Κινηματογραφος

«Decision to Leave»: θα είναι ο Χρυσός Φοίνικας;

Η νέα ταινία του Παρκ Τσαν-Γουκ είναι ένα δράμα μυστηρίου με τόνους φιλμ νουάρ

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
decision_to_leave_1.jpeg

Ανταπόκριση από το 75ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών: Η προβολή της ταινίας «Decision To Leave» των Παρκ Τσαν-Γουκ και Τσανγκ Σέο-Κιουνγκ

Βροχή στις Κάννες, μετά την απέραντη λιακάδα των προηγούμενων ημερών, βροχή οι εντυπωσιακές εμφανίσεις στα κόκκινα χαλιά του 75ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, βροχή και τα αστεράκια για την ταινία «Decision to Leave» του Παρκ Τσαν-Γουκ, η οποία προσπερνά όλες τις μέχρι τώρα υποψήφιες, που έχουν κάνει την πρεμιέρα τους και προηγείται στην κούρσα για τον Χρυσό Φοίνικα. Η πιο ενδιαφέρουσα επιλογή αυτή τη στιγμή από το διαγωνιστικό πρόγραμμα, είναι ένα δράμα μυστηρίου με τόνους φιλμ νουάρ.

decision_to_leave_2.jpeg

Ο Χάε-τζουν (Παρκ Χίε-ιλ) είναι ένας παντρεμένος και ικανός αστυνομικός ντετέκτιβ, ο οποίος ερευνά τον θάνατο ενός άνδρα, στην κορυφή ενός βουνού. Η Σέο-ραε (Τανγκ Γουέι) είναι η γυναίκα του νεκρού, η οποία θεωρείται ύποπτη καθώς η συμπεριφορά της δεν ταιριάζει σε εκείνη ενός ταραγμένου συγγενή. Ο Χάε-τζουν θα ανακρίνει και θα παρακολουθήσει την Σέο-ραε και σύντομα μεταξύ του θα αναπτυχθεί μια αναπάντεχη έλξη.

decision_to_leave_3.jpeg

Επιθυμία και απόρριψη. Οι εκ δια μέτρου αντίθετοι χαρακτήρες, μοιάζουν εγκλωβισμένοι μέσα στους εαυτούς τους και τις πράξεις τους. Εξαιρετική χρήση του τοπίου για την ανάδειξη της εσωτερικής σύγκρουσης των χαρακτήρων, οι οποίοι βρίσκονται ανάμεσα σε συμπληγάδες, από την μια μεριά η λαχτάρα και από την άλλη το καθήκον. Αποφασίζουν να αφήσουν αυτή την αγάπη να ξεθωριάσει, είναι όμως ικανοί να υποστηρίξουν αυτή την απόφαση; Πανέμορφη κινηματογράφηση και δεξιοτεχνική σκηνοθεσία, πολλή μεγάλη διάρκεια (και η αναμενόμενη κοιλιά), ωστόσο το τελευταίο εικοσάλεπτο ανταμείβει την αναμονή.

decision_to_leave_4.jpeg

Η ταινία «Decision to Leave» προβάλλεται απόψε σε επαναληπτική προβολή.

Decision to Leave TRAILER #1 ~ Park Chan-wook's New Film|Tang Wei, Park Hae-il [eng sub]

Το 75ο Φεστιβάλ των Καννών πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 28 Μαΐου 2022.

decision_to_leave_poster.jpeg

Decision to Leave

Νότια Κορέα, 2022, Έγχρωμη

Δράμα / Μυστηρίου / Εγκλήματος, 138’

Σκηνοθεσία: Παρκ Τσαν-Γουκ, Τσανγκ Σέο-Κιουνγκ

Σενάριο: Παρκ Τσαν-Γουκ

Πρωταγωνιστούν: Τανγκ Γουέι, Παρκ Χίε-ιλ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ