- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Ναντίν Λαμπακί πρόεδρος της κριτικής επιτροπής Un Certain Regard
Η ταινία της «Καπερναούμ» ήταν φέτος υποψήφια για Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας και τώρα η σκηνοθέτιδα ταξιδεύει για το 72ο Φεστιβάλ Καννών
Η Λιβανέζα σκηνοθέτιδα και ηθοποιός Ναντίν Λαμπακί, της οποίας η ταινία «Καπερναούμ» ήταν υποψήφια για βραβείο Bafta αλλά και καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα Όσκαρ, θα είναι επικεφαλής της φετινής κριτικής επιτροπής του τμήματος Un Certain Regard στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.
Η Λαμπακί έχει μακροχρόνιους δεσμούς με το γαλλικό φεστιβάλ. Μετά την αποφοίτησή της σε οπτικοακουστικές σπουδές από το Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, σκηνοθέτησε διαφημίσεις και μουσικά βίντεο.
Η δεύτερη ταινία της «Where To Go Now Now» υπήρξε ένας μύθος για την ανοχή. Είχε κάνει πρεμιέρα στο τμήμα Un Certain Regard στις Κάννες το 2011 πριν από το Capernaum, και εξιστορούσε την περιπέτεια ενός τραυματισμένου αγοριού από τον Λίβανο που μηνύει τους γονείς του σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη ζωή που του έδωσαν.
«Θυμάμαι όταν έφτασα στις Κάννες ως φοιτήτρια κινηματογράφου, ήμουν τόσο ενθουσιασμένη που θα ζούσα το πιο φημισμένο φεστιβάλ του κόσμου», δήλωσε η Λαμπακί.
«Πίστευα ότι ήταν τόσο μακριά από μένα, θυμάμαι να σηκώνομαι νωρίς το πρωί και να στήνομαι στις ατελείωτες ουρές για να πάρω ένα εισιτήριο. Μου φαίνεται σαν χθες, αλλά ήταν πριν από 15 χρόνια που έκανα αίτηση για το Φεστιβάλ των Καννών στο Cinefondation (τμήμα ταινιών και ταινιών μικρού μήκους), με την καρδιά μου γεμάτη ελπίδα και το χέρι μου να τρέμει».
Πρόσθεσε δε «Σήμερα είμαι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής στην κατηγορία Un Certain Regard, γεγονός που δείχνει ότι μερικές φορές η ζωή μπορεί να είναι ακόμα καλύτερη από τα όνειρά μας. Αδημονώ να δω τις ταινίες που έχουν επιλεγεί, να συζητήσω να διαφωνήσω, να εμπνευστώ από τη δουλειά άλλων καλλιτεχνών ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ίδια το έχει χαρακτηρίσει «πρότζεκτ ζωής»
Στο Rotten Tomatoes, η ταινία συγκεντρώνει μέχρι στιγμής βαθμολογία περίπου 31%
Η ζωή του μοιάζει με σενάριο. Έχτισε μια πορεία χωρίς shortcuts, γεμάτη δουλειά και ρίσκο. Σήμερα, με ρόλους που «δαγκώνουν», δηλώνει παρών.
Η σκηνή συνδεόταν με την επιστροφή του χαρακτήρα της Έμιλι Τσάρλτον
Η Βίλμα Μενίκη είναι σκηνοθέτρια με μακρύ αγώνα πίσω της στο φεμινιστικό κίνημα. Το νέο της ντοκιμαντέρ είναι μια ακόμα προσπάθειά της ώστε να γίνει ο κόσμος πιο ασφαλής για τις γυναίκες.
Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Ρώμη, έναν χρόνο μετά τον θάνατο του ποντίφικα
Το Διεθνές Φεστιβάλ Φιλοσοφικού Κινηματογράφου του Ηρακλείου επιστρέφει για δεύτερη χρονιά
Ο έμπειρος ηθοποιός αναμένεται να πλαισιώσει τους Ρόμπερτ Πάτινσον και Σεμπάστιαν Σταν
Το φινάλε του CineDoc προβλέπεται άχαστο
Ο ηθοποιός υπέστη καρδιακή προσβολή
Το θερινό σινεμά με θέα την Ακρόπολη επιστρέφει και φέτος με σούπερ πρόγραμμα ταινιών
Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στις 17 Ιουλίου 2026
Επιστρέφει και ο παραγωγός Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Συνέχεια του κινηματογραφικού franchise «Meet the Parents»
Eπιστρέψει, μαζί με τον παραγωγό Τζέρι Μπρουκχάιμερ
Ο Ντενί Βιλνέβ παρουσίασε νέο εντυπωσιακό υλικό με τον Τιμοτέ Σαλαμέ στον ρόλο του Πολ Ατρείδη
Εντυπωσιακό υλικό στο CinemaCon από τη φιλόδοξη κινηματογραφική μεταφορά του ομηρικού έπους
Mία πρώτη ματιά στην κινηματογραφική μεταφορά του θρυλικού franchise
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.