Κινηματογραφος

Αλλάζει ο παρουσιαστής των Όσκαρ - Εκτός ο Κέβιν Χαρτ για ομοφοβικά σχόλια (video)

Η απάντηση του ηθοποιού

328203-678198.png
Φίλιππος Κόλλιας
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
hart.jpg
Photo by Christopher Polk/Getty Images

Να μην παρουσιάσει την φετινή 91η τελετή των βραβείων 'Οσκαρ, αποφάσισε ο ηθοποιός Κέβιν Χαρτ μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν εξαιτίας εκατοντάδων ομοφοβικών αστείων που είχε κάνει κατά το παρελθόν.

Μάλιστα ο ηθοποιός ανάρτησε και βίντεο στο προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram που μεταξύ άλλων ευχαριστεί την Ακαδημία για την ευκαιρία, αλλά, όπως λέει, δεν θα απολογηθεί ξανά και ξανά για κάτι που έχει εξηγήσει ήδη άπειρες φορές στο παρελθόν.

«Επέλεξα να παραιτηθώ και να μην παρουσιάσω τη φετινή τελετή των 'Οσκαρ... και αυτό γιατί δεν θέλω να αποσπάσω την προσοχή από μια βραδιά στην οποία θα μπορούσαν να τιμηθούν τόσοι πολλοί καταπληκτικοί ταλαντούχοι καλλιτέχνες. Ζητώ ειλικρινά συγνώμη από την κοινότητα των ΛΟΑΤ για τα σκληρά λόγια που είχα πει κατά το παρελθόν», έγραψε ο Χαρτ σε μήνυμά του στο Twitter.

Συνέχισε δε και με άλλο μήνυμά του, όπου ανέφερε: «Ζητώ συγγνώμη που στενοχώρησα ορισμένους ανθρώπους... Εξελίσσομαι και θέλω να συνεχίζω να το κάνω. Στόχος μου είναι να ενώνω ανθρώπους και όχι να μας χωρίζω. Στέλνω την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μου στην Ακαδημία. Εύχομαι να συναντηθούμε ξανά».

Η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου αντιμετωπίζει νέο πρόβλημα και μια νέα κρίση για τη δημόσια εικόνα της για την επιλογή να αναθέσει στον Χαρτ την παρουσίαση της βραδιάς.

Πόσο μάλλον που ξαναήρθαν στην επιφάνεια στο Διαδίκτυο ομοφοβικά σχόλια του ηθοποιού μέσω Twitter, στα οποία ο Χαρτ είχε εκφράσει συναισθήματα κατά των γκέι και είχε χρησιμοποιήσει ομοφοβική ορολογία και απαράδεκτες εκφράσεις πριν από μερικά χρόνια.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

I know who I am & so do the people closest to me. #LiveLoveLaugh

A post shared by Kevin Hart (@kevinhart4real) on

 

Σε ένα μήνυμά του το 2011, ο ηθοποιός και πρωταγωνιστής του κινηματογράφου έγραψε: «Αν ο γιος μου έρθει στο σπίτι και προσπαθήσει να παίξει με το κουκλόσπιτο που έχουν οι κόρες μου, θα το σπάσω πάνω στο κεφάλι του και θα πω “σταμάτα το αυτό, γκέι”». 

Σε άλλο μήνυμα το 2010, ο Χαρτ σχολιάζει τη φωτογραφία του προφίλ κάποιου γράφοντας ότι «μοιάζει με διαφημιστική αφίσα ενός γκέι για το AIDS».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ