Κινηματογραφος

Πέθανε η Μάργκοτ Κίντερ: Υποδύθηκε τη Λόις Λέιν στο «Σούπερμαν»

Σε ηλικία 69 ετών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
margot-kidder234.jpg

Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 69 ετών, άφησε η ηθοποιός Μάργκοτ Κίντερ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του TMZ, η «Λόις Λέιν» (από τις ταινίες Superman με τον αδικοχαμένο Κρίστοφερ Ριβ) πέθανε στο σπίτι της στη Μοντάνα, την Κυριακή. Η τοπική αστυνομία δέχτηκε μια κλήση από άγνωστο άτομο, το οποίο την ενημέρωνε πως η ηθοποιός ήταν αναίσθητη και δεν ανέπνεε. Επί τόπου έσπευσε περιπολικό, με τους αστυνομικούς να την εντοπίζουν νεκρή.

Η θλιβερή είδηση έγινε γνωστή στον ιστότοπο του γραφείου τελετών Franzen-Davis. Τα αίτια του θανάτου της δεν έχουν διευκρινιστεί. Για πολλά χρόνια η Μάργκοτ Κίντερ έδινε μάχη με τη διπολική διαταραχή.

epa234.jpg
EPA

Γεννημένη στον Καναδά, η ηθοποιός έγινε πασίγνωστη με τον ρόλο της δημοσιογράφου Λόις Λέιν στην πρώτη σειρά ταινιών του Σούπερμαν, στα τέλη της δεκαετίας του '70 και στις αρχές του '80. Η πρώτη ταινία σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία. Ακολούθησαν τρία sequel.

Η Μάργκοτ Κίντερ είχε εμφανιστεί, επίσης, στην ταινία «The Great Waldo Pepper» και στην παιδική σειρά «R.L. Stine's The Haunting Hour», για την οποία κέρδισε μάλιστα βραβείο Έμμι.

Η ηθοποιός παντρεύτηκε τρεις φορές. Άφησε πίσω της μια κόρη.

Σούπερμαν (1978)

Η πρώτη ταινία με τον διάσημο ήρωα κινουμένων σχεδίων της DC Comics (τον οποίο υποδύθηκε ο Κρίστοφερ Ριβ, εκτοξεύοντας τις μετοχές του) βγήκε στους κινηματογράφους το 1978.

Σε αυτήν πρωταγωνιστούσαν επίσης οι Μάρλον Μπράντο (ως Τζορ Ελ, πατέρας του Σούπερμαν) και Τζιν Χάκμαν (στον ρόλο του κακού Λεξ Λούθορ). Με προϋπολογισμό 55 εκατομμύρια δολάρια (ποσό μεγάλο για εκείνη την εποχή), η ταινία κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1978 στις ΗΠΑ και σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, αποκομίζοντας συνολικά 134 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box Office.

margot-kidder23423423.jpg
Youtube

Τα παγκόσμια έσοδα ξεπέρασαν τα 300 εκατ. δολάρια.

Lois Lane interviews Superman | Superman (1978)


VIDEO: Brawl breaks out at Mount Olympus Resort in Wisconsin Dells

Η ταινία απέσπασε ένα Όσκαρ στην κατηγορία Ειδικό Βραβείο Συνεισφοράς/Επιτεύγματος στον τομέα των Οπτικών Εφέ, ενώ ο Κρίστοφερ Ριβ το βραβείο BAFTA στην κατηγορία «Πιο Υποσχόμενος Νεοαφιχθείς ηθοποιός σε Α' Ανδρικό Ρόλο». Ακόμα και σήμερα το μουσικό θέμα της ταινίας (από τον συνθέτη Τζον Γουίλιαμς, σε εκτέλεση της Συμφωνικής Ορχήστρας του Λονδίνου) θεωρείται ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στη «μεγάλη οθόνη».

Steve Martin and "Superman" at the Oscars

Superman • Main Theme • John Williams

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ