- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Χιου Γκραντ: «Οι ρομαντικές κωμωδίες είναι ένα ωραίο χοντροκομμένο ψέμα»
«Θέλω να πω, πόσες αληθινά ευτυχισμένες σχέσεις γνωρίζουμε; Δεν υπάρχουν πολλές»
Χιού Γκραντ: «Οι ρομαντικές κωμωδίες είναι ένα ωραίο χοντροκομμένο ψέμα» - «Θέλω να πω, πόσες αληθινά ευτυχισμένες σχέσεις γνωρίζουμε; Δεν υπάρχουν πολλές»
Οι ρομαντικές κωμωδίες τον έκαναν διάσημο, όμως ο ηθοποιός Χιού Γκραντ δεν καταφέρνει να τις πιστέψει εντελώς... Και αναρωτιέται μήπως ο μεγάλος έρωτας δεν είναι παρά ένα «ωραίο χοντροκομμένο ψέμα» της μεγάλης οθόνης.
«Το μεγάλο ερώτημα είναι αν η όλη ιδέα για έναν άνδρα και μια γυναίκα που είναι εντελώς αδιαχώριστοι -κάτι που όλος ο κόσμος αναζητεί- είναι αληθινή ή αν πρόκειται για ένα ωραίο χοντροκομμένο ψέμα», αναρωτήθηκε ο 62χρονος Βρετανός στη διάρκεια συνάντησης στο Παρίσι πριν αρχίσει να προβάλλεται εκεί την Τετάρτη η ταινία του «Dungeons & Dragons: Εντιμότητα Μεταξύ Κλεφτών».
«Έχω την εντύπωση πως είναι ίσως ένα ωραίο χοντροκομμένο ψέμα, έστω κι αν έχω βασίσει όλη την καριέρα μου και έχω φτιάξει περιουσία πάνω σ' αυτό!», αστειεύθηκε ο ηθοποιός ταινιών όπως οι «Μια βραδιά στο Νότινγκ Χιλ» και «Τέσσερις γάμοι και μια κηδεία».
«Θέλω να πω, πόσες αληθινά ευτυχισμένες σχέσεις γνωρίζουμε; Δεν υπάρχουν πολλές», συνέχισε. «Όλες αυτές οι ρομαντικές κωμωδίες που έκανα, θα ήταν ενδιαφέρον να γυρίσουμε τώρα τις συνέχειές τους, οι οποίες θα άρχιζαν πιθανόν με τους δικηγόρους για το διαζύγιο».
Αφήνοντας κατά μέρος την ειρωνία, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στη συνέχεια, σε συνέντευξή του προς το Γαλλικό Πρακτορείο, στην αρχή της καριέρας του. «Θα ήθελα να ήμουν πιο φιλόδοξος, να έχω μεγαλύτερες φιλοδοξίες», είπε.
«Ειλικρινά, πιστεύω πως ήμουν υπερβολικά νωθρός. Θα μπορούσα να είχα προσπαθήσει περισσότερο όταν είχα πολλή επιτυχία και μιλούσαν για μένα στο Χόλιγουντ», πρόσθεσε. «Θα μπορούσα να κάνω οποιαδήποτε ταινία ήθελα αλλά, στην πραγματικότητα, το μόνο που ήθελα ήταν να βλέπω ποδόσφαιρο».
«Πολύ γέρος και πολύ άσχημος»
Τον τελευταίο καιρό, ο Χιού Γκραντ μπόρεσε εντούτοις να υποδυθεί πιο σκοτεινούς ρόλους. Στο«Dungeons & Dragons», είναι ένας εγκληματίας διψασμένος για εξουσία: «οι κακοί μου πάνε», λέει. «Εδώ και έξι ή επτά χρόνια, διασκεδάζω επιτέλους λίγο, καθώς είμαι πολύ γέρος και πολύ άσχημος για να είμαι ο ήρωας».
«Στην πραγματικότητα, άρχισα υποδυόμενος χαζούς ρόλους... Και ξαφνικά με κατηύθυναν προς ρόλους πρώτης γραμμής. Ουδέποτε πίστεψα πως ήμουν ιδιαίτερα φτιαγμένος γι' αυτό (...) Είναι αληθινά δύσκολο να είσαι ο ήρωας. Καλοπληρωμένο, αλλά δύσκολο».
Σε κάθε περίπτωση, «η διασημότητα έχει αλλάξει πολύ από την εποχή μου εξαιτίας των μέσων κοινωνικής δικτύωσης», διαπιστώνει.
«Ανέκαθεν ονειρευόμουν να γίνω όπως αυτοί οι μυστηριώδεις σταρ των χρόνων του 1930 ή του 1940, όταν δεν ξέραμε ποιό ήταν το αληθινό πρόσωπο που βρισκόταν από πίσω, όταν εσύ και το στούντιό σου μπορούσατε να λέτε όσα ψέματα θέλετε».
Η συμβουλή του; «Προσπαθήστε να διατηρήσετε λίγο μυστήριο. Μην φτιάχνετε λογαριασμό στο Instagram!».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Βρετανός ηθοποιός εξηγεί γιατί το κοινό δεν είναι έτοιμο για έναν μαύρο πράκτορα 007
Η νέα animated επιτυχία των Universal-Nintendo σαρώνει στα ταμεία παγκοσμίως
Ταινίες είδους από το δεύτερο μισό τού 20ού αιώνα, που άλλαξαν τους κανόνες του genre τους και προβάλλονται ακόμα με πάθος, παντού
Από τις πρώτες υπαίθριες προβολές στις αρχές του 20ού αιώνα έως τη χρυσή εποχή των θερινών σινεμά, η διαδρομή ενός αθηναϊκού συμβόλου.
Ανακοινώθηκαν οι προεγκρίσεις και εγκρίσεις για το πρόγραμμα «Πρώτη Ταινία»
Ο διάσημος σκηνοθέτης επιστρέφει στο αγαπημένο του θέμα με τη νέα ταινία επιστημονικής φαντασίας «Disclosure Day»
Ο κορυφαίος σκηνοθέτης εκφράζει την απογοήτευσή του για το επίπεδο των νέων ταινιών
«100 χρόνια μπροστά», από ένα παιδί της «Αλλαγής». Ο ηθοποιός και σεναριογράφος μιλάει στην ATHENS VOICE με αφορμή τη νέα ταινία
Ο σκηνοθέτης ζητά συγγνώμη από την ηθοποιό που επί χρόνια ζητούσε την αφαίρεση της σκηνής
Η συμπερίληψη, όταν λειτουργεί σωστά, δεν είναι εμπόδιο στη δημιουργία. Το αντίθετο μάλιστα.
Σφοδρή κριτική από καλλιτέχνες μετά την επένδυση του σκηνοθέτη σε εταιρεία AI
Η βρετανική εφημερίδα σχολιάζει τη νέα υπερπαραγωγή του Κρίστοφερ Νόλαν
«Ο Άγγελος Αντωνόπουλος ήταν και θα παραμείνει πάντα παιδί της Finos Film»
Η σκηνοθέτρια μιλάει για το πρώτο της μεγάλου μήκους φιλμ «Μικρές ανάσες»
Ένα κλειστοφοβικό θεατρικό δράμα
Ο σκηνοθέτης συγκινεί, χάρη στην απολαυστική και ευρηματική μείξη σκηνοθεσίας-σεναρίου.
Περιλαμβάνει ξεκαρδιστικές σκηνές στις οποίες ο Τσιοτσιόπουλος δίνει ένα ανεπανάληπτο σόου
Μετά τη βραβευμένη παρουσία της στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, η ταινία διεκδικεί 5 βραβεία Ίρις.
Τα κινηματογραφικά στούντιο πλέον βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα πρωτόγνωρο πρόβλημα
Η νέα του ταινία «Obsession» εξελίχθηκε σε εμπορική επιτυχία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.