- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Φεστιβάλ Καννών: Άρωμα Χόλιγουντ με την πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του Μάρτιν Σκορτσέζε
H ταινία προσέλκυσε τεράστιο πλήθος
Φεστιβάλ Καννών: Άρωμα Χόλιγουντ στην Κρουαζέτ, με την πρεμιέρα της τελευταίας ταινίας του Μάρτιν Σκορτσέζε με Ντι Κάπριο και Ντε Νίρο
Η προβολή της τελευταίας ταινίας του Μάρτιν Σκορτσέζε, στην οποία για πρώτη φορά συνενώνουν τις δυνάμεις τους οι δύο ηθοποιοί-φετίχ του 80χρονου σκηνοθέτη, ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, ήταν το γεγονός της ημέρας στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ των Καννών.
Μετά τον Χάρισον Φορντ, την Πέμπτη, ήταν η σειρά ενός άλλου θρύλου του αμερικανικού κινηματογράφου να αποδείξει, στα σκαλιά του περίφημου φεστιβάλ, ότι είναι ακόμη ζωντανός: Ο Σκορτσέζε, ο βραβευμένος με Χρυσό Φοίνικα το 1976 για τον «Ταξιτζή» σκηνοθέτης, ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του 1998, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου κινηματογράφου, παρουσιάζει την ταινία «Killers of the Flower Moon».
Αν και δεν διαγωνίζεται για τον Χρυσό Φοίνικα, η ταινία προσέλκυσε ένα τεράστιο πλήθος σήμερα το απόγευμα καθώς πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να δουν από κοντά τους σταρ, πριν από την επίσημη πρώτη προβολή. Στο κόκκινο χαλί πάτησαν η Κέιτ Μπλάνσετ, η Ναόμι Κάμπελ, η Ιζαμπέλ Ιπέρ… Με την άφιξη του Σκορτσέζε και των δύο πρωταγωνιστών του το πλήθος διπλασίασε τις φωνές καθώς όλοι ήθελαν ένα αυτόγραφο, μια σέλφι…
Εκτός από κάποια πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα ο σκηνοθέτης στα τέλη Απριλίου και τη μουσική της που μόλις ανέβηκε στο διαδίκτυο –και προμηνύει μια πλοκή γεμάτη ένταση– τηρήθηκε απόλυτη μυστικότητα γύρω από την ταινία. Ο Σκορτσέζε μεταφέρει τους δύο αγαπημένους πρωταγωνιστές του σε ένα καινούριο σύμπαν, αυτό μιας φυλής αυτοχθόνων της Αμερικής, των Οσέιτζ, που κατέχουν μια γη πλούσια σε πετρέλαιο και ξαφνικά δολοφονούνται ή εξαφανίζονται.
Ο Ντι Κάπριο υποδύεται τον Έρνεστ Μπέρκαρτ, έναν άνδρα ερωτευμένο με μια Αμερινδή (στον ρόλο η Λίλι Γκλάντστοουν) που βρίσκεται μπλεγμένος στη συνωμοσία που εξυφαίνει ο μεγιστάνας Ουίλιαμ Χέιλ, κατά κόσμο Ρόμπερτ ντε Νίρο. Ένας πράκτορας του FBI (τον υποδύεται ο Τζέσι Πλέμονς) αναλαμβάνει να διαλευκάνει τα εγκλήματα.
Ο σκηνοθέτης θέλει να δείξει πώς ορισμένοι Αμερικανοί «κατάφεραν να εκλογικεύσουν τη βία, ακόμη και σε βάρος των αγαπημένων τους, δηλώνοντας απλώς: έτσι είναι ο πολιτισμός. Μια ομάδα έρχεται, μια άλλη φεύγει», όπως δήλωσε πρόσφατα στο Λος Άντζελες.
Η ταινία, διάρκειας 3 ωρών και 30 λεπτών, φέρνει στην επικαιρότητα «μια ξεχασμένη περίοδο του παρελθόντος μας», είπε ο Ντι Κάπριο που επρόκειτο αρχικά να ενσαρκώσει τον πράκτορα του FBI αλλά προτίμησε έναν πιο σύνθετο ρόλο και πέρασε αρκετό χρόνο με τους αυτόχθονες Οσέιτζ. Περίπου 40 από αυτούς συμμετείχαν στην ταινία και κάποιοι βρέθηκαν σήμερα στις Κάννες.
Η ταινία, που κόστισε 200 εκατομμύρια δολάρια, γυρίστηκε στις περιοχές που ζουν οι Οσέιτζ. Ο στόχος ήταν «να βυθιστούμε σε αυτόν τον κόσμο», επέμεινε ο Σκορτσέζε, παρά τη ζέστη και τα κογιότ που λυμαίνονται τις πεδιάδες της Οκλαχόμας.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει τη σκληρή πραγματικότητα της εμπορίας ανθρώπων (human trafficking), της σεξουαλικής κακοποίησης και της έμφυλης εκμετάλλευσης
Η ταινία του «Μεγαλέξανδρος και ο Καταραμένος Δράκος» προβάλλεται στο 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Η βραβευμένη ηθοποιός εντάσσεται στο καστ του πολυαναμενόμενου φιλμ «Snoop» της Universal
Πρεμιέρα στις αμερικανικές αίθουσες στις 22 Ιανουαρίου 2027
Το «You Can See Everything» έρχεται στις ελληνικές αίθουσες μετά από μια μυστική πρεμιέρα, ρεκόρ εισπράξεων και κριτικές που σπάνια διαβάζει κανείς για ντοκιμαντέρ.
Από συνεργάτης του Ρομπέρτο Ροσελίνι έγινε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα του ευρωπαϊκού ερωτικού κινηματογράφου
Ο Ιρλανδός ηθοποιός, που υποδύθηκε τον 007 σε τέσσερις ταινίες από το 1995 έως το 2002
Πρόκειται για έναν απολαυστικό συνδυασμό χιούμορ και συγκίνησης, με το κουίρ στοιχείο να εμφανίζεται σε κάθε σεκάνς και να δένει υποδειγματικά με το μέινστριμ.
Η μητρότητα σε γκορ αισθητική και με στοιχεία μεταφυσικού τρόμου –που φτάνει στα όρια του body horror– σε ένα φιλμ που παρακολουθείται με άνεση λόγω της ατμόσφαιράς του
Το πολιτικό στοιχείο είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την ταραχώδη διαδρομή των πρωταγωνιστών της ταινίας.
Ο Μάλκοβιτς, που πρωταγωνιστεί, κέρδισε το βραβείο ερμηνείας στη Βενετία και θεωρείται ήδη ο βασικός υποψήφιος και για το Όσκαρ.
Aνεβαίνει το όνομα της στις στοιχηματικές εταιρείες
Ο 63χρονος ηθοποιός αιφνιδίασε τους περαστικούς προκαλώντας χάος με τα καμώματά του
Ποιος θα ενσαρκώσει τον θρυλικό Βρετανό πράκτορα στην 26η ταινία του κινηματογραφικού franchise;
Οι ταινίες που ξεχωρίζουν, οι σημαντικές βραβεύσεις, οι επιλογές του Λάσε και οι καλεσμένοι στη μεγάλη κινηματογραφική γιορτή της πόλης.
Ο βραβευμένος ηθοποιός περιγράφει στα απομνημονεύματά του τα δύσκολα γυρίσματα της θρυλικής ταινίας
Η Σερ τιμήθηκε για την ερμηνεία της στο «Moonstruck»
Ένα γοτθικό μυστήριο με φόντο τα Χάιλαντς της Σκωτίας γεμάτο ίντριγκες και προδοσίες
Δώδεκα ημέρες γεμάτες προβολές, εκπαιδευτικές δράσεις και συναντήσεις με την τοπική κοινωνία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.