Χορος

Dior Ball: Ο οίκος μοιράζεται το παρασκήνιο της μαγικής βραδιάς

Η Sienna Miller, η Monica Bellucci και η Karlie Kloss βρέθηκαν στην αναβίωση του «Χορού του Αιώνα»

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
sienna.jpg
instagram.com/dior

Όλο το παρασκήνιο του χορού του οίκου Dior στη Βενετία από την δημιουργία των φορεμάτων του μέχρι τις διάσημες καλεσμένες του

Στην ερώτηση ποιο είναι το πιο λαμπερό γεγονός της φετινής Μπιενάλε της Βενετίας η απάντηση είναι εύκολη και απλή: ο χορός του Dior!

Έγινε με αφορμή την συλλογή χρημάτων για την διατήρηση των μνημείων της πόλης και αποτέλεσε ουσιαστικά μία αναβίωση του «Tiepolo Ball», γνωστού και ως «Χορός του Αιώνα», που πραγματοποιήθηκε το 1951 από τον συλλέκτη τέχνης Charles de Beistegui. Πολλοί τείνουν να αντιμετωπίζουν τον συγκεκριμένο χορό ως ένα είδος καρναβαλιού, αλλά στην πραγματικότητα κουβαλάει πάνω του αρκετό μυστήριο, έχοντας στο κέντρο του την ιδέα της εναλλαγής κάλυψης και αποκάλυψης και αυτό ο οίκος Dior φαίνεται να το κατάλαβε πολύ καλά.

Αυτό γίνεται απόλυτα αισθητό όταν παρακολουθούμε το βίντεο του οίκου, στο οποίο μας αποκαλύπτεται όλο το παρασκήνιο του χορού. Από τη μία, βλέπουμε την διαδικασία δημιουργίας των φορεμάτων τόσο αυτών που φτιάχτηκαν για να δοθούν στις διάσημες καλεσμένες του χορού, όσο και αυτών που προορίζονταν για τις performers του και είχαν ως πηγή έμπνευση τον βραδινό ουρανό και τους αστερισμούς των ζωδίων και έλαμπαν με κάθε τους κίνηση, ενώ όλα είχαν ως κοινό σημείο τα υφάσματά τους, τα οποία προήλθαν από παραδοσιακούς βενετσιάνους κατασκευαστές υφασμάτων, τους Bevilacqua και Rubelli.



Από την άλλη, ακούμε την καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου, Maria Grazia Chiuri, και τον καλλιτέχνη Pietro Ruffo, που είχε αναλάβει εξ αρχής τον χορό και κάλεσε τον Dior να συμμετέχει, να μιλάνε για την σχέση του Christian Dior με την Βενετία, αλλά και για την έμπνευση πίσω από τα φορέματα, ενώ παράλληλα βλέπουμε πλάνα και δηλώσεις καλεσμένων του χορού, όπως η Sienna Miller, η Monica Bellucci και η Karlie Kloss.





Δείτε όλο το παρασκήνιο του Dior Ball εδώ:

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ