Κινηματογραφος

45 χρόνια: Μια αφύπνιση για τις μακροχρόνιες σχέσεις

Καταπληκτική Σάρλοτ Ράμπλινγκ σε μια ήρεμη μα κοφτερή ερμηνεία

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Τομ Κόρτνεϊ και Σάρλοτ Ράμπλινγκ στην ταινία «45 Χρόνια (45 Years)» του Άντριου Χέι

Τι Να Δω Σήμερα: «45 Χρόνια (45 Years)» του Άντριου Χέι με τους Σάρλοτ Ράμπλινγκ και Τομ Κόρτνεϊ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας.

Συνεχίζεται με φυσική παρουσία και μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, με όλα τα μέτρα προστασίας και υγειονομικά πρωτόκολλά σε ισχύ και με την πιο φρέσκια είδηση να είναι πως η Ιζαμπέλ Ιπέρ δεν θα μπορέσει να παρευρεθεί στην προγραμματισμένη αποψινή τελετή, για την Τιμητική Χρυσή Άρκτο που της απονείμει φέτος η Μπερλινάλε, για το σύνολο της καριέρας της, καθώς βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό, χθες στο Παρίσι. Κι αφού, σαν την Ιζαμπέλ Ιπέρ, ούτε κι εμείς θα βρεθούμε φέτος εκεί, ας θυμηθούμε μια ταινία από κάποια προηγούμενη έκδοση του Φεστιβάλ, το οποίο απολαύσαμε στο πρόσφατο παρελθόν μέσα στο Berlinale Palast. Σήμερα βλέπουμε την ταινία «45 Χρόνια» του Άντριου Χέι.

45 ΧΡΟΝΙΑ (45 YEARS) Επίσημο trailer Full HD Gr subs

Η Κέιτ (Σάρλοτ Ράμπλινγκ) και ο Τζεφ (Τομ Κόρτνεϊ) είναι ένα ηλικιωμένο ζευγάρι έτοιμο να γιορτάσει την 45η επέτειο του γάμου του, όταν τα απρόσμενα νέα φθάνουν. Το άθικτο εδώ και δεκαετίες πτώμα της πρώην αγαπημένης του Τζεφ ανακαλύπτεται στον πάγο, μετά από ατύχημα στην ορειβασία που είχαν μαζί. Οι ισορροπίες στην πολυετή σχέση επηρεάζονται και η ρωγμή στους σταθεροποιητικούς παράγοντες που αρχίζει να διαφαίνεται, διαταράσσει την μακροχρόνια αρμονία των βετεράνων, ενός ως τώρα επιτυχημένου γάμου.

Μία από τις καλύτερες ταινίες του 2015 και μια αιφνιδιαστική αφύπνιση σε σχέση με ό,τι έχουμε στο μυαλό μας για τις μακροχρόνιες σχέσεις που λειτουργούν, ως τα βαθιά γεράματα. Βαθιά και κοφτερή τομή στην ψυχοσύνθεση δύο ανθρώπων που μοιράζονται για δεκαετίες μια ζωή, η οποία αργά αλλά σταθερά, σκεπάζεται από την αμφιβολία, και κινδυνεύει να γίνει θρύψαλα, στο ομιχλώδες σήμερα. Καταπληκτική Σάρλοτ Ράμπλινγκ, σε μια ήρεμα μα αιχμηρή ερμηνεία, υποψήφια για Όσκαρ το 2016 και Αργυρή Άρκτος στη Μπερλινάλε του 2015 και για τους δύο πρωταγωνιστές.

«45 Χρόνια (45 Years)» του Άντριου Χέι

Η ταινία «45 Χρόνια» έχει κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους από την Spentzos Films και τη Seven Films. Είναι διαθέσιμη στο Cinobo.


45 Χρόνια (45 Years)
Ηνωμένο Βασίλειο, 2015, Έγχρωμη
Δράμα / Ρομαντική, 91’
Σκηνοθεσία: Άντριου Χέι
Σενάριο: Άντριου Χέι, Ντέιβιντ Κόνστανταϊν (διήγημα)
Πρωταγωνιστούν: Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Τομ Κόρτνεϊ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ