- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Benedetta: Το λάγνο trailer της νέας ταινίας του Βερχόφεν
Η ταινία «Benedetta», με τις «μοναχές» Βιρζινί Εφιρά και Δάφνη Πατακιά, σαγηνεύει και προκαλεί τις αισθήσεις.
Κυκλοφόρησε το trailer της νέας ερωτικής ταινίας του Πολ Βερχόφεν με τίτλο «Benedetta» που συμμετέχει και η ελληνίδα ηθοποιός Δάφνη Πατακιά.
Σε λίγες βδομάδες ο Ολλανδός σκηνοθέτης Πολ Βερχόφεν κλείνει τα 83 του χρόνια αλλά συνεχίζει να δημιουργεί και να μας δίνει συναρπαστικές ταινίες. Μην ξεχνάμε ότι στα τέλη της δεκαετίας του ’80 και μέχρι τα μέσα του ’90, ο Πολ Βερχόφεν θεωρείτο σαν ένας από τους πιο δημοφιλείς σκηνοθέτες του Χόλιγουντ, με τεράστιες εμπορικές επιτυχίες όπως το «Βασικό Ένστικτο» και «Ολική Επαναφορά», όπως και τα εξίσου επιτυχημένα –για τους δικούς τους λόγους- φιλμ «RoboCop» (με τεράστια επιρροή μέχρι και σήμερα) και «Showgirls». Μία πραγματικά αξεπέραστη τετράδα ταινιών.
To 1997 σκηνοθέτησε και την ταινία επιστημονικής φαντασίας «Starship Troopers», μία πανάκριβη παραγωγή που δεν μπορείς να πεις ότι πέτυχε εμπορικά και καλλιτεχνικά. Τα επόμενα χρόνια απέκτησε cult status και δύο εντελώς αδιάφορα sequels. Δεν ξέρω τι γνώμη έχει σήμερα ο Βερχόφεν για το «Starship Troopers». Βασισμένο σε βιβλίο του 1959, κάποιοι είδαν το φιλμ ως μία σάτιρα κατά της αμερικανικής πολεμικής βιομηχανίας και εξωτερικής πολιτικής. Είναι και αυτοί, μάλλον οι περισσότεροι, που απλά είδαν μία πολεμική ταινία επιστημονικής φαντασίας, με στρατιώτες να εξολοθρεύουν τεράστια εξωγήινα έντομα.
Πριν λίγες ώρες κυκλοφόρησε το trailer της νέας ταινίας του Πολ Βερχόφεν με τίτλο «Benedetta», ένα φιλμ που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καννών (6-17 Ιουλίου). Πέντε χρόνια μετά το ερωτικό θρίλερ «Elle» με την Ιζαμπέλ Ιπέρ, ο Βερχόφεν επιστρέφει με μία νέα ερωτική ιστορία, βασισμένη σε αληθινή ιστορία.
Η Βιρζινί Εφιρά (με χαρακτηριστικό ρόλο και στο «Elle») υποδύεται την μοναχή Benedetta Carlini, σε μία μονή της Τοσκάνης τον 17ο αιώνα, που ερωτεύεται παράφορα μία άλλη μοναχή, την Bartolomea. Στο ρόλο της Bartolomea, η γεννημένη και μεγαλωμένη στις Βρυξέλλες, ελληνίδα ηθοποιός Δάφνη Πατακιά. Την Benedetta την ακολουθούν και την αναστατώνουν θρησκευτικά και ερωτικά οράματα.
Οι φήμες λένε ότι το φιλμ είναι τόσο «άσεμνο» και τολμηρό που ακόμα και ο σεναριογράφος-στενός συνεργάτης για χρόνια με τον Βερχόφεν, Γκέραρντ Σόετμαν, κράτησε αποστάσεις.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Την περίοδο εκείνη ήταν 56 ετών
Όταν τα ρούχα λειτουργούν ως καταλύτης στην κινηματογραφική αφήγηση
Και η πρώτη και η δεύτερη ταινία έχουν γράψει τη δική τους παράλληλη ιστορία με αυτήν της μεγάλης οθόνης
Ένα ευρηματικό και άρτια τεκμηριωμένο πολιτικό θρίλερ
Σαν να μην πέρασε μια μέρα για τους βασικούς χαρακτήρες της εμβληματικής ταινίας του 2006
Με μια ιστορική διάκριση για τον κυπριακό κινηματογράφο, η σκηνοθέτρια απέσπασε το βραβείο κοινού στο Sundance Film Festival για το «Κράτα με» και μιλά για την παγκόσμια γλώσσα του σινεμά και την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της
Εντυπώσεις και τα πρώτα πλάνα της «Οδύσειας» στο CinemaCon στο Λας Βέγκας
Μια ζωή θέατρο, σινεμά και καμαρίνια γεμάτα λουλούδια
Η σωτήρια θεραπεία και το μήνυμα ελπίδας του 78χρονου ηθοποιού
Ο σκηνοθέτης θεάτρου, ηθοποιός και δραματουργός είναι ένα πρόσωπο-κλειδί στον ελληνικό θεατρικό χώρο
Η βιογραφική ταινία σπάει ταμεία παγκοσμίως - Κατακόρυφη αύξηση στο streaming επιτυχιών του «βασιλιά της ποπ»
Πρεμιέρα στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 2 Οκτωβρίου
Δύο μήνες μετά τη μεγάλη του νίκη για το «Sinners, ο ηθοποιός παραδέχεται πως δεν έχει βρει ακόμη την κατάλληλη θέση
Το βιογραφικό φιλμ για τον βασιλιά της ποπ ξεπερνά το Oppenheimer και το Bohemian Rhapsody, παρά τις κακές κριτικές
Η συμφωνία χρειάζεται πλέον μόνο την έγκριση του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ
Το φαινόμενο δεν αφορά μόνο τον Μάικλ Τζάκσον
Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός απέδειξε πως εκτελεί μόνη τις επικίνδυνες σκηνές των ταινιών της
Τι αναφέρει δημοσίευμα του Hollywood Reporter
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.