Κινηματογραφος

Ο Κωνσταντίνος Ρήγος στην «Ιστορία μίας πρεμιέρας»

Ειδική προβολή της σπουδαίας ταινίας χορού του Μπεντζαμίν Μιλπιέ και συζήτηση με το κοινό

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΙΑΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ - Επίσημο Τρείλερ

Την Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου στις 18:00, στον κινηματογράφος Δαναό 1, θα γίνει η ειδική προβολή της ταινίας «Η Ιστορία Μιας Πρεμιέρας» η οποία είναι και η πρώτη παραγωγή του Μπεντζαμίν Μιλπιέ ως Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Μπαλέτου της Όπερας των Παρισίων.

releve2.jpeg

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό, με τη συμμετοχή του διακεκριμένου χορογράφου και Διευθυντή του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Κωνσταντίνου Ρήγου. Την άνοιξη του 2017, το Μπαλέτο της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσίασε τη χορογραφία Sarabande του Μιλπιέ στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 

Η ταινία είναι μία εμπειρία υψηλής αισθητικής που κυριολεκτικά συνεπαίρνει. Το Μπαλέτο της Όπερας των Παρισίων, είναι ο παλαιότερος θίασος μπαλέτου στον κόσμο. Η τοποθέτηση του Μιλπιέ, ευρύτερα γνωστού από τη χορογραφία που έκανε για την ταινία «Μαύρος Κύκνος», ήταν μια αντισυμβατική επιλογή και η πρώτη παράσταση μπαλέτου που θα παρουσίαζε αναμενόταν με ανυπομονησία.

releve4.jpeg

Η ταινία παρουσιάζει ένα έργο υψηλής τέχνης όπως είναι ο χορός, αλλά και την ομορφιά της δημιουργίας, από τις πρώτες πρόβες μέχρι την πρεμιέρα. Η ταινία εστιάζει στη δημιουργικότητα και την αφοσίωσή του Μιλπιέ, στοιχεία που τον οδήγησαν να αναμετρηθεί με τη θέση του Καλλιτεχνικού Διευθυντή Μπαλέτου της Όπερας των Παρισίων.

releve6.jpeg

Η ταινία θα προβληθεί από τις 13 έως τις 19 Δεκεμβρίου 2018 κάθε μέρα στις 18:00 στον κινηματογράφο Δαναό στην Αθήνα και κάθε μέρα στις 17:00 στον κινηματογράφο Μακεδονικόν στη Θεσσαλονίκη. Στον κινηματογράφο Διάνα στο Μαρούσι η ταινία θα προβληθεί την Κυριακή, 16 Δεκεμβρίου στις 16:00 και Δευτέρα, 17 Δεκεμβρίου στις 18:00.

releve_gr_poster.jpg

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ