Φωτογραφια

Βρέθηκαν άγνωστες φωτογραφίες των Rolling Stones του «Iσπανού Τόνι»

Ήταν στην κατοχή της οικογένειας του fixer και φωτογράφου

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Rolling Stones: Βρέθηκαν άγνωστες φωτογραφίες σε σοφίτα στο Λονδίνο
© Geoff Bruce/Central Press/Getty Images/Ideal Image

Rolling Stones: Βρέθηκαν άγνωστες φωτογραφίες σε σοφίτα στο Λονδίνο

Μια συλλογή προσωπικών φωτογραφιών που αποκαλύπτουν άγνωστες πτυχές των Rolling Stones θα εκτεθεί μετά την αποκάλυψη ενός οικογενειακού μυστικού.

Οι προσωπικές φωτογραφίες του συγκροτήματος είχαν αποθηκευτεί σε μια σοφίτα στο νότιο Λονδίνο για δεκαετίες πριν ανακαλυφθούν από τα εγγόνια του Τόνι Σάντσεζ, φωτογράφου, fixer ναρκωτικών και στενού φίλου της μπάντας.

Με το παρατσούκλι «Ισπανός Τόνι» από τον Κιθ Ρίτσαρντς, ο Σάντσεζ ζούσε με τους Stones για πολλά χρόνια και είχε μοναδική πρόσβαση στο συγκρότημα.

Μετά τον θάνατό του, η συλλογή φωτογραφιών πέρασε στον γιο του Στιβ. Ωστόσο, ο  ίδιος είχε μια περίπλοκη σχέση με τον πατέρα του, καθώς μεγάλωσε από τους παππούδες του και πίστευε ότι ο «Ισπανός Τόνι» ήταν ο αδελφός του.

«Ο Ισπανός Tόνι» συνεργάστηκε με το συγκρότημα από ένα από τα πρώτα άλμπουμ τους, το «Beggars Banquet», που κυκλοφόρησε το 1968, μέχρι το live άλμπουμ τους «The Rock and Roll Circus», που κυκλοφόρησε το 1996. Ακολούθησε επίσης στο συγκρότημα κατά τη διάρκεια της εξορίας τους στη Νότια Γαλλία την άνοιξη του 1971, όταν εγκατέλειψαν το Ηνωμένο Βασίλειο μετά την επιβολή φόρου 93% στους υψηλά αμειβόμενους από την κυβέρνηση των Εργατικών.

«Ενώ οι Stones ήταν απασχολημένοι με το να γίνουν The Stones στις δεκαετίες του '60 και του '70, ο Tόνι τραβούσε φωτογραφίες που δίνουν μια απαράμιλλη εικόνα ενός συγκροτήματος σε μια περίοδοπου όλα ήταν πιθανά», δήλωσε ο ιδιοκτήτης και ιδρυτής της Bayliss Rare Books Ltd.

Το 1979, μερικές από τις φωτογραφίες ήρθαν στην επιφάνεια όταν ο Σάντσεζ δημοσίευσε τα απομνημονεύματά του με τίτλο «Up and Down with The Rolling Stones», που έγιναν best seller, προκαλώντας τους θαυμαστές του μεγαλύτερου ροκ συγκροτήματος που υπήρξε ποτέ στον κόσμο να αναρωτηθούν πού φυλάσσονται τα πρωτότυπα.

Χιλιάδες αρνητικά, συμπεριλαμβανομένων φωτογραφιών των Stones, των Beatles και γυμνών φωτογραφιών της Άνιτα Πάλενμπέργκ της Γερμανοϊταλίδας ηθοποιού και μούσας των Stones, σφραγίστηκαν σε κουτιά και ξεχάστηκαν σε μια σοφίτα.

Οι εγγονές του Σάντσεζ αποφάσισαν να αρχίσουν να μοιράζονται τη συλλογή φωτογραφιών του με τον κόσμο και τώρα διαχειρίζονται την ιδιοκτησία του, Spanish Tony Media.

Οι φωτογραφίες θα εκτεθούν σε μια γκαλερί στο Notting Hill σε μια έκθεση με τίτλο The Rolling Stones - Elegantly Wasted από τις 29 Φεβρουαρίου έως τις 5 Μαρτίου.

Ο Όλιβερ Μπέιλις που επιμελείται της συλλογής  δήλωσε: «Η έκθεση θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για τους ανθρώπους που θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα πάντα: Δεν θα ξαναδεί κανείς τέτοιες φωτογραφίες των Rolling Stones. Κανείς [άλλος] δεν είχε αυτό το επίπεδο πρόσβασης σε αυτούς και στη συνέχεια του επιτράπηκε να τραβήξει φωτογραφίες. Αυτές οι φωτογραφίες δείχνουν τους Stones όπως δεν τους έχει ξαναδεί κανείς».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ