Κινηματογραφος

Δεν είναι «Η Γαλάζια Λίμνη» η πιο καλοκαιρινή ταινία από όλες;

Μπρουκ Σιλντς και Κρίστοφερ Άτκινς ναυαγοί στο τροπικό νησί των κινηματογραφικών ονείρων

fotini-alevra.jpg
Φωτεινή Αλευρά
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
H Μπρουκ Σιλντς και ο Κρίστοφερ Άτκινς στην ταινία «Γαλάζια Λίμνη».
Μπρουκ Σιλντς και Κρίστοφερ Άτκινς στην ταινία «Γαλάζια Λίμνη».

Τι Να Δω Σήμερα: «The Blue Lagoon» του Ράνταλ Κλάιζερ - Η Φωτεινή Αλευρά διαλέγει την ταινία της ημέρας

Πλησιάζοντας στο τελευταίο δεκαπενθήμερο αυτού του εφιαλτικού καλοκαιριού, που μοιάζει να βρίσκεται μόλις στην κορύφωσή του, η τουριστική κινητικότητα κλιμακώνεται, το κέντρο της Αθήνας αδειάζει με γοργούς ρυθμούς,  ενώ οι περισσότεροι αναζητούν μια σκιερή θέση στην άμμο και μια δροσερή βουτιά για να ξεπλυθεί όλη η αναποδιά αυτής της χρονιάς, την οποία είχαμε παρεξηγήσει στο ξεκίνημά της ως την ώρα που θα παίρναμε επιτέλους μια ανάσα. Με την ελπίδα η θάλασσα να πάρει όλη την εξουθένωση μακριά, σήμερα βλέπουμε τη «Γαλάζια Λίμνη» του Ράνταλ Κλάιζερ.

H Μπρουκ Σιλντς και ο Κρίστοφερ Άτκινς στην ταινία «Γαλάζια Λίμνη».

Δύο επτάχρονα παιδιά, ο Ρίτσαρντ (Κρίστοφερ Άτκινς) και η Έμελαϊν (Μπρουκ Σιλντς) ναυαγούν σε ένα νησί του Ειρηνικού Ωκεανού. Ο χρόνος περνά αργά στο απομονωμένο νησί με τα τιρκουάζ νερά και τη χρυσαφένια άμμο και οι δύο ναυαγοί έχουν όλη την άνεση και την ελευθερία να ανακαλύψουν τους εαυτούς τους και ο ένας τον άλλο απαλλαγμένοι από τις συμβάσεις του «πολιτισμένου κόσμου» και χωρίς να επηρεάζονται από κανέναν άλλο παράγοντα εκτός από το άμεσο φυσικό περιβάλλον τους. Πρέπει να αποδεχθούν τη μοίρα πως αυτό είναι το σπίτι τους ή να διατηρήσουν την ελπίδα πως θα δουν κάποτε τις οικογένειές τους;

Εξωτικά πουλιά, οργιώδης βλάστηση και μαγευτικό τροπικό τοπίο επανορθώνουν για την αφέλεια μιας ταινίας που ταρακούνησε την δεκαετία του ’80 με τις γυμνές σκηνές του Κρίστοφερ Άτκινς -που μοιάζει με αληθινό άγγελο- και της εξαιρετικής ομορφιάς -ωστόσο ανήλικης τότε- Μπρουκ Σιλντς για τις οποίες χρησιμοποιήθηκε αντικαταστάτρια. Αρκετά αδύναμη και ίσως όχι η εξυπνότερη ταινία που έχεις δει, σίγουρα πάντως η πιο καλοκαιρινή από όλες και το φιλμ που προμήθευσε με άπειρο οπτικό υλικό τη φαντασία των νεανικών μας χρόνων όταν ονειρευόμαστε πώς μπορεί να μοιάζει ο παράδεισος.

Η ταινία «H Γαλάζια Λίμνη» είναι διαθέσιμη στα Google Play Movies και YouTube.

The Blue Lagoon   Official® Trailer HD


Η Γαλάζια Λίμνη (The Blue Lagoon)
Η.Π.Α., 1980, Έγχρωμη
Δράμα / Περιπέτεια / Ρομαντική, 104’
Σκηνοθεσία: Ράνταλ Κλάιζερ
Σενάριο: Χένρι Ντε Βερ Στάκπολ (μυθιστόρημα), Ντάγκλας Ντέι Στιούαρτ
Πρωταγωνιστούν: Μπρουκ Σιλντς, Κρίστοφερ Άτκινς, Λίο ΜακΚερν

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ