Κινηματογραφος

Αυτήν την ηθοποιό διάλεξε η Κέιτ Μος για να την υποδυθεί στο «Moss & Freud»

Μια ταινία για τη σχέση της με τον ζωγράφο Λούσιαν Φρόιντ

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Kate Moss
©EPA/GIULIO DI MAURO

Kέιτ Μος: Αυτή η ηθοποιός θα την υποδυθεί στο «Moss & Freud»

Η Κέιτ Μος βοήθησε στο να επιλεγεί η ηθοποιός Έλι Μπάμπερ για να την υποδυθεί στην επερχόμενη ταινία «Moss & Freud» που αφορά την φιλική της σχέση της με τον ζωγράφο και εγγονό του Ζίγκμουντ Φρόιντ. 

«Καθώς πρόκειται για μια τόσο προσωπική μου ιστορία, ήταν απαραίτητο να εμπλακώ σε όλες τις πτυχές καθώς το έργο εξελισσόταν», δήλωσε η Μος. «Είμαι ενθουσιασμένη από το πρόσφατο κάστινγκ και ενθουσιασμένη που τα γυρίσματα της ταινίας θα ξεκινήσουν σύντομα, ανυπομονώ να τη δω».

Η Μπάμπερ εμφανίστηκε στην ταινία «Nocturnal Animals» του Τομ Φόρντ το 2016 και θα παίξει στην ταινία «Barbie» της Γκρέτα Γκέργουικ, που θα κυκλοφορήσει αυτό το καλοκαίρι.

Έχει πρωταγωνιστήσει σε αρκετές τηλεοπτικές επιτυχίες - μεταξύ των οποίων η σειρά του BBC «The Serpent» και η πρόσφατη σειρά φαντασίας «Willow» στο Disney+.

Η Μος είναι εκτελεστική παραγωγός της ταινίας, η οποία έχει την υποστήριξη του Αρχείου Lucian Freud. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του μοντέλου, που ήταν έγκυος εκείνη την εποχή, και του ζωγράφου. Οι δυο τους συνδέθηκαν τελικά με στενή φιλία, μια σχέση που γίνεται ταινία από τον σκηνοθέτη Τζέιμς Λούκας. 

Το 2000, σε συνέντευξή της στο περιοδικό Dazed, η Κέιτ Μος είχε αποκαλύψει πως μια από τις επιθυμίες της ήταν να ποζάρει για τον σπουδαίο βρετανό ζωγράφο Λούσιαν Φρόιντ. Η επιθυμία της έμοιαζε απίθανο να εκπληρωθεί, καθώς ο εγγονός του Σίγκμουντ Φρόιντ στα 80 του είχε πάρει την απόφαση να μη ζωγραφίζει πορτρέτα διασήμων.

Τελικά ο Φρόιντ διάβασε τη συνέντευξη της Κέιτ Μος και αποφάσισε να φιλοτεχνήσει το γυμνό της πορτρέτο.

Για εννέα μήνες η Μος επισκεπτόταν το σπίτι του Φρόιντ από τις 7 το απόγευμα μέχρι τις 2 τα ξημερώματα για επτά μέρες και νύχτες κάθε εβδομάδα. «Το να ποζάρεις για τον Λούσιαν ήταν τιμή και επίστευτη εμπειρία» δηλώνει η Μος. «Όταν παρακολούθησα την ταινία The Phone Call, ήξερα ότι ο Τζέιμς θα μετέφερε το συναίσθημα στην αφήγηση με τον κατάλληλο τρόπο, κάτι που αξίζει σε αυτά τα απομνημονεύματα. Έχοντας συμμετάσχει στη δημιουργία και τη συγγραφή του σεναρίου από την αρχή, πλέον είμαι πολύ ενθουσιασμένη που βλέπω την ταινία να ζωντανεύει».

 Αυτήν την ηθοποιό διάλεξε η Κέιτ Μος για να την υποδυθεί  στο «Moss & Freud»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ