Κινηματογραφος

Star Wars: Το χρυσό κράνος του C-3PO βγαίνει σε δημοπρασία

Εκτιμάται ότι θα πουληθεί για πάνω από 1,22 εκατομμύρια δολάρια

62224-137655.jpg
Newsroom
5’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Το χρυσό κράνος του C-3PO από τις ταινίες Star Wars βγαίνει σε δημοπρασία - Θα πουληθεί για πάνω από 1,22 εκατομμύρια δολάρια
Ο Βρετανός ηθοποιός Anthony Daniels με το χρυσό κράνος του C-3PO © Getty Images / Andrew Matthews

Το χρυσό κράνος του C-3PO από τις ταινίες Star Wars βγαίνει σε δημοπρασία - Θα πουληθεί για πάνω από 1,22 εκατομμύρια δολάρια

Ο Anthony Daniels, ο Βρετανός ηθοποιός που έπαιξε το χρυσό ανδροειδές C-3PO, σχεδιάζει να πουλήσει το χρυσό κράνος από το κοστούμι που φορούσε στην ταινία «Star Wars - A New Hope» του 1977. Το κράνος εκτιμάται ότι θα πουληθεί για περισσότερα από 1,22 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με το BBC, ο 77χρονος Daniels πουλά την προσωπική του συλλογή με κοστούμια, σκηνικά και σενάρια από το franchise μέσω του βρετανικού δημοπρασιών Propstore. Δήλωσε στον οίκο ότι ήλπιζε η συλλογή των σχεδόν 200 αντικειμένων θα «έβρισκε ένα καλό σπίτι».

Το Millennium Falcon σώθηκε από φωτιά

«Πραγματικά έσωσα αυτά τα κομμάτια του Millennium Falcon από μια φωτιά στο πίσω μέρος των Elstree Studios μετά την ολοκλήρωση της παραγωγής του Return of the Jedi», είπε ο Daniels στο BBC.

 «Αισθάνομαι ότι ήρθε η ώρα», είπε ο Daniels, εξηγώντας για ποιο λόγο επιλέγει να πουλήσει την συλλογή του. «Συνειδητοποίησα ότι είχα αυτά τα αντικείμενα τα οποία αγαπάω, αλλά δεν μπορούσα να τα απολαύσω. Τα έχω απλά να συνωστίζονται στο καθιστικό».

Για 900.000 δολάρια  πουλήθηκε το κράνος του Darth Vader

Άλλα αντικείμενα του Star Wars που διατίθενται σε δημοπρασία περιλαμβάνουν κομμάτια από το διαστημόπλοιο του Han Solo και σενάρια για το «The Empire Strikes Back».

Το πιο ακριβό σκηνικό από τις ταινίες Star Wars που πουλήθηκε ποτέ ήταν ένα droid R2-D2 43 ιντσών που δημοπρατήθηκε για 2,76 εκατομμύρια δολάρια το 2017. Ένα μοντέλο διαστημόπλοιου X-Wing έφτασε τα 3,1 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το κράνος του Darth Vader από τη δεκαετία του 1980 βγήκε προς πώληση το 2019 για 900.000 δολάρια.

Ο Daniels είπε στο BBC ότι θα μπορούσε να είχε προσθέσει και άλλα αντικείμενα στη συλλογή του όταν είχε ολοκληρωθεί το «Rise of Skywalker» του 2019, αλλά ένιωθε ότι είχε ήδη μαζέψει «αρκετά».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ