Κινηματογραφος

West Side Story: Δείτε το νέο τρέιλερ της ταινίας του Σπίλμπεργκ

Η γνωριμία της Μαρία με τον Τόνι, οι συμμορίες Τζετς και Σαρκς, εντυπωσιακές χορευτικές φιγούρες και πολύχρωμα κοστούμια

alexandra_skaraki.jpg
Αλεξάνδρα Σκαράκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Στιγμιότυπο από την ταινία «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ
Στιγμιότυπο από την ταινία «West Side Story» του Στίβεν Σπίλμπεργκ © 20th Century Studios

West Side Story: Δείτε το τρέιλερ της νέας κινηματογραφικής εκδοχής του θρυλικού μιούζικαλ σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Ο έρωτας του Τόνι και της Μαρία και η «μάχη» των Τζετς με τους Σαρκς, δύο αντίπαλων συμμοριών νεαρών από διαφορετικές εθνικότητες στις λαϊκές συνοικίες της Νέας Υόρκης με φόντο τα κοινωνικά προβλήματα της εποχής. Αυτή είναι η ιστορία του «West Side Story», ενός από τα πιο εμβληματικά μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ που μεταφέρθηκε και στην μεγάλη οθόνη.

Τον Σεπτέμβριο του 1957 το «West Side Story» σε κείμενο του Άρθουρ Λόρεντς, μουσική του Λέοναρντ Μπερνστάιν και στίχους του Στίβεν Σόντχαϊμ, έκανε πρεμιέρα στο θέατρο Winter Garden στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης γράφοντας ιστορία. Το 1961 κυκλοφόρησε η ταινία σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουάιζ και Τζερόμ Ρόμπινς που κέρδισε 10 Όσκαρ, καθιστώντας την ως το κινηματογραφικό μιούζικαλ με τα περισσότερα βραβεία από την Ακαδημία. Τον Δεκέμβριο του 2021, λίγο πάνω από 60 χρόνια από την παρουσίαση στο θεατρικό σανίδι, θα παρακολουθήσουμε μια νέα εκδοχή, της οποίας το σενάριο υπογράφει ο –βραβευμένος με Όσκαρ– Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Στο καινούργιο, πλήρες τρέιλερ που κυκλοφόρησε πριν από δύο εικοσιτετράωρα, βλέπουμε τη γνωριμία της Μαρία (η ανερχόμενη Ρέιτσελ Ζεγκλέρ) με τον Τόνι (Άνσελ Έλγκορτ) κατά τη διάρκεια μιας σχολικής γιορτής και τη χημεία μεταξύ τους που είναι εμφανής από την αρχή. Ωστόσο, η νεαρή Μαρία που μόλις έφτασε στη Νέα Υόρκη από το Πουέρτο Ρίκο προειδοποιείται για τον έρωτά της με έναν ξένο («γκρίνγκο»). Το βίντεο διάρκειας 2 λεπτών και 15 δευτερολέπτων, έχει πλάνα κυνηγητού ανάμεσα στις πολυκατοικίες, τους δρόμους και τις αλάνες των συνοικιών που διαδραματίζεται το φιλμ, καθώς και εντυπωσιακές χορευτικές φιγούρες, πολύχρωμα κοστούμια και τη Ρίτα Μορένο σε ρόλο-έκπληξη. Η τελευταία, στην ταινία του 1961 υποδύθηκε την Αννίτα, χαρακτήρα που στην εκδοχή του Σπίλμπεργκ ερμηνεύει η Αριάνα Ντε Μπόσε («Hamilton»).

Steven Spielberg's "West Side Story" | Official Trailer | 20th Century Studios

Ο Σπίλμπεργκ, ο -υποψήφιος για Όσκαρ- Τόνι Κούσνερ στο σενάριο και ο Γιάνους Καμίνσκι στη διεύθυνση φωτογραφίας, βασίστηκαν στο πρωτότυπο έργο του Μπρόντγουεϊ και όχι την ταινία, τοποθετώντας χρονολογικά την πλοκή στο 1957. 

«Δεν προσπαθούμε να αναδημιουργήσουμε ένα πιστό αντίγραφο της ταινίας του 1961. Αυτό το φιλμ είναι ένα εκπληκτικό κομμάτι της ποπ κουλτούρας που όλοι έχουμε δει και μας έχει επηρεάσει κατά κάποιο τρόπο. Δεν πιστεύω ότι κάποιος από εμάς θα προσπαθούσε ποτέ να το αναδημιουργήσει. Υπάρχουν καταστάσεις που πρέπει να βελτιωθούν και άλλες που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Είναι ένα πολιτιστικό φαινόμενο, η ταινία αλλά και το μιούζικαλ γενικότερα», δήλωσε η Ρέιτσελ Ζεγκλέρ σε πρόσφατη συνέντευξή της στο περιοδικό Town & Country. Όσο για την εμφάνισή της σε αυτή την ταινία, η Ρίτα Μορένο είπε: «Ούτε στα πιο τρελά μου όνειρα δεν είδα τον εαυτό μου να συμμετέχει σε αυτή την επιδραστική δουλειά. Και το να στο ζητάει ο Στίβεν Σπίλμπεργκ, είναι απλά συναρπαστικό»

Ο Άνσελ Έλγκορτ και η Ρέιτσελ Ζεγκλέρ στο «West Side Story»
Ο Άνσελ Έλγκορτ και η Ρέιτσελ Ζεγκλέρ στο «West Side Story» © 20th Century Studios

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ