- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Κριτική ταινίας: Εισιτήριο για τον παράδεισο
Τζούλια Ρόμπερτς- Τζορτζ Κλούνεϊ: ακαταμάχητο ζευγάρι
Κριτική για την ταινία «Ticket to paradise» με τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κάιτλιν Ντένβερ και σκηνοθεσίας Ολ Πάρκερ.
Χωρισμένοι εδώ και πολλά χρόνια οι Ντέιβιντ και Τζόρτζια φτάνουν στο Μπαλί για τον γάμο της κόρης τους Λίλι. Οι γονείς της νύφης έχουν αρκετούς λόγους για να παραμείνουν εχθροί για πολύ καιρό ακόμη, όμως συμφωνούν να αφήσουν τις αντιπαλότητες στην άκρη για χάρη ενός κοινού σκοπού. Που δεν είναι άλλος φυσικά από τη διάλυση του «καταστροφικού» γάμου, καθώς είναι βέβαιοι πως θα έχει την ίδια κατάληξη με τον δικό τους και φυσικά θα αφήσει ανεπούλωτες πληγές στη μονάκριβη θυγατέρα τους.
Η αλήθεια είναι πως μας έχουν λείψει οι ανάλαφρες χολιγουντιανές κομεντί, αφού από τότε που η πανδημία έφερε τα πάνω κάτω και στο κομμάτι της κινηματογραφικής βιομηχανίας, το συγκεκριμένο είδος περιορίστηκε σε λίγα –και μάλλον αμήχανα– δείγματα. Πάντως το «Εισιτήριο για τον παράδεισο», χωρίς να είναι καμιά σπουδαία ταινία, βρίσκει τον τρόπο να μας ψυχαγωγήσει. Ο βρετανός σκηνοθέτης Ολ Πάρκερ («Το εξωτικό ξενοδοχείο Μάριγκολντ», «Mamma mia: 2 Here we go again») ποντάρει στο στιλ της παλιομοδίτικης κωμωδίας χαρακτήρων και στη δοκιμασμένη αύρα της συνύπαρξης των σταρ (κολλητών και στην πραγματική ζωή) Κλούνεϊ και Ρόμπερτς για να βρει στόχο. Κάποιες καλογραμμένες ατάκες από το σενάριο που έχει ο ίδιος γράψει σε συνεργασία με τον Ντάνιελ Πίπσκι βγάζουν αρκετό γέλιο, ο στριφνός χαρακτήρας του Κλούνι δένει μια χαρά με την καπατσοσύνη της Ρόμπερτς κι ακόμη κι όταν η πλοκή οδεύει προς τα αναμενόμενα κλισέ ξεφυτρώνουν δυο-τρεις σκηνές (η επίθεση από το δελφίνι, το άγριο μεθύσι κ.ά.) που μας βγάζουν από τα στάνταρ του κωμικού κομφορμισμού. Μια εξωτική οικογενειακή κωμωδία καταστάσεων με τον αναπόφευκτο διδακτισμό (ο γάμος βλάπτει σοβαρά την υγεία) σε πρώτο επίπεδο είναι λοιπόν το «Εισιτήριο», με τα κίνητρα των πρωταγωνιστών και την αψυχολόγητη συμπεριφορά τους να πηγάζουν από την προαιώνια γονική αγωνία γύρω από το μέλλον των παιδιών τους. Θεμιτό και πειστικό από όποια γωνιά κι αν το δει κανείς.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου 2026
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Ο σκηνοθέτης παρουσίασε τη νέα του ταινία «Disclosure Day» στο φετινό CinemaCon
Ταινίες-έκπληξη, διεθνείς καλεσμένοι και άρωμα Γκαουντί στο επετειακό πρόγραμμα του Μαΐου
Ο σπουδαίος άνθρωπος του σελιλόιντ γεννήθηκε σαν σήμερα, στις 16 Απριλίου 1889
Μια ελεύθερη πτώση στο σύμπαν του σκηνοθέτη την Τρίτη 28 Απριλίου
Η κόρη ενός ζευγαριού Αμερικανών που ζει μόνιμα στο Κάιρο εξαφανίζεται μυστηριωδώς
Η σούπερ σταρ της ποπ μουσικής Mother Mary βιώνει μια ανεξήγητη κρίση ταυτότητας
Η Έινε και ο Τόμας, γονείς δύο κοριτσιών, χωρίζουν φιλικά έπειτα από αρκετά χρόνια γάμου, καθώς ο μεσήλικας Τόμας έχει βρει νέα σύντροφο
Yποδύεται έναν δισεκατομμυριούχο επιχειρηματία που βρίσκεται αντιμέτωπος με μια τεράστια περιβαλλοντική κρίση
Μια ιστορία απόγνωσης και ελπίδας για τους κινηματογράφους όλου του κόσμου
Ένα prequel του House of the Dragon, που αφηγείται την κατάκτηση του Westeros από τους Targaryen
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.