Κινηματογραφος

Ο Μπιλ Μάρεϊ και ο Iggy Pop στη νέα ταινία του Τζιμ Τζάρμους με ζόμπι

Μόνο το καστ είναι αρκετό για να μας κάνει να ανυπομονούμε

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
gettyimages-620937846.jpg
© Nicholas Hunt/Getty Images for Brooklyn Museum/Ideal Image

Είναι δυνατόν μία ταινία να μας κάνει να ανυπομονούμε για αυτήν, χωρίς να έχουμε κανένα στοιχείο για το σενάριο της και χωρίς να έχουμε ρίξει ούτε μία κλεφτή ματιά στα γυρίσματα της; Ναι, αν αυτή η ταινία έχει ένα τόσο εντυπωσιακό καστ, όσο το «The Dead Don’t Die» (Οι νεκροί δεν πεθαίνουν).

Πρόκειται για την νέα ταινία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου Jim Jarmusch που τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο Bill Murray, χάρη στον οποίο, μάλιστα, ξέρουμε και όσα – ελάχιστα – γνωρίζουμε για την ταινία. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός είχε δηλώσει τον Μάρτη του 2018: «Έχω μία καλή δουλειά, που έρχεται. Ετοιμαστείτε: Είναι μία ταινία με ζόμπι. Ο Jim Jarmusch έχει γράψει ένα σενάριο με ζόμπι, που είναι τρομερά αστείο και έχει ένα καταπληκτικό καστ ηθοποιών: την Rosie Perez και τον Daniel Craig. Ονομάζεται “The Dead Don’t Die” και θα γυριστεί το καλοκαίρι. Όχι, όμως, δεν θα παίξω το ζόμπι».

Ο Daniel Craig, βέβαια, απ’ ό,τι φαίνεται τελικά δεν συμμετείχε στην ταινία, αλλά αυτό δεν αλλάζει το ότι δίπλα στα ονόματα της Rosie Perez και του Bill Murray συνεχίζουμε να συναντάμε ένα καστ, που μας κάνει να ανυπομονούμε. Πρώτο πρώτο ξεχωρίζει το όνομα του Iggy Pop, αλλά και του Adam Driver, της Chloë Sevigny, της Tilda Swinton και του Steve Buscemi, ενώ από τα τελευταία ονόματα που έγιναν γνωστά είναι αυτό της Selena Gomez.

Η κωμωδία με ζόμπι θεωρείται ήδη ότι θα γίνει μεγάλη επιτυχία, πριν καν την προβολή κάποιου τρέιλερ της, ενώ η πρώτη της προβολή θα γίνει στο Φεστιβάλ των Καννών τον Μάιο και η διανομή της στους κινηματογράφους θα ξεκινήσει από τις 14 Ιουνίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ