Κινηματογραφος

«Σμύρνη μου Αγαπημένη»: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας

Στους κινηματογράφους τον Δεκέμβριο

giannis-mpelesiotis.jpg
Γιάννης Μπελεσιώτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Tanweer αποτελεί έμπνευση από το ομώνυμο βιβλίο της Μιμής Ντενίση και θα κάνει πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2021

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Σμύρνη μου Αγαπημένη που βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μιμής Ντενίση.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που το θεατρικό έργο της Μιμής Ντενίση, «Σμύρνη μου Αγαπημένη», σημείωσε μεγάλη επιτυχία στις θεατρικές αίθουσες. Η παράσταση άφησε πολύ καλές εντυπώσεις σε όσους την παρακολούθησαν και πλέον ετοιμάζεται να κάνει την κινηματογραφική της πρεμιέρα τον Δεκέμβριο από την Tanweer. Η Μιμή Ντενίση αναλαμβάνει εκ νέου το σενάριο σε συνεργαρία με τον Μάρτιν Σέρμαν και την σκηνοθεσία ο Γρηγόρης Καραντινάκης, με το πρώτο επίσημο τρέιλερ να γίνεται διαθέσιμο.

Η ταινία «Σμύνη μου αγαπημένη» ετοιμάζεται να κάνει την κινηματογραφική της πρεμιέρα τον Δεκέμβριο του 2021 και θα βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο της Μιμής Ντενίση.

Η ταινία θα αποτελεί μία υψηλών προδιαγραφών παραγωγή, με τη συμμετοχή πολλών και πολύ γνωστών ηθοποιών. Πρόκειται για ένα κινηματογραφικό εγχείρημα που θα τιμήσει τον πολιτισμό της Ιωνίας και θα περάσει πανανθρώπινα μηνύματα στο κοινό. Θα κάνει πρεμιέρα τα Χριστούγεννα του 2021, με αφορμή την συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Μικρασιατική Καταστροφή. 

Για λογαριασμό της ταινίας θα χρησιμοποιηθούν μία σειρά από άρτια σκηνικά και κοστούμια, όπου με τη χρήση των ειδικών εφέ θα μεταφερθεί με πειστικότητα και ακρίβεια η εποχή που αφορά την καταστροφή της Σμύρνης στην μεγάλη οθόνη. Τα γυρίσματα του «Σμύρνη μου Αγαπημένη» έλαβαν χώρα στις περιοχές Λέσβο, Αθήνα, Πειραιά και Φάληρο.

Τα γυρίσματα της ταινίας «Σμύρνη μου αγαπημένη» από την Tanweer έγιναν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Η ταινία «Σμύρνη μου αγαπημένη» βασίζεται στο θεατρικό έργο και βιβλίο της Μιμής Ντενίση

Η υπόθεση βασίζεται στο oμώνυμο βιβλίο της Μιμής Ντενίση και αφορά τη Φιλιώ Μπαλτατζή, μία Ελληνοαμερικανίδα που σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες. Κανείς δεν γνωρίζει την ιστορία της και κανείς δεν ξέρει πως η γιαγιά της βρέθηκε στο ίδιο νήσι κατατρεγμένη προσφυγοπούλα. Η Φιλιώ έχει κρατήσει ένα τεφτεράκι με συνταγές της γιαγιάς της και μέσα από αυτό ξετυλίγεται η πολυτάραχη ιστορία της οικογένειας Μπαλτατζή, μέσα σε συνθήκες που διαμόρφωσαν τη μοίρα ολόκληρων λαών. Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, κάνοντας το παρελθόν ένα με το παρόν.

ΣΜΥΡΝΗ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΗ  -  Trailer 1

Πρωταγωνιστούν οι  Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Ντίνα Μιχαηλίδου, Özdemir Çiftçioglu, Χρήστος Στέργιογλου, Νέδη Αντωνιάδη, Δάφνη Αλεξάντερ, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση, Γιάννης Εγγλέζος, Daniel Crossley, Duncan Skinner, Nathan Thomas, Fotina Papatheodorou και ο Γιάννης Βογιατζής. Jane Lapotaire, Susan Humshire και ο Rupert Graves, θα συμμετέχουν ως special guest stars. 

smyrna_a021_1.1.7.jpg

smyrna_b001_1.5.3.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ