Κινηματογραφος

Κάννες 2022: «Triangle of Sadness», μια αντικαπιταλιστική κωμωδία

Αντιπολεμικά σχόλια από τον Γούντι Χάρελσον

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
«Triangle of Sadness» του Ρούμπεν Έστλουντ
© Fredrik-Wenzel ©Plattform

Ανταπόκριση από το 75ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών: Η προβολή της ταινίας «Triangle of Sadness» του Ρούμπεν Έστλουντ.

Έκτη ημέρα του 75ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών και όλοι μιλούν για τη χθεσινοβραδινή πρεμιέρα της διασκεδαστικής κωμωδίας του Ρούμπεν Έστλουντ «Triangle of Sadness», στην οποία ο κόσμος συμμετείχε και διασκέδαζε σαν να βρισκόταν σε ποδοσφαιρικό αγώνα, όπως ο ίδιος ο Έστλουντ εκμυστηρεύτηκε πως κάποιος του είπε χθες, στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας σήμερα το πρωί. Ο βραβευμένος ήδη με Χρυσό Φοίνικα σκηνοθέτης, ο Γούντι Χάρελσον, η Χάρλμπι Ντιν, ο Χάρις Ντίκινσον και το υπόλοιπο καστ, συνεπείς στο ραντεβού τους παίρνουν θέση μπροστά στους δημοσιογράφους και τους φωτογράφους. Το κλίμα είναι χαλαρό και χαρούμενο στη συνέντευξη Τύπου της ταινίας και πώς να μην είναι, αφού χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε σε τόνο θριαμβευτικό η πρεμιέρα, ενώ σήμερα βρίσκεται ψηλά σε αστεράκια στον διεθνή Τύπο και στα μέχρι στιγμής προγνωστικά για τον Χρυσό Φοίνικα, ενώ δεν έλειψαν και τα αντιπολεμικά σχόλια από μεριάς Γούντι Χάρελσον.

Κάννες 2022: Συνέντευξη Τύπου για την ταινία «Triangle of Sadness» του Ρούμπεν Έστλουντ

Ο Καρλ (Χάρις Ντίκινσον) είναι μοντέλο και τα έχει με την Γιάγια (Χάρλμπι Ντιν), επίσης μοντέλο και influencer, η οποία κερδίζει μια κρουαζιέρα σε ένα υπερπολυτελές γιοτ, με επιβάτες πάμπλουτους επιχειρηματίες, ένα πλήρωμα σούπερ πρόθυμο να τους ικανοποιήσει και το πιο ακραίο καπρίτσιο κι έναν καπετάνιο (Γούντι Χάρελσον) που αρνείται να αφήσει την καμπίνα του. Κατά τη διάρκεια του εορταστικού δείπνου, το γιοτ πέφτει σε καταιγίδα, η άνεση των επιβατών πάει περίπατο και οι ισορροπίες που γνωρίζαμε ως τώρα αντιστρέφονται.

«Triangle of Sadness» του Ρούμπεν Έστλουντ

Μια άγρια σάτιρα με αντικείμενο τον κόσμο της μόδας, τους προνομιούχους, τους ολιγάρχες κι όλους εκείνους που εκμεταλλεύονται, έναντι των συνανθρώπων τους, το συγκυριακό τους προνόμιο, υπογραμμίζοντας πως με τις κατάλληλες συνθήκες κάθε πλευρά είναι έτοιμη και πρόθυμη και υποπέσει στις αμαρτίες της άλλης. Ο Έστλουντ στριμώχνει πολλά μηνύματα, κυρίως αντικαπιταλιστικά, και σχόλια επάνω στη ματαιοδοξία της ομορφιάς και την ισότητα των φύλων, μέσα σε μια βασικά αστεία ταινία, η οποία μπορούσε να ζήσει και με λιγότερο σκατό επί της οθόνης, αν με ρωτάτε.

«Triangle of Sadness» του Ρούμπεν Έστλουντ

Η ταινία «Triangle of Sadness» προβάλλεται απόψε στην αίθουσα Agnès Varda.
Το 75ο Φεστιβάλ των Καννών πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 28 Μαΐου 2022.

Triangle of Sadness
Σουηδία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, 2022, Έγχρωμη
Δράμα / Κωμωδία, 150’
Σκηνοθεσία: Ρούμπεν Έστλουντ
Σενάριο: Ρούμπεν Έστλουντ
Πρωταγωνιστούν: Γούντι Χάρελσον, Χάρις Ντίκινσον, Χάρλμπι Ντιν

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ