1980 και ο Τύπος αποκάλεσε “Brat Pack” (σαν ένα λογοπαίγνιο με το “Rat Pack” της δεκαετίας του 1950, μέλη του οποίου υπήρξαν ο Φρανκ Σινάτρα, ο Ντιν Μάρτιν και ο Σάμι Ντέιβις Τζούνιορ), θα αποτελέσει τη βάση για το νέο ντοκιμαντέρ, “Brats”, που θα κάνει την πρεμιέρα του στην πλατφόρμα Hulu, τη φετινή χρονιά.

Μία συμπαραγωγή των ABC News Studios, της Neon και της Network Entertainment, το “Brats” σκηνοθετεί ο Άντριου Μακάρθι, μέλος του “Brat Pack” και ηθοποιός στις κλασικές νεανικές ταινίες της εποχής, «Το μπαράκι του Σαν Έλμο» (1985), «Η κουκλίτσα με τα ροζ» (1986) και την κινηματογραφική μεταφορά του «Λιγότερο από μηδέν» (1987).

Βασισμένο στο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Μακάρθι, “Brat: An 80s Story” (2021), το ντοκιμαντέρ ταξιδεύει πίσω στις απαρχές της «κακομαθημένης» παρέας του Χόλιγουντ και εξερευνεί την ιστορία της και το αντίκτυπο που είχε επάνω στην «ποπ κουλτούρα». Αναλύει, επίσης, την εμπειρία των ηθοποιών στα γυρίσματα ταινιών, όπως το κομβικό, “Breakfast Club” (1985), του Τζον Χιουζ.

Στο ντοκιμαντέρ θα εμφανίζονται οι ηθοποιοί: Ρομπ Λόου, Εμίλιο Εστεβέζ, Αλι Σίντι, Ντέμι Μουρ, Τίμοθι Χάτον, Λία Τόμσον και άλλοι. «Το Brat Pack έχει επηρεάσει όλη μου τη ζωή και την καριέρα. Ύστερα από τόσα χρόνια, ήμουν περίεργος να δω πως επηρέασε και την υπόλοιπη παρέα. Αυτό που ανακάλυψα ήταν εκπληκτικό και ταυτόχρονα απελευθερωτικό» δήλωσε πρόσφατα ο Μακάρθι.

ANDREW MCCARTHY Shares His Opinion on the BRAT PACK & What It Did to His Career

Χωρίς να έχει ακόμα δοθεί ακριβής ημερομηνία για την κυκλοφορία του “Brats”, το ντοκιμαντέρ πρόκειται να εμφανιστεί στην πλατφόρμα Hulu κάποια στιγμή, αργότερα, μέσα στο 2024.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ