Κινηματογραφος

Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Πίτερσεν, σκηνοθέτης του «Das Boot»

Σε ηλικία 81 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Πίτερσεν, σκηνοθέτης του «Das Boot»
Πέθανε ο Βόλφγκανγκ Πίτερσεν, σκηνοθέτης του «Das Boot» © EPA

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο επιτυχημένος Γερμανός σκηνοθέτης, Βόλφγκανγκ Πίτερσεν.

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο Γερμανός σκηνοθέτης Βόλφγκανγκ Πίτερσεν. Την είδηση επιβεβαίωσαν εκπρόσωποί του, τονίζοντας πως ο Πίτερσεν έφυγε από την ζωή στις 12 Αυγούστου στο Λος Άντζελες, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας.

Το πλέον χαρακτηριστικό έργο του αποτελεί το «Das Boot» του 1982. Πρόκειται για ένα κλειστοφοβικό πολεμικό δράμα που εκτυλίσσεται σε ένα γερμανικό υποβρύχιο κατά την διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η ταινία διακρίθηκε και τιμήθηκε με έξι υποψηφιότητες για Όσκαρ ενώ γνώρισε και εμπορική επιτυχία. Με κόστος παραγωγής στα 18.5 εκατομμύρια δολάρια, το «Das Boot» έγινε η πιο ακριβή γερμανική ταινία που είχε γυριστεί ως τότε.

Das Boot (1981)  –  Alarm!! Extended Cut [English subtitles]

Ποιος ήταν ο Βόλφγκανγκ Πίτερσεν

Ο Πίτερσεν γεννήθηκε το 1941 στο Έμντεν. Μετά την τεράστια επιτυχία του «Das Boot» και την αναγνώρισή του, ο Πίτερσεν σκηνοθέτησε το 1984 την πρώτη αγγλόφωνη ταινία του.

Ήταν η παιδική ιστορία φαντασίας «The NeverEnding Story», μία ταινία που άνοιξε τον δρόμο για την καριέρα του στο Χόλιγουντ, στην οποία έβαλε το όνομά του σε πολλά επιτυχημένα blockbusters.

Ο Βόλφγκανγκ Πίτερσεν κάθισε στην καρέκλα του σκηνοθέτη μεταξύ άλλων για το «Air Force One» (1997) με τον Χάρισον Φορντ. Το 1993 σκηνοθέτησε τον Κλιντ Ίστγουντ και τον Τζον Μάλκοβιτς στο θρίλερ «In The Line Of Fire», ενώ, δύο χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με τον Ντάστιν Χόφμαν και τον Μόργκαν Φρίμαν για το θρίλερ «Outbreak».

Τέλος, ήταν ο σκηνοθέτης της ταινίας «Τροία» του 2004 με τον Μπραντ Πιτ, ενώ, η τελευταία ταινία του Πίτερσεν ήταν η γερμανική κωμωδία «Vier Gegen Die Bank» του 2016.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ