Κινηματογραφος

Ennio: The Maestro - Απίθανες ανέκδοτες ιστορίες

Η τρυφερή ζωή αλλά και το πρωτοποριακό μουσικό έργο του Ένιο Μορικόνε μέσα από τα δικά του λόγια όπως τα κατέγραψε στην κάμερα του ο σκηνοθέτης Τζουζέπε Τορνατόρε

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ennio: The Maestro - Απίθανες ανέκδοτες ιστορίες

Ennio: The Maestro - Κριτική για την ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε

Η τρυφερή ζωή αλλά και το πρωτοποριακό μουσικό έργο του Ένιο Μορικόνε μέσα από τα δικά του λόγια όπως τα κατέγραψε στην κάμερα του ο σκηνοθέτης Τζουζέπε Τορνατόρε, που είχε συνεργαστεί με τον διάσημο μαέστρο στο αριστούργημα του «Σινεμά ο παράδεισος».

Απίθανες ανέκδοτες ιστορίες. Συγκινητικές εξομολογήσεις. Περιγραφές που ξεπερνούν τα πλαίσια του συνηθισμένου. Εστιάσεις στην κεντρική δεξαμενή ιδεών μιας πραγματικής ιδιοφυίας. Η ταινία- φόρος τιμής που έκανε ο Τορνατόρε για τον Μορικόνε σαφώς και δεν μπορεί να κρύψει την λατρεία που νιώθει ο σκηνοθέτης για το συνθέτη ο οποίος δεν άλλαξε απλώς τον τρόπο που χρησιμοποιείται η μουσική στις ταινίες αλλά κυριολεκτικά έθεσε τις βάσεις και τους κανόνες για να αποκτήσει η μουσική το ρόλο που παίζει σήμερα στη διαδικασία δημιουργίας ενός φιλμ. Για τον Μορικόνε μιλούν επίσης διάσημοι καλλιτέχνες όλων των κατηγοριών: από τον Μπρους Σπρίνγκστον και τον Κουίνσι Τζόουνς μέχρι τον Κλιντ Ιστγουντ, τον Ντάριο Αρζέντο και την Τζόαν Μπαέζ μεταξύ πολλών άλλων. Όλοι τους υποκλίνονται στην επαναστατική ευφυΐα του μαέστρο και ο Τορνατόρε στηρίζει απόλυτα τις γνώμες τους παρουσιάζοντας μας ένα συναρπαστικό φιλμ, γεμάτο μουσική και σινεμά, που το ρουφάς χωρίς ανάσα. Ταυτόχρονα μας μυεί στην μυσταγωγία της τέχνης του Μορικόνε και μας διαφωτίζει για τις δυνάμεις που οδήγησαν τον συνθέτη, στην κατασκευή ενός απίστευτου έργου που μέσα σε 60 χρόνια καριέρας κατέγραψε πάνω από 500 σάουντρακ.

ENNIO THE MAESTRO  TRAILER NEW STAR

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ