Κινηματογραφος

The Runner: Το φιλμ των Boy Harsher στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Μία ταινία τρόμου αναμεμειγμένη με ένα meta-style ντοκιμαντέρ για τις ηχογραφήσεις του πειραματικού σχήματος

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Boy Harsher
© Jordan Hemingway

Η ταινία «The Runner» των Boy Harsher προβάλλεται την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, στις 22.00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος

Εν αναμονή των νέων ημερομηνιών διεξαγωγής των συναυλιών των Boy Harsher στην Ελλάδα, οι fans του πειραματικού σχήματος έχουν την ευκαιρία να δουν κάτι διαφορετικό. Μια μυστηριώδης γυναίκα ταξιδεύει σε μια απομονωμένη, αγροτική κωμόπολη, όπου σταδιακά αποκαλύπτονται οι βίαιες παρορμήσεις της, ενώ η μουσική των Boy Harsher επενδύει την κατάβασή της στο άγνωστο... Mια ειδική προβολή από το Temple Athens έρχεται την Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, στις 22:00, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

Η πέμπτη κυκλοφορία των Boy Harsher δεν είναι ένα μουσικό άλμπουμ με την παραδοσιακή έννοια, αλλά η μουσική συνοδεία μίας ταινίας μικρού μήκους, παραγωγής, συγγραφής και σκηνοθεσίας του ιδίου του μουσικού διδύμου, με τίτλο “The Runner”, η οποία θα κυκλοφορήσει μαζί με το άλμπουμ τον Ιανουάριο του 2022.

Το “The Runner” είναι μία ταινία τρόμου αναμεμειγμένη με ένα meta-style ντοκιμαντέρ που αφορά την διαδικασία ηχογραφήσεων των Boy Harsher. Το soundtrack ισορροπεί ανάμεσα σε κινηματογραφικά ορχηστρικά σημεία, και pop τραγούδια που πιέζουν τα όρια του ήχου τους.

The Runner I Official Trailer HD I Boy Harsher (2022)

Από το 2014, οι Boy Harsher σταθερά κυκλοφορούν αυτό που για πολλούς θεωρείται το χρυσό standard του darkwave και του new industrial. Οι Matthews και Muller γνωρίστηκαν στην Σάβανα της Τζώρτζια των ΗΠΑ, ενώ και οι δύο σπούδαζαν κινηματογράφο κι έτσι το κοινό τους ενδιαφέρον για την μουσική ξεκίνησε από εκεί. Η Matthews έγραφε σενάρια και ο Muller θα συνέθετε scores για τις ανύπαρκτες ταινίες. Το πρώτο τους EP με τίτλο “Lesser Man” κυκλοφόρησε αρχικά σε μία μικρή ποσότητα κασετών, αλλά γρήγορα κέρδισε ένα online following, και αποτέλεσε ένα underground hit.

Boy Harsher
© Jordan Hemingway

Το πλήρες άλμπουμ “Yr Body is Nothing” του 2016 και το “Country Girl” EP του 2017, εκτόξευσαν το δίδυμο σε εκτενείς περιοδείες και sold out εμφανίσεις σε όλα τα μήκη και πλάτη των ΗΠΑ και στην Ευρώπη, όπου και έγιναν γνωστοί για τις ακούραστες και καθηλωτικές τους performances. Οι Boy Harsher «καβάλησαν» αυτό το momentum μέχρι το πλήρες άλμπουμ “Careful” του 2019, το οποίο έλαβε εξαιρετικές κριτικές από τα NPR Music, Pitchfork, Resident Advisor και άλλα.

Boy Harsher

Εισιτήρια προπωλούνται μέσω του viva.gr και του δικτύου καταστημάτων του

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ