Κινηματογραφος

Καπετάν Μιχάλης: Στο μυαλό του Νίκου Καζαντζάκη

Ένα φιλόδοξο εγχείρημα που παρουσιάζει μεν ενδιαφέρον αλλά παγιδεύεται στις μεγαλεπήβολες προθέσεις του σκηνοθέτη

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Καπετάν Μιχάλης: Στο μυαλό του Νίκου Καζαντζάκη

 «Καπετάν Μιχάλης»: Η ταινία με τους Αιμίλιο Χειλάκη, Αλέκο Συσσοβίτη, Λουκία Μιχαλοπούλου, Τζένη Καζάκου και σκηνοθεσίας Κώστα Χαραλάμπους

Στην υπό τουρκική κατοχή Κρήτη του 1889, ο Καπετάν Μιχάλης έχει κερδίσει τον σεβασμό Ελλήνων και Τούρκων. Οι αυστηρές αρχές του βλοσυρού Κρητικού θα δοκιμαστούν έντονα όταν γνωρίζει την Εμινέ, τη νεαρή γυναίκα του αδελφοποιητού του Νουρήμπεη.

Ο Καπετάν Μιχάλης | Trailer

Τo φημισμένο μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη διασκευάζεται από τον Κώστα Χαραλάμπους («Δεμένη κόκκινη κλωστή», «Λούγκερ») σε ένα φιλόδοξο εγχείρημα που παρουσιάζει μεν ενδιαφέρον αλλά παγιδεύεται στις μεγαλεπήβολες προθέσεις του σκηνοθέτη. Η ιστορία του Καπετάν Μιχάλη είναι από μόνη της συναρπαστική και από τη στιγμή που ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος έχει μείνει αρκετά πιστός στο αρχικό κείμενο, τοποθετεί τις σωστές βάσεις για να δημιουργηθεί μια αρκετά λειτουργική ταινία. Ευπρεπής η καλλιτεχνική διεύθυνση και εύστοχο το ιστορικό αποτύπωμα αλλά όσο η πλοκή προχωρά τόσο και πιο έντονα αναδεικνύονται τα προβλήματα μιας ισχνής δραματουργίας, που επιδεινώνονται από τις τραβηγμένες ερμηνείες (σε αυτές δεν ανήκει εκείνη του Χειλάκη που ευτυχώς δεν μιλά με κρητική προφορά η οποία ίσως να μετέτρεπε σε καρικατούρα το ρόλο του) και τις προχειροφτιαγμένες σκηνές μαχών.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ