Χορος

Το νόηµα της ζωής

Η χορευτική οµάδα RootlessRoot γράφει στην A.V. για την καινούργια της παράσταση “Eyes in the Colors of the Rain”

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 333
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12180-27609.jpg

«Στη σηµερινή εποχή µάς έχουν µείνει οι εξής επιλογές: ή να βυθιστούµε στη διαφθορά ή να βρούµε τρόπους να παλέψουµε. Αν και σπάνια αναρωτιόµαστε πόσο “συνεισφέρουµε” εµείς σ’ αυτή τη σύγχρονη τρέλα, τώρα είναι επιτακτική ανάγκη να ανιχνεύσουµε καινούργιους τρόπους για να πραγµατοποιήσουµε τα όνειρά µας.

Το “Eyes in the Colors of the Rain” είναι µια παράσταση για τη ζωή που προσπαθεί να επανέλθει µέσα από την ανυπαρξία. Ασχολείται µε το θέµα της διαφθοράς του πολιτισµού, της πίστης, της θρησκείας. Μιλάει για τη δηµιουργία και την καταστροφή – καταστρέφουµε τις ψυχές και τα σώµατά µας για να δώσουµε ζωή σε κάτι νέο. Πηγή έµπνευσης αποτέλεσε το ποίηµα του William Blake “Νύχτα” και κείµενα από την Αποκάλυψη του Ιωάννη.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουµε δηµιουργήσει 9 έργα και εγκαταστάσεις για 6 διαφορετικές οµάδες και για τη δική µας. Έχουµε δώσει γύρω στις 200 παραστάσεις κι έχουµε διδάξει σε πολλά διαφορετικά µέρη. Με αυτή την παράσταση θέλουµε να κάψουµε τον κόσµο µας, τις εµπειρίες µας. Θέλουµε να δείξουµε εικόνες που προκαλούν πόνο και σύγχυση, εικόνες που “καίνε” µέσα µας, τις οποίες εάν δεν εκφράσουµε, θα δηλητηριάσουν την ύπαρξή µας. Είναι εικόνες που ίσως δύσκολα αποκαλύψουν το νόηµά τους. Αλλά δεν έχει τόσο σηµασία, γιατί τα ερωτήµατα είναι πιο σηµαντικά από τις απαντήσεις…»

Info
Σύλληψη & xορογραφία:
Λίντα Καπετανέα & Γιόζεφ Φρούτσεκ (RootlessRoot). Eρµηνεύουν µε τον Γιώργο Φριντζήλα. 11-13 & 16-20/2, 21.00, € 22, 12 Φ. Στέγη Γραµµάτων και Τεχνών, Λεωφόρος Συγγρού 107-109, 210 9005.800

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ