Κινηματογραφος

Θέλεις να σκηνοθετήσεις για τη NASA;

Πάρε μέρος στον ανοιχτό διαγωνισμό CineSpace που περιμένει τις ιδέες σου

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
351433-729056.jpg
National Aeronautics and Space Administration / NASA Official: Rodney Grubbs

Μια ανοιχτή πρόσκληση σε κάθε σκηνοθέτη ή λάτρη του διαστήματος. Μια ευκαιρία για να φτάσεις το ταλέντο σου στα αστέρια. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η NASA συνεργάζεται με το φορέα Houston Cinema Arts Society, κάνοντας πράξη το CineSpace, το διαγωνισμό ταινιών μικρού μήκους που ενθαρρύνει επαγγελματίες και εμπνευσμένους κινηματογραφιστές να δημιουργήσουν χρησιμοποιώντας αληθινό υλικό από το ογκώδες αρχείο της. 

Τι χρειάζεται; Οι δουλειές που θα υποβληθούν στην πλατφόρμα του CineSpace μπορούν να ανήκουν σε οποιοδήποτε είδος και στιλ. Αφήγηση, ντοκιμαντέρ, κωμωδία, δράμα, animation, μουσικά βίντεο, ρεμίξ, σπορ, τρόμος, experimental ή underground είναι μερικές από τις χαρακτηριστικές κατηγορίες, καθώς δεν υπάρχει περιορισμός στο ύφος.

Θέλεις να σκηνοθετήσεις για τη NASA; © GSFC

Αυτό που θα πρέπει να τηρήσει όποιος ενδιαφέρεται είναι να χρησιμοποιήσει τουλάχιστον 10% υλικό από το αρχείο εικόνων της NASA και η διάρκεια του φιλμ να μην ξεπερνά τα 10 λεπτά. Μπορείτε να τσεκάρετε αναλυτικά τους όρους συμμετοχής εδώ. Η κριτική επιτροπή, στην οποία συμμετέχει ο σκηνοθέτης Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ των «Dazed and Confused» και «Boyhood» αναζητά κάτι το εμπνευσμένο και δημιουργικό, την προσοχή στη λεπτομέρεια και εάν το τελικό αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει τη συναισθηματική αντίδραση των θεατών. Το έχετε; Δοκιμάστε το! 

Θέλεις να σκηνοθετήσεις για τη NASA;

Ο πρώτος και μεγάλος νικητής αμείβεται με 10.000 δολάρια, ο επόμενος με 5.000 και ο τρίτος με 3.000. Αν ψάχνετε για ιδέες, το αρχείο της Εθνικής Υπηρεσίας Αεροναυπηγικής και Διαστήματος των ΗΠΑ που έγινε πρόσφατα προσβάσιμο στο κοινό θα σας δώσει σίγουρα μερικές. Ψάξτε το, χαωθείτε και δημιουργήστε. Η περίοδος υποβολής των προτάσεων ξεκινά στη 1 Ιουνίου και ολοκληρώνεται 31 Ιουλίου. Κι αν κολλήσετε στο σενάριο, μπορείτε να δείτε τι έκαναν οι νικητές των προηγούμενων ετών. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ