Κινηματογραφος

42ο Φεστιβάλ Δράμας: Η εμπειρία μετράει

Θα δοθεί και η πανελλαδική πρεμιέρα του φιλμ «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς», του Βασίλη Κεκάτου, που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

324257-668306.jpg
Κωνσταντίνος Καϊμάκης
ΤΕΥΧΟΣ 714
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
identity-_12a-_-aaa-aa112-ss-a-14aaa-2.jpg
Identity

Η μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων, το Φεστιβάλ Δράμας, θα διεξαχθεί και πάλι στη βορειοελλαδίτικη πόλη στις 15-21 Σεπτεμβρίου

Η μεγάλη γιορτή των μικρομηκάδων θα διεξαχθεί και πάλι στη βορειοελλαδίτικη πόλη από τις 15 έως τις 21 Σεπτεμβρίου. Στη Δράμα θα δοθεί και η πανελλαδική πρεμιέρα του φιλμ του Βασίλη Κεκάτου «Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς» που απέσπασε τον Χρυσό Φοίνικα στις Κάννες.

i-am-mackenzie-aau141a-12-aa-a1a-.jpg
I am Mackenzie

Παραδοσιακά οι καλύτερες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους εμφανίζονται στη Δράμα, ενώ αξίζει να επισημανθεί πως μερικοί από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους έλληνες σκηνοθέτες (Λάνθιμος, Οικονομίδης, Τσίτος κ.ά.) ξεκίνησαν την πορεία τους από το διαγωνιστικό του φεστιβάλ Δράμας. 

birds-with-no-legs-_-ia-psa-14aa-1.jpg
Birds with no legs

Από φέτος, το Διεθνές Τμήμα του Φεστιβάλ Δράμας εμπλουτίζεται με ένα νέο βραβείο, το #ThisisEU - Ευρωπαϊκές αξίες. Το βραβείο απονέμεται για πρώτη φορά από την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα σε μία ταινία η οποία θα επιλεγεί από τη Διεθνή Κριτική Επιτροπή ανάμεσα σε όλες τις ταινίες που προβάλλονται στα διάφορα διαγωνιστικά τμήματα του Φεστιβάλ.

y-oe3o-a-34-12aa-s-o-121aa-1.jpg

Το 42ο φεστιβάλ (καλλιτεχνικός διευθυντής για άλλη μια χρονιά είναι ο Αντώνης Παπαδόπουλος) θα διεξαχθεί στην αίθουσα «Ολύμπια» και το Δημοτικό Ωδείο, που θα φιλοξενήσουν 199 ταινίες από 64 χώρες σε όλα τα προγράμματα του Φεστιβάλ.

psa-e14a1-uea3-oe.-psearaca-1.jpg

Τέλος από τις 240 ελληνικές ταινίες που κατατέθηκαν φέτος (νέο ρεκόρ για το φεστιβάλ), 60 θα διεκδικήσουν τα βραβεία της διοργάνωσης. Από αυτές οι 6 είναι ντοκιμαντέρ, οι 3 animation και οι 10 σπουδαστικές.

poster-drama-42.jpg

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ