- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πολιομυελίτιδα: Η ιστορία του Τζόνας Σολκ γίνεται ταινία
Ο Τζέρεμι Στρονγκ υποδύεται τον άνθρωπο που ανακάλυψε το εμβόλιο, σώζωντας εκατομμύρια ανθρώπους
Ο Τζέρεμι Στρονγκ υποδύεται τον επιστήμονα Τζόνας Σολκ, τον καθηγητή που ανακάλυψε το εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα.
Ο βραβευμένος με Emmy ηθοποιός, Τζέρεμι Στρονγκ, θα ενσαρκώσει τον εφευρέτη του εμβολίου κατά της πολιομυελίτιδας στην επερχόμενη ταινία «Splendid Solution».
Το κινηματογραφικό έργο παραγωγής, των Bron Studios και 21 Laps, αποτελεί μεταφορά του ομότιτλου μυθιστορήματος του Τζέφρι Κλούγκλερ (2004), με θέμα την προσπάθεια του Αμερικανού ιατρικού ερευνητή και ιολόγου να βρει θεραπεία για τον θανατηφόρο ιό.
H Γκίλιαν Γουίκς θα γράψει το σενάριο της νέας ταινίας και παραγωγοί θα είναι οι Σον Λέβι και Νταν Λεβίν της 21 Laps Entertainment, με τις Μπέκα Έντελμαν και Έμιλι Φέχερ να επιβλέπουν το πρότζεκτ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ. «Δεν μπορούμε να σκεφτούμε πιο επίκαιρη ιστορία να αφηγηθούμε -το ταξίδι ενός ανθρώπου για να σώσει τον κόσμο από μια καταστροφική επιδημία, ενώ υπερνικά την παραπληροφόρηση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης… και το πώς πίστευε τόσο πολύ στο εμβόλιο που το δοκίμασε στον εαυτό του και στα παιδιά για να αποδείξει στον κόσμο ότι ήταν ασφαλές » αναφέρουν οι Λέβι και Λεβίν σε δήλωσή τους για το πρότζεκτ.
Ο ιδρυτής της Bron Studios, Άαρον Λ. Γκίλμπερτ, ο οποίος θα είναι επίσης παραγωγός της ταινίας, τονίζει: «Αυτό το έργο είναι ιδανικό για την εποχή που ζούμε. Είμαι βέβαιος ότι αυτή η αληθινή ιστορία ελπίδας και επιμονής σε μια εποχή αβεβαιότητας θα έχει απήχηση σε θεατές σε όλο τον κόσμο και θα τους υπενθυμίσει τι έχει ξεπεράσει η ανθρωπότητα. Είναι τιμή μου που συμμετέχω στην υλοποίησή του».
Ο Τζέρεμι Στρονγκ, εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, θα είναι εκτελεστικός παραγωγός.
Πολιομυελίτιδα: Ο ιός που προκάλεσε τρόμο στις ΗΠΑ - Είχε προκαλέσει μερική παράλυση στον Αμερικανό πρόεδρο Φράνκλιν Ρούζβελτ
Στις 26 Μαρτίου, το 1953, ο Τζόνας Σολκ ανακοίνωσε δημόσια το εμβόλιο κατά της πολιομυελίτιδας.
Η επιδημία, μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο, είχε θερίσει τις ΗΠΑ. Ντοκιμαντέρ του PBS είχε αναφέρει πως «αν εξαιρέσουμε την ατομική βόμβα, ο χειρότερος φόβος των Αμερικανών ήταν η πολιομυελίτιδα».
Το 1952 καταγράφηκαν επισήμως 58.000 κρούσματα πολιομυελίτιδας στις ΗΠΑ, με τα 21.269 να παρουσιάζουν από μέτρια έως σοβαρή αναπηρία. Τα περισσότερα κρούσματα ήταν σε παιδιά.
Η πολιομυελίτιδα προέρχεται από τις ελληνικές λέξεις «πολιός» («γκρίζος») και μυελός (αναφερόμενος στο «νωτιαίο μυελό»). Ο συγκεκριμένος ιός επιτίθεται στο νευρικό σύστημα και μπορεί να προκαλέσει ποικίλες μορφές παράλυσης.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Φράνκλιν Ρούζβελτ εμφάνισε πολιομυελίτιδα το 1921, σε ηλικία 39 ετών, και τα τελευταία χρόνια της ζωής του χρειαζόταν αρκετά συχνά να μετακινείται με αμαξίδιο.
Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι αναφέρει η Έμιλι Γουίλσον για το φιλμ του Νόλαν
Η κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους προκαλεί έκρηξη ενδιαφέροντος για την ελληνική γλώσσα και τον αρχαίο πολιτισμό
Παράλληλα θα δώσουν το παρόν διεθνείς και Έλληνες δημιουργoί
Εντυπωσιακή πορεία για την κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους, που αγγίζει τα 640 εκατ. δολάρια παγκοσμίως
Πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος της Ιωάννας Καρυστιάνη
Η επιτυχία των Disney και Pixar ξεπέρασε επίσημα το 1 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office
Στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2028 με την σκηνοθετική υπογραφή του Σον Λεβί
Πρωταγωνίστησε στην ταινία του Ρίντλεϊ Σκοτ μαζί με τη Σούζαν Σαράντον
Η υποκριτική του παρουσία έχει γίνει έτσι πιο επιλεκτική
Ο σκηνοθέτης της Οδύσσειας επισκέφθηκε το Criterion Closet και αποκάλυψε τις ταινίες και τους δημιουργούς που τον επηρέασαν
Μια ανάγνωση της «Οδύσσειας» ως εσωτερικού ταξιδιού μεταμόρφωσης του ανθρώπου
Αυτό προτείνει η Τρίνα Παρκς που εμφανίστηκε στο πλευρό του Σον Κόνερι στο «Diamonds Are Forever»
Και η διαδικασία απέχει πολύ από το απλό «γυρίζουμε και προβάλλουμε»
Ο Βρετανός ηθοποιός επιβεβαίωσε την επόμενη ταινία του μετά την «Οδύσσεια»
Μέσα από τα μάτια της Άννας, το οικογενειακό δράμα ασκεί αλληγορική κριτική στην καταπίεση της φρανκικής περιόδου
Η συνέχεια της επιτυχημένης γαλλικής κωμωδίας υπόσχεται νέες οικογενειακές ανατροπές
Η νέα ταινία του Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν εντυπωσιάζει οπτικά και έχει ενδιαφέρουσες ιδέες, με τη βία να αποδυναμώνει κάπως την ουσία της
Δύο καλοκαιρινές κινηματογραφικές βραδιές σε Αμύνταιο και Νάουσα, μια μοναδική εμπειρία θερινού σινεμά μέσα στη φύση
Τι αποκάλυψε ο ηθοποιός
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.