Κινηματογραφος

John Wick: Ο ρόλος είχε γραφτεί αρχικά για τον Ηarrison Ford ή τον Clint Eastwood

Ο Keanu Reeves κατάφερε όμως να αλλάξει πλήρως τα πράγματα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Keanu Reeves-John Wick
Keanu Reeves © Getty Images/Ideal Image

John Wick: O ρόλος δεν είχε γραφτεί για τον Κeanu Reeves. 

Ο Κeanu Reeves έχει μετατρέψει τον John Wick σε έναν εμβληματικό ήρωα δράσης τα τελευταία επτά χρόνια, αλλά αποδεικνύεται ότι ο ρόλος ήταν αρχικά γραμμένος για έναν ηθοποιό που έμοιαζε περισσότερο με τον Harrison Ford ή τον Clint Eastwood.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριζει ο Basil Iwanyk παραγωγός του franchise στο νέο βιβλίο «Τhey Shouldn't Have Killed His Dog: The Complete Uncensored Ass-Kicking Oral History of John Wick, Gun Fu, and the New Age of Action».

«Ένας από τους καλύτερους φίλους μου είναι ο Charlie Ferraro ο οποίος μου έστειλε αυτό το σενάριο από τον Derek Kolstad με τίτλο 'Scorn'», λέει ο Iwanyk στο βιβλίο (μέσω του Entertainment Weekly). «Ο πρωταγωνιστής ήταν ένας 75χρονος άνδρας, 25 χρόνια μετά τη συνταξιοδότησή του. Ήταν η διασκέδαση του να βλέπεις τον Κλιντ Ίστγουντ να κλωτσάει κώλους. Σκέφτηκα, 'Εντάξει, υπάρχουν πιθανώς ένα ή δύο ονόματα με τα οποία θα μπορούσες να το κάνεις αυτό: Κλιντ Ίστγουντ, Χάρισον Φορντ».

«Ο άλλος καλύτερος φίλος μου στον κόσμο, αυτός ο τύπος, ο Jimmy Darmody, είναι ατζέντης στην CAA, ο οποίος τότε εκπροσωπούσε τον Keanu», συνεχίζει ο Iwanyk. «Και μου είπε: Έχεις καμιά ταινία δράσης για τον Keanu Reeves; Θυμάμαι να σκέφτομαι: 'Ο Keanu είναι ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες  των τελευταίων 25 ετών - τι του συνέβη; Τι έκανε; Και σκηνοθετούσε την ταινία του, 'Man of Tai Chi', και έκανε το '47 Ronin'. Του δίνουμε το σενάριο και του λέμε: "Προφανώς, δεν είσαι 75 ετών».

Σύμφωνα με τον σεναριογράφο ο Reeves έκανε το σενάριο και τον χαρακτήρα δικό του. Ο ηθοποιός του «Matrix» λάτρεψε τόσο πολύ το σενάριο που αναμόρφωσε τον χαρακτήρα ώστε να μπορέσει να τον υποδυθεί.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ