Κινηματογραφος

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα διασκευάσει την ταινία «Ναπολέων» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ σε σειρά

Τι αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ
© EPA/CAROLINE BREHMAN

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ θα διασκευάσει την ταινία «Ναπολέων» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ σε σειρά - Τι αποκάλυψε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου

Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ ετοιμάζει το επόμενο μεγάλο του πρότζεkτ, θα διασκευάσει μια από τις ταινίες του Στάνλεϊ Κιούμπρικ που δεν γυρίστηκαν σε σειρά, αποτελούμενη από επτά μέρη για το HBO.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στο 73ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, ο Στίβεν Σπίλμπεργκ επιβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στο πρότζεκτ.

«Με τη συνεργασία της Κριστιάν Κιούμπρικ (συζύγου του Κιούμπρικ) και του Γιαν Χάρλαν (παραγωγού των ταινιών του Κιούμπρικ) ετοιμάζουμε μια μεγάλη παραγωγή για το HBO βασισμένη στο αρχικό σενάριο του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, "Ναπολέων"» τόνισε ο σκηνοθέτης.

Ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ είχε αρχικά σχέδια να γυρίσει την ταινία μετά την επιτυχία του «2001: A Space Odyssey». Έκανε εκτεταμένη έρευνα για τον ηγέτη της Γαλλικής Επανάστασης και μάλιστα σχεδίαζε να πραγματοποιήσει γυρίσματα σε όλη την Ευρώπη, τη Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Ρουμανία.

Το κινηματογραφικό έργο επρόκειτο επίσης να συμπεριλάβει περίπου 40.000 στρατιώτες και μάλιστα θα είχε ως πρωταγωνιστές τους Ντέιβιντ Χέμινγκς και Τζακ Νίκολσον. Η Όντρεϊ Χέπμπορν είχε επιλεγεί για τον ρόλο της συζύγου του, Ζοζεφίνα.

Δυστυχώς, λόγω του κόστους γυρισμάτων της κινηματογραφικής μεταφοράς του «War and Peace» από τον Σεργκέι Μπονταρτσούκ και της εμπορικής αποτυχίας του «Waterloo», ο Κιούμπρικ εγκατέλειψε τα σχέδια για ταινία με θέμα τον Ναπολέοντα και επικεντρώθηκε στο φιλμ «Barry Lyndon».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ