Κινηματογραφος

Mariel Hemingway: Το «Μανχάταν» δεν θα κυκλοφορούσε σήμερα

Τι είπε η διάσημη ηθοποιός για τον Γούντι Άλεν στον απόηχο του ντοκιμαντέρ της HBO

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Mariel Hemingway και Woody Allen στην ταινία «Manhattan»
Mariel Hemingway και Woody Allen στην ταινία «Manhattan» © YouTube

Η Μάριελ Χέμινγουεϊ (Mariel Hemingway) μίλησε σε podcast για το φιλμ «Μανχάταν» και τον Γιούντι Άλεν και είπε ότι το θέμα της θα προκαλούσε αντιδράσεις σήμερα

Την άποψη ότι η ταινία «Μανχάταν» του Γούντι Άλεν, η οποία πραγματεύεται την ερωτική σχέση μιας ανήλικης μαθήτριας με έναν μεσήλικα, δεν θα μπορούσε να κυκλοφορήσει σήμερα, εξέφρασε η Μάριελ Χέμινγουεϊ.

Η εγγονή του Έρνεστ Χέμινγουεϊ είχε υποδυθεί μία 17χρονη μαθήτρια Λυκείου, που αρχίζει να βγαίνει με έναν 42χρονο διαζευγμένο σεναριογράφο τηλεοπτικών σειρών, ο οποίος όμως στη συνέχεια ερωτεύεται μια χειραφετημένη διανοούμενη -την ερωμένη του καλύτερού του φίλου.

Τον ρόλο του μεσήλικα Ισαάκ είχε υποδυθεί ο Γούντι Άλεν. Στα γυρίσματα της ταινίας η Mariel Hemmingway ήταν μόλις 16 ετών. Για την ερμηνεία της στην ταινία «Manhattan» ήταν υποψήφια για Όσκαρ. Η ταινία του Γούντι Άλεν κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους το 1979 και σημείωσε εισπρακτική επιτυχία, χωρίς να προκαλέσει αξιοσημείωτες αντιδράσεις για το θέμα της.

Μιλώντας με τις Anne Heche και Heather Duffy στο podcast «Better Together with Anne & Heather», η Μάριελ Χέμινγουεϊ ανέφερε: «100% το "Μανχάταν" δεν θα μπορούσε να βγει" σήμερα, δεδομένου του δεσμού που απεικονίζεται στην ταινία». Παράλληλα, δήλωσε ότι δεν έχει δει ακόμη το ντοκιμαντέρ της ΗΒΟ «Allen v. Farrow», το οποίο φέρνει στην επικαιρότητα τις καταγγελίες για τον βιασμό της θετής κόρης του Γούντι Άλεν, Ντίλαν Φάροου, απ τον διάσημο σκηνοθέτη και ηθοποιό.

Η Mariel Hemmingway ξεκαθαρίζει ότι αγάπησε τον Γούντι Άλεν, επισημαίνοντας ότι η εμπειρία από τη συνεργασία τους στην ταινία «Manhattan» ήταν υπέροχη. «Με σεβόταν πάντα και δεν ήταν δυσάρεστος απέναντί μου. Δεν ξέρω τη Μία ούτε την Ντίλαν. Δεν ξέρω αυτήν την ιστορία. Και δεν είναι η ιστορία μου για να την πω» τόνισε. Σημείωσε, πάντως, ότι δεν τον υπερασπίζεται σε αυτήν την υπόθεση.

Manhattan (1979) Official Trailer - Woody Allen, Diane Keaton Movie HD

Ακολουθήστε την Athens Voice στο Google News κι ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις ειδήσεις

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ