Κινηματογραφος

Ο απόλυτος πίνακας των σούπερ ηρώων (εικόνα)

Και λίγα λόγια για το θρίαμβο του ερωτευμένου Deadpool

34908-78612.JPG
Γιάννης Τσάκαλος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
124626-279611.gif

Δεν είναι λίγες –τουναντίον είναι πολλές– οι ταινίες και οι σειρές με τους σούπερ ήρωες. Για να σας βοηθήσουμε να βάλετε σε κάποια τάξη αυτό το ανακατεμένο σύμπαν των σούπερ ηρώων και των ηθοποιών που τους υποδύονται, βρήκαμε αυτό το σούπερ (τι άλλο) γράφημα που δείχνει ποιος έχει υποδυθεί ποιον, αν είναι σε σειρά (γαλάζιο), σε ταινία (πράσινο), σε τηλεταινία (φούξια) ή μόνο φωνή (κόκκινο).

image


Περί σούπερ ηρώων ο λόγος και ποιος είναι πιο σούπερ από τον Deadpool; Κανένας. Μια ταινία που κανένας δεν περίμενε ότι θα είχε τέτοια επιτυχία και ακόμη λιγότεροι πόνταραν στον ηθοποιό που θα τον υποδυόταν.

Ο Ράιν Ρέινολντς, μετά από ένα αποτυχημένο Green Lantern, φόρεσε κόκκινη στολή και πλέον είναι από τους πιο αγαπημένους σούπερ ήρωες για έναν πολύ απλό λόγο: είναι ο λιγότερο ήρωας.

image

O Deadpool είναι ένας «καθημερινός τύπος», αρκετά παραβατικός, χωρίς καμία εμμονή σε ψευτοηθικές ψευτοαξίες (όπως άλλωστε και οι περισσότεροι άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν στη σημερινή εποχή).

Είναι ερωτιάρης, νάρκισσος, συναισθηματικός και του αρέσουν οι Wham, όπως στους περισσότερους 40ρηδες – και ας το αρνούνται πλέον. Οι σεναριογράφοι του Deadpool έχτισαν ένας υπέροχο χαρακτήρα που έχει μπόλικο χιούμορ ενώ ο σκηνοθέτης φροντίζει να κάνει εικόνα ένα σενάριο κέντημα και τα καταφέρνει εντυπωσιακά καλά.

Η δημιουργική ομάδα του Deadpool δεν ακολουθεί την πεπατημένη και γι’ αυτό η ταινία ξεχωρίζει τόσο πολύ σε σχέση με τα άλλα φιλμ για σούπερ ήρωες, τα οποία μένουν σε έναν ξεπερασμένο φορμαλισμό για το πώς πρέπει να είναι ένας σούπερ ήρωας.

image

Η μουσική, οι δεύτεροι χαρακτήρες, η βία, η δράση, οι χαζομάρες, όλα σε αυτό το φιλμ κουμπώνουν τόσο υπέροχα και ο έρωτας είναι η κινητήριος δύναμη. Μην το χάσετε. Και αυτό το 80s τραγούδι στην αρχή...

image

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ