Κινηματογραφος

To μέλλον συμβαίνει τώρα στο Blade Runner 2049

Ο Ράιαν Γκόσλινγκ συναντά τον Χάρισον Φορντ στο ατμοσφαιρικό teaser trailer. Εσύ το είδες;

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
334445-694160.jpg

Η ταινία που περιμένουν να δουν πολλοί το 2017 αρχίζει να αποκαλύπτει τα μυστικά της. 36 χρόνια μετά το φουτουριστικό φιλμ που άφησε εποχή, το σίκουελ του «Blade Runner» υπόσχεται να μας μεταφέρει στις 6 Οκτωβρίου του ερχόμενου έτους, στο δυστοπικό και φουτουριστικό σύμπαν που σήκωσε την τρίχα κάγκελο σε πολλές γενιές με το οπτικό μεγαλείο του και τις φιλοσοφικές αναζητήσεις των ηρώων του.

H Warner Bros Pictures και η Alcon Entertainment έδωσαν στη δημοσιότητα το πρώτο teaser trailer της ταινίας που σκηνοθετεί ο Ντενί Βιλνέβ και φέρει την υπογραφή του Ρίντλεϊ Σκοτ στην παραγωγή, προκαλώντας καταιγισμό σχολίων μέσα σε λίγες ώρες. 

30 χρόνια μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, που συγκαταλέγεται στα καλύτερα φιλμ επιστημονικής φαντασίας, ένας νέος «Blade Runner», o Κ, ο Ράιαν Γκόσλινγκ ως LAPD ντετέκτιβ τυπάς δηλαδή, ξεθάβει ένα μυστικό που απειλεί να οδηγήσει ό,τι απέμεινε από την ανθρώπινη κοινωνία στο απόλυτο χάος. Η εξερεύνησή του θα τον οδηγήσει στα ίχνη του Ρικ Ντέκαρντ. Και ο Χάρισον Φορντ εμφανίζεται ξανά σε έναν από τους κλασικούς ρόλους του.

To μέλλον συμβαίνει τώρα στο Blade Runner 2049

Οι Χάμπτον Φάντσερ και Μάικλ Γκριν, οι άνθρωποι που μετέφεραν στο πρώτο φιλμ τη νουβέλα του επιστημονικής φαντασίας «Το Ηλεκτρικό Πρόβατο» του Φίλιπ Κ. Ντικ, είναι ξανά εδώ. Οι Τζάρεντ Λέτο και Ρόμπιν Ράιτ θα είναι επίσης εκεί. Το καστ συμπληρώνουν οι ηθοποιοί Άνα ντε Άρμας, Σίλβια Χεκς, Μακένζι Ντέιβις, Κάρλα Τζούρι, Λένι Τζέιμς και Ντέιβ Μπαουτίστα. Ο Ρότζερ Ντίκινς, 13 φορές υποψήφιος για Όσκαρ, εκτελεί χρέη διευθυντή φωτογραφίας. Η τεχνικολόρ εποποιία επιστρέφει. Η υπόθεση παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.  

To μέλλον συμβαίνει τώρα στο Blade Runner 2049

Το πολυαναμενόμενο φιλμ, βρέθηκε τον Ιούλιο αντιμέτωπο με τα φώτα της δημοσιότητας εξαιτίας του τραγικού θανάτου που βρήκε Ούγγρος τεχνικός κατά τη διάρκεια αποξήλωσης του σκηνικού στο σετ των Origo Studios στη Βουδαπέστη. 

H ιστορία πίσω από την παραγωγή της νέας ταινίας είναι μεγάλη και ξεκίνησε το 1989, όταν κι έγινε η πρώτη απόπειρα συγγραφής ενός σεναρίου. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ σκεφτόταν να ονομάσει τη συνέχεια του θρυλικού neo-noir sci-fi φιλμ «Metropolis», ιδέα που αργότερα εγκατέλειψε. Το σάουντρακ της ταινίας επιμελείται ο συνθέτης Jóhann Jóhannsson, υποψήφιος για Όσκαρ και κάτοχος Χρυσής Σφαίρας για το «The Theory of Everything», συνεργάτης του σκηνοθέτη Ντενί Βιλνέβ στα «Prisoners», «Sicario» και «Arrival», εκθειάζοντας τη μνημειώδη δουλειά του Vangelis στο πρώτο φιλμ. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ