Κινηματογραφος

Rum Diary

Το μεθυσμένο ημερολόγιο του Τζόνι Ντεπ

daad.jpg
Δημήτρης Αθανασιάδης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
17029-44473.jpg

Γράφτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, αλλά εκδόθηκε το 1998. Το «Μεθυσμένο Ημερολόγιο», το οποίο ο Χάντερ Τόμπσον συνέγραψε σε ηλικία μόλις 22 ετών, είναι το δεύτερο μυθιστόρημα του συγγραφέα, στην κινηματογραφική μεταφορά του οποίου αναμειγνύεται ο Τζόνι Ντεπ. Ενσαρκώνοντας τις περιπέτειες του ήρωα Πολ Κεμπ στο Πούερτο Ρίκο, ο 48χρονος ηθοποιός φέρνει στις αίθουσες για μια ακόμα φορά την αντικουλτούρα της gonzo δημοσιογραφίας που εισήγαγε ο Τόμπσον, ένα μείγμα μυθιστορηματικής γραφής και βιωματικού ρεπορτάζ. O Ντεπ, ο οποίος υπήρξε προσωπικός φίλος του συγγραφέα, που αυτοκτόνησε σε ηλικία 67 ετών, έχει να θυμάται τις δικές του στιγμές από τη σχέση του με τον Τόμπσον.

image

Πρωτογνωρίστηκαν το 1994 λίγο πριν αλλάξει ο χρόνος στο αγρόκτημα του Τόμπσον, στο Άσπεν του Κολοράντο.

Το 1996 ο Ντεπ είχε απευθύνει πρόσκληση στον Τόμπσον για να εμφανιστεί στο club “Viper Room”, στη Sunset Boulevard της Καλιφόρνια, του οποίου ο γνωστός ηθοποιός υπήρξε συνιδιοκτήτης ώς το 2004 και είναι γνωστό στέκι της χολιγουντιανής ελίτ. Αν και δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ το συγκεκριμένο gig, στάθηκε αφορμή για να ξεκινήσει η επικοινωνία μεταξύ των δύο ανδρών μέσω της ανταλλαγής φαξ.

Λίγους μήνες αργότερα, ο Ντεπ δέχτηκε τηλεφώνημα από τον Τόμπσον σχετικά με το ενδεχόμενο να υποδυθεί τον χαρακτήρα Ραούλ Ντιουκ του μυθιστορήματος «Φόβος και παράνοια στο Λας Βέγκας». Την άνοιξη του 1997 ο ηθοποιός μετακόμισε κοντά στο σπίτι του Τόμπσον για να μελετά το ρόλο.

Στις 20 Φεβρουαρίου του 2005, όταν ο Χάντερ Τόμπσον αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, ο Ντεπ έβλεπε μια ταινία στο σπίτι. Η κηδεία του συγγραφέα πραγματοποιήθηκε κατά γράμμα, όπως ο ίδιος επιθυμούσε. Τα έξοδά της ανέλαβε ο Ντεπ. Οι στάχτες του αυτόχειρα σκορπίστηκαν με ένα κανονιοβολισμό, ενώ κατά τη διάρκεια της τελετής έπαιζε το “Mr. Tambourine Man” του Μπομπ Ντίλαν.

Το 2008 ο Ντεπ ανέλαβε το ρόλο του αφηγητή στο ντοκιμαντέρ “Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson” που σκηνοθέτησε ο Άλεξ Γκίμπνεϊ.

Το «Μεθυσμένο ημερολόγιο» διηγείται τη βυθισμένη στο ρούμι διαδρομή ενός δημοσιογράφου. Εγκαταλείποντας τη Νέα Υόρκη, ο Πολ Κεμπ θα βρεθεί να εργάζεται στην τοπική εφημερίδα “San Juan Star” και θα ζήσει ένα περιπετειώδες οδοιπορικό στο οποίο κυρίαρχο ρόλο έχουν οι καταχρήσεις, ο κυνικός τυχοδιωκτισμός, η πρωτοπρόσωπη γραφή και η σκιαγράφηση της σκοτεινής πλευράς του «αμερικάνικου ονείρου». Ο παράφορος έρωτας με τη μνηστή ενός αμφιβόλου ηθικής επιχειρηματία, που υποδύεται ο Άαρον Έκχαρτ, η Κούβα όπως ήταν, ένα μπουκάλι ρούμι που πρωταγωνιστεί διαρκώς.

Αναλαμβάνοντας και τη συμπαραγωγή της ταινίας, η οποία θα προβληθεί παγκοσμίως στις 28 Οκτωβρίου, ο Ντεπ παραχώρησε ήδη τις πρώτες συνεντεύξεις του για την προώθησή της.

www.rumdiarythemovie.com

 Το τρέιλερ της ταινίας Rum Diary:

Αποσπάσματα συνεντεύξεων του Ντεπ για την προώθηση της ταινίας:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ